Bigi444444 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ξέρω κανένα φίλο μου να παίζει σε xbox/ps3 με 300 ευρώ για 5 χρόνια. Αντίθετα ξέρω 5-6 κατοστάρικα (άντε 3-4 για xbox) για αγορά κονσόλας, καμιά 100στή νταβατζιλίκια για καλώδια και μύδια, κανα χιλιάρικο για τηλεόραση και κανα 700ρι το χρόνο αν θες να πεις ότι παίρνεις 10 παιχνίδια. Εμένα το pc μου πάντως έκανε 7 κατοστάρικα πριν ενάμιση χρόνο και πήρα πριν κάτι μήνες μια κάρτα γραφικών με 2 κατοστάρικα.Στα 10 παιχνίδια η κάρτα μου βγαίνει δώρο κάθε χρόνο...Δε το θεωρώ τραγικό ποσό και πίστεψέ με παίζω όλα τα παιχνίδια πολύ καλύτερα, από τεχνικής άποψης, από τις κονσόλες εδώ και 1,5 χόνο και θαρρώ και στο μέλλον. Και αυτό για την 5ετία που το ακούω από όλους τους κονσολάκηδες (αλήθεια, εσύ δεν είσαι,τι με τσιγκλάς τώρα; ) παντού και πάντα, πολύ απλά για εμένα δεν είναι σοβαρό επιχείρημα.Γιατί πολύ απλά κάθεται και ο υπολογιστής 5 χρόνια χωρίς αναβάθμιση και παίζει παιχνίδια.Εκτός πια κι αν κανείς πιστεύει ότι με την 5ετίας κονσόλας του θα παίζει τα ίδια παιχνίδια που θα παίζει ο άλλος με το καινούριο pc... Ή εκτός κι αν πιστεύει πως τα παιχνίδια που θα παίζει με την 5ετίας κονσόλα θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που θα παίζει με το 5ετίας pc...
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Απλα σου λεω πως οσοι δινουν 300ε για κονσολα εχουν ηδη LCD οποτε δεν αγοραζουν LCD για την κονσολα, αυτο που λες ισχυει για Ελαχιστους που οπως και να εχει θα την εχουν και για να βλεπουν ταινιες. Οταν λοιπον ενας χρηστης PC σκαει καθε τρεις και λιγο χρηματα για το PC τοτε πως να δωσει και λεφτα για παιχνιδια ? Μια η αλλη ερχεται αλλα στην μια περιπτωση ο κονσολακιας εχει αυθεντικα παιχνιδια ενω στην αλλη ο PCακιας οχι.
john2gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ξεχνας ομως πως για μια κονσολα τυπου PS3 δινεις 300-400ε και την κρατας για 5 χρονια εφοσον οι απαιτησεις δεν αλλαζουν.....Κανε το ιδιο και με ενα PC αν μπορεις. Βασικά σε αυτή την γενιά η 8800GTX στέκεται ακόμα στο ύψος της, παρόλο που είναι ήδη 2.5 χρονών (καλύτερο IQ και framerate από αυτό των consoles versions )
vandermonde Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 εχω εδω και καποια χρονια(3+ αν δεν κανω λαθος) εναν με c2d 6600 , 2 giga μνημη και μια 7950 gt.....οτι εχω δοκιμασει μου τρεχει μια χαρα (mass effect κλπ)..... σε μια βδομαδουλα του πεταω και με 127 ευρω μια 4850 και ειμαι αρχοντας..... τελικα οντως αυτο με τις αναβαθμισεις ειναι καραμελα (ειδικα απο αυτους που παιρνουν μια κονσολα χ ποσο και με τα ψιψιψωνια ψωψωψωνια παει χ++++) οσο για το αν ζει το pc gaming.. δεν βλεπω ουτε ιχνος νεου για "νεα γενια" κονσολων και το χασμα ολο και μεγαλωνει.....με την προοπτικη 2011(?) και βαλε νεου hardware πιστευω ολους μας πρεπει να μας καιει να μην πεθανει το pc gaming.........
OROKUSAKI Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Αν τα ports είναι σαν αυτά της Capcom τότε πραγματικά χαλάλι. Όσο για τα exclusives... Reasons why it's worth to be a PC gamer 2009 . Αν μη τι άλλο η γκάμα είναι τεράστια (και όχι μόνο για ένα είδος) PS: Κι από τα Multiplatforms με μια γρήγορη ματιά που έριξα το Project Offset έχει κύρια πλατφόρμα την PC (η Intel θα προσπαθήσει να προωθήσει έτσι το Larabee), όπως και το ArmA2. Βαριέμαι να κοιτάω για τα υπόλοιπα (αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα demonstrations του Alan Wake είχαν γίνει με PCs) το project offset δεν ειχαν πει οτι θα ειναι pc exculsive μετα την εξαγορα απο την intel?? η θα ειναι multiplatform???
