Προς το περιεχόμενο

Πώς να αφαιρέσω τη θερμοαγώγιμη αλοιφή από τη cpu...

john6945

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρω ότι η απορία μου είναι χαζή αλλά επειδή δεν το έχω ξανακάνει το ψιλοφοβάμαι. Έχω εναν Ε5200 με κολλημένο digital thermal sensor (βλέπε και το άλλο θέμα που έχω ανοίξει...) και αφού βαρέθηκα να τον stressαρο και να δοκιμάζω κάθε λογής hardware monitoring πρόγραμμα αποφάσισα να το πάω στο πλαίσιο για rma. Αν επειδή η cpu είναι tray φοβάμαι μη φάω κάνα μεταχειρισμένο με καλό dts αλλά τσακισμένο στο ο/c... Αυτά που θέλω να μάθω είναι τα εξής:

1) Πότε πρέπει να αφαιρέσω τη ψύκτρα? Όταν είναι ζστή η cpu ή όταν έχει κρυώσει?

2) Να αφαιρέσω τη πάστα ενώ η cpu είναι πάνω στο socket ή αφού τη βγάλω από αυτό? Μην κάνω και καμιά ζημια με την πίεση στα pins της μητρικής... Και αν τελικά το κάνω εκτός του socket σε τι επιφάνεια πρέπει να την έχω για να αρχίσω το τρίψιμο.

3) Τι υλικό να χρησιμοποιήσω για την αφαίρεση της πάστας? Αρκεί κάνα vetex ή χρειάζεται και κάποιο υγρό.

Αυτά τα ολίγα βασικά... Το ξέρω ότι ακούγονται χαζά αλλά δεν το έχω ξανακάνει μέχρι τώρα και φοβάμαι μην αντί για αλλάγή λόγω stuck dts καταλήξω να ζητάω αλλαγή καμένης cpu ή χαλασμένης μητρικής!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκίνα απλά αφού έχεις αφαιρέσει την μονάδα σου από το ρεύμα και έχει κρυώσει λίγο ο επεξεργαστής αφαιρείς την ψήκτρα και με λίγο βαμβάκι βρεγμένο με λίγο οινόπνευμα (η και χωρίς ) καθαρίζεις τοπικά τον επεξεργαστή

ΠΡΟΣΟΧΗ το βαμβάκι να μην είναι πολύ βρεμένο όποτε να υπάρχει κίνδυνος να βραχεί η βάσει του επεξεργαστή η και μητρική

Την ψήκτρα άφοβα ακόμα καλύτερα θα ήταν εάν αφαιρούσες τον ανεμιστήρα και του έκανες και ένα ντους για τις σκόνες

Τοποθέτηση θερμό αγώγιμη πάστας τοποθέτησε στο κέντρο του επεξεργαστή μια σταγόνα μεγέθους φακής και απλώσετε με ένα σκληρό πλαστικό (κάρτα ) σε όλη την επιφάνεια του μην τοποθέτησης πολύ μην σου τρέξει (εξωτερικά του επεξεργαστή )

Καλή προσπάθεια

Ψάχνεις για υγρό καθαρισμού όπως : Arctic Silver ArctiClean 60ml Kit

http://www.arcticsilver.com/arcticlean.htm

http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_3715.html

Και το συνδιάζεις με μπατονέτες, πανάκι καθαρισμού γυαλιών κτλ

>http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel_dual_wcap.pdf

6) Removal from Hardware

Arctic Silver thermal compound can easily be removed from hardware using the proper cleaners and tools: For general clean up, a cloth or paper towel will work well. Intricate cleaning can be accomplished with Q-tip swabs. An old toothbrush can often get the compound out of crevices that other tools cannot reach.

CPU Core: For optimum cleaning use ArctiClean 1 and 2. For adequate cleaning use high-purity isopropyl alcohol or acetone and a bit of careful rubbing. Do not use nail polish remover as it contains fragrance oils and other contaminants. (If you use acetone, do a final cleaning with high-purity isopropyl alcohol.)

Heatsink: For optimum cleaning use ArctiClean 1 and 2. For adequate cleaning use a xylene based cleaner, (Goof Off and some carburetor cleaners) or high-purity isopropyl alcohol. If you use Goof off or xylene based cleaners always follow up with a cleaning of high-purity isopropyl alcohol afterwards.

CPU Ceramic: Use any of the following cleaners: ArctiClean 1 and 2. Any dish detergent. (Dawn, Lux, Palmolive, Etc.) Do not use soap for an automatic dishwasher to clean a CPU. WD-40, citrus based cleaners. Xylene based products. (Goof Off, some carburetor cleaners and many brake cleaners.) Mineral spirits. (Be careful to keep the mineral spirits away from the core.) Once the majority of the compound has been removed from the ceramic, small patches remaining on the ceramic can be 'erased' with a soft eraser.

If you use any of the suggested products besides ArctiClean 1 and 2 to remove Arctic Silver 5 thermal compound from the CPU ceramic or heatsink base, always do a final cleaning with isopropyl alcohol to remove any residue from the cleaner.

μην την φοβάσαι :P εγώ τους βούταγα σε ποτήρι με νερό όταν τους lappαρα δεν παθαίνει τίποτα ο επεξεργαστής δεν είναι από ζάχαρη

και το οινόπνευμα δεν έιναι αγώγιμο καν :-)

Τα καθαριστικά από aceton και πάνω ξεκινάς και τα φοβάσαι ( και αυτό σε όχι "ψημένα" πλαστικά ).

Με οινόπνευμα / καθαρή βενζίνα δεν έχεις κανένα φόβο.

/sc

vatos, μάλλον το έχεις μπερδέψει με κάτι άλλο. Για τον επεξεργαστή μιλάμε!!!:lol::lol::lol:

μπα δεν τα έχω μπερδέψει καθόλου δοκίμασε το και θα δεις...

αν συνεχίζεις να μην το πιστεύεις έλα από το σπίτι μου να σου βάλω τον Q κάτω από την βρύση και να τον καθαρίζω να δεις οτι δεν θα πάθει τίποτα....

Η αρκτικ σιλβερ 5 βγαίνει απο τη μπλούζα ή πάει για πέταμα; Γιατί τα κατάφερα και έγινα αιδοίο. Πασαλείβεσαι χωρίς να το καταλάβεις μ' αυτή την αηδία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...