Προς το περιεχόμενο

ποσα watt χρειαζετε/καταναλωνει το pc μου

sirboux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χερεται,απο καιρο εχω την απορια να μαθω ποσα watt χρειαζετε το pc μou,

Εxω ενα τροφοδοτικο 420 watt αλλα το pc μου δεν νομιζω να τα "τρωει" ολα τα watt.

Μιας ομως και θα παρω μελλοντικα καινουρια καρτα γραφικων (μαλλον την 4850 της gainward) μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να βρω ποσα watt χρειαζετε το pc μου μιας και ολοι με τις καινουριες καρτες γραφικων ολοι περνουν 600αρια τροφοδοτικα θελω να δω εαν θα πρεπει να αγορασω και εγω ενα καινουριο τροφοτικο.

intel core 2 duo E4500 2.2

2g ram DDR2

300GB

gforce 7300LE

mobo foxconn 45cm/gm45

Δημοσ.

Το θέμα είναι τί τροφοδοτικό έχεις?! Αν είναι "ανώνυμο" τότε μπορεί να χρειαστεί να το αλλάξεις. Αν είναι επώνυμο καλής απόδοσης τότε σου φτάνει μια χαρά. Προσωπικά θεωρώ συνετό να κάνεις πρώτα το H/W update κι εφόσον παρατηρήσεις προβλήματα τότε αγοράζεις και νέο τροφοδοτικό. Αλλιώς γιατί να ξοδεύεσαι.

Αν ενώ σου επαρκεί η ισχύς κάποιου τροφοδοτικού εσύ αγοράσεις ένα μεγαλύτερο ή καλύτερης απόδοσης, αυτό που κερδίζεις είναι η μικρότερη κατανάλωση ρεύματος από το ίδιο το τροφοδοτικό (σα να λέμε "δε θα ζορίζεται"). Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να αγοράσεις 600άρι τροφοδοτικό, είναι υπερβολή για μια τέτοια σύνθεση (μην παρασύρεσαι).

Δημοσ.

πως καταλαβαινεις οτι το τροφοδοτικο δουλευει στα ορια η τα εχει ξεπερασει και θελει αλλαγη ?

Δημοσ.
πως καταλαβαινεις οτι το τροφοδοτικο δουλευει στα ορια η τα εχει ξεπερασει και θελει αλλαγη ?

Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα τότε δεν έχεις να αναρωτιέσαι για τίποτα. :-)

Δημοσ.
Χερεται,απο καιρο εχω την απορια να μαθω ποσα watt χρειαζετε το pc μou,

Εxω ενα τροφοδοτικο 420 watt αλλα το pc μου δεν νομιζω να τα "τρωει" ολα τα watt.

Μιας ομως και θα παρω μελλοντικα καινουρια καρτα γραφικων (μαλλον την 4850 της gainward) μπορει καποιος να μου πει πως μπορω να βρω ποσα watt χρειαζετε το pc μου μιας και ολοι με τις καινουριες καρτες γραφικων ολοι περνουν 600αρια τροφοδοτικα θελω να δω εαν θα πρεπει να αγορασω και εγω ενα καινουριο τροφοτικο.

dual core 2.2

2g ram DDR2

300GB

gforce 7300LE

mobo foxconn 45cm/gm45

Τα 600ρια τροφοδοτικά είναι Overkill για οποιοδήποτε mainstream pc.Εκτός κι αν έχεις τίποτα Quad SLI,16 GB ram και 10 σκληρούς.Με ένα maximum 500 watt είσαι οκ.

Ένα καλό site με reviews για τροδοτικά είναι το http://www.jonnyguru.com

Καλή ανάγνωση.Το επώνυμο δεν είναι πάντα κ καλό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...