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Βασικά σε αυτή την γενιά η 8800GTX στέκεται ακόμα στο ύψος της, παρόλο που είναι ήδη 2.5 χρονών (καλύτερο IQ και framerate από αυτό των consoles versions ) Κανενα μηχανημα οσο καλο και να ειναι δεν μπορει να αντεξει οσο μια κονσολα....Δειτε πχ το PS2 βγηκε στην αγορα στα μεσα του 2000...Μεχρι τον Νοεμβριο του 2006 που βγηκε το PS3 δεν υπηρχε λογος να το αλλαξεις...Αυτα ειναι 6 Χρονια...ΟΤΙ μηχανημα και να αγορασεις 6 χρονια και να παιζεις σε Medium γραφικα οτι παιχνιδι βγαινει ΔΕΝ γινεται. Εχει κανεις αντιθετη αποψη ? Και η 8800GTX που ειναι ποσα ? 3 Χρονια στην αγορα ? Και παλι μιλαμε για 3 οχι για 6...6 Χρονια πριν ειχαμε την Geforce 5 και την 9800Pro....Μπορει κανεις με μηχανημα του 2002-2003 να παιξει σημερινα παιχνιδια εστω σε Medium γραφικα ? Λεω Medium και οχι High στο παραδειγμα μου γιατι οντως το PC βγαζει καλυτερα γραφικα.
john2gr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Βασικά όπως το βλέπω σε αυτή την γενιά η 8800GTX θα αντέξει τόσο όσο περίπου και το X360. Πριν 2.5 χρόνια έλεγαν μερικοί ότι δεν θα άντεχε ούτε 1 χρόνο . Δεν υπάρχει ακόμα όμως κάποιο multiplatform παιχνίδι που να την γονατίζει στην ανάλυση των κονσολών (φορ δε ρέκορντ, αρκετά multiplatform games τρέχουν στις κονσόλες με τρελά deeps στα 15-20fps)
chek2fire Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που δεν έχουν καταλάβει κάποιοι είναι ότι οι κονσόλες πάντα είχαν το πάνω χέρι στις πωλήσεις των παιχνιδιών. Αν εξαιρέσεις ένα μικρό διάστημα στα μεσα της δεκαετίας του 80 και στις αρχές τις δεκαετίας του 90 οι κονσόλες πάντα ήταν ένα mainstream προιόν διασκέδασης. Tο pc gaming ήταν και είναι μια ξεχωριστή gaming πλατφόρμα και οι σημαντικότεροι του τίτλοι διαφέρουν ριζικά απο ότι υπάρχει στις κονσόλες. Στις αρχές του 90 ήταν τα adventure και τα strategy που τότε στις κονσόλες ήταν τελείως ανύπαρκτα. Σήμερα είναι ακόμα τα strategy και τα mmorpg καθώς και τα adventure αν και τα τελευταία έχουν πέσει σε παρακμή. Να προσθέσω ότι είναι αστείο κάποιος που του αρέσουν τα game να ασχολείται με τις κονσόλες και να επιμένει ότι έχει φοβερή απόδοση στα γραφικά. Είναι όπως να έχεις τρέλα με τα ηχοσυστήματα και τον ήχο και να πηγαίνεις να πέρνεις sony από τον Κωτσόβολο και να λες και ότι έχεις και γαμώ τους ήχους Τέλος για τον θάνατο του pc gaming να θυμίσω ότι το 2008 αρκετοί τίτλοι ακόμα και αυτοί που βγήκαν αποκλειστικά για pc ξεπέρασαν το 1,5 με 2 εκατομμύρια. Αυτό το γεγονός ώθησε παραδοσιακές κονσολάδικες εταιρείες του χώρου να κάνουν στροφή και πλέον να διαθέτουν τους τίτλους τους και για pc. Και εδώ που τα λέμε τα 70 ευρώ που κάνουν τα game για τις κονσόλες είναι υπερβολικά. Στα αντίστοιχα λεφτά στο pc παίρνεις έναν κολέκτορα που σου έχει μέσα από βιβλία μέχρι και ότι μπορείς να φανταστεις.
HellasVagabond Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Παλια συλλεγα πολλες τετοιες συλογες...Στο τελος καταλαβα πως και που εχω τα βιβλιαρακια ειναι ολα μεσα σε ενα συρταρι....Οποτε πια δεν με συγκινουν αυτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.