Προς το περιεχόμενο

Νέα γενιά καρτών γραφικών - Πότε?

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω έχουμε κλείσει 6μηνο με την υπάρχουσα γενιά καρτών γραφικών.

Γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσουν την επόμενη γενιά?

ΥΓ. Έρχεται το νέο Total War οπότε πρέπει να... ετοιμαστούμε!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νομίζω έχουμε κλείσει 6μηνο με την υπάρχουσα γενιά καρτών γραφικών.

Γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσουν την επόμενη γενιά?

ΥΓ. Έρχεται το νέο Total War οπότε πρέπει να... ετοιμαστούμε!

Aν εννοείς refresh του refresh (ω refresh!) τότε η άνοιξη θα μας φέρει κάτι σε RV790 από την μια πλευρά και το τέλος του καλοκαιριού κάτι σε GT212 από πλευράς NV στα 40nm (αν δεν ακυρώθηκε τελικά το τελευταίο).

Για πραγματική καινούργια γενιά (RV870/GT300/Larabee) λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2009 αν όλα πάνε κατ΄ευχήν.

Εμένα με ενδιαφέρει λίγο για το αν στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει το pci-express. Yπάρχει κάποια πληροφορία για κάτι τέτοιο;

΄Οχι. Το PCIe έχει ευτυχώς αρκετά χρόνια ζωής ακόμα σαν πρωτόκολλο. Είδαμε και πάθαμε να ξεφορτωθούμε τον agp καρκίνο, οπότε μάλλον να απεύχεσαι τέτοιες αλλαγές σύντομα.

Δημοσ.
λογικά από του χρόνου θα έχουμε PCI-E 3.0 έτσι?

E ναι λογικά με το πέρασμα του χρόνου θα αυξάνεται το εύρος της κάθε έκδοσης πρωτοκόλλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αυξάνεται απαραίτητα το εύρος διαμεταγωγής που εξαρτάται από τις δύο άκρες επικοινωνίας και όχι πόσο πλατύς είναι ο δίαυλος.

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά εκτός από το bandwidth υπάρχει και ο λόγος της τροφοδοσίας...pci 3.0>pci 2.0>pci 1.0 σε watt...

Δημοσ.
βασικά εκτός από το bandwidth υπάρχει και ο λόγος της τροφοδοσίας...pci 3.0>pci 2.0>pci 1.0 σε watt...

Κοίτα δεν ξέρω ακόμα πόσους πυρήνες θα έχει το LRB, αλλά όσους και να έχει καλό θα είναι να υπάρχει καινούργιο πρωτόκολλο ειδικά για να αποφύγουν τις εξωτερικές τροφοδοσίες εκτός κουτιού LOL.

Δημοσ.
την σειρα 58χχ απο ποτε να την περιμενουμε?Απριλιο και μετα?

Οτιδήποτε D3D11 στο 4ο τρίμηνο του 2009.

H RV790@55nm του Απριλίου είναι ακόμα 48x0.

Δημοσ.
Οτιδήποτε D3D11 στο 4ο τρίμηνο του 2009.

H RV790@55nm του Απριλίου είναι ακόμα 48x0.

kριμας τουλαχιστον θα εχουμε λιγοτερη καταναλωση και θερμοτητα με την RV790@55nm

ή στο ιδιο μοτιβο?

Δημοσ.
θα βασιλεψει δηλαδη ολο το χρονο το sli και το crossfire? ε ρε γλεντια ...

Γιατί υπήρξε ελπίδα να σταματήσει σύντομα η AMD την σημερινή της στρατηγική; Η NV έχει single chip high end GPU και δεν θα την αλλάξει την στρατηγική της αυτή από ότι ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...