mike^^ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σε ολους.Εχω ενα προβλημα το οποιο εχω ψαξει και στο google και εδω αλλα δεν βρηκα λυση.Εχω ενα φλασακι 8gb το οποιο ειναι σε ntfs.Eνω το Xubuntu το βρισκει κανονικα και μπορω να κανω copy απο αυτο δεν μπορω να κανω copy προς αυτο.Το επικολληση ειναι απενεργοποιημενο μου λεει oτι ειναι read only και δεν μπορω να αλλαξω permission oυτε με "sudo thunar".Kανενας που μπορει να βοηθησει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Άν δεν κάνω λάθος το σύστημα ntfs, το χρησιμοποιούν τα ws κι ενώ το λινουξ μπορεί να διαβάσει και να επεξεργαστεί αυτό τον τύπο αρχείου δεν ισχύει το αντίστροφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Άν δεν κάνω λάθος το σύστημα ntfs, το χρησιμοποιούν τα ws κι ενώ το λινουξ μπορεί να διαβάσει και να επεξεργαστεί αυτό τον τύπο αρχείου δεν ισχύει το αντίστροφο. δεν ισχυει αυτο, κοιτα μηπως εχει διακοπτη και εχει μπει κατα λαθος στο κλειδωμα γιατι καποιες φορες η λυση ειναι κατω απο τη μυτη μας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 μπας και χρειαζεται το ntfs-config ? υπαρχει στο synaptic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizard Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Για τρέξε sudo apt-get install ntfs-3g και δοκίμασε να το ξανακάνεις mount. Μάλλον έχεις κάποια παλιότερη από την 8.04 έκδοση όπου το ενσωμάτωσαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Για τρέξε sudo apt-get install ntfs-3g και δοκίμασε να το ξανακάνεις mount.Μάλλον έχεις κάποια παλιότερη από την 8.04 έκδοση όπου το ενσωμάτωσαν. xubuntu 8.10 λεει στην υπογραφη του αλλα δε χανει να δοκιμασει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizard Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Πράγματι, δεν το είχα προσέξει αυτό. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και πιθανά προβλήματα εδώ: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217009 Και κάτι που μου ήρθε τώρα... Μήπως το είχες βάλει σε windows και δεν έγινε σωστά extract??? Είναι πολύ μ@λ@κισμένο το ntfs σε κάτι τέτοια. Δοκίμασε λοιπόν πριν απ' όλα να το βάλεις σε ένα σύστημα windows, να του κάνεις σωστά αφαίρεση και μετά να το ξαναβάλεις στο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 συνηθως δεν γινεται καν mount οταν συμβει κατι τετοιο νομιζω απο δικη μου εμπειρια, αλλα κι εγω αυτο προτεινω καθως και να δει τα properties και δικαιωματα μεσα απο εκδοση windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mike^^ Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 sorry που αργησα να απανησω αλλα χρησιμοποιησα ενα φλασακι φατ32 και εκανα την δουλεια μου.Σαββατοκυριακο που θα εχω χρονο θα το ψαξω περισσοτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μου είχε συμβεί κι εμένα κάτι παρόμοιο, αλλά δεν το έψαξα. Έσωσα τα χρήσιμα αρχεία στο σκληρό, και έγραψα μηδενικά στο φλασάκι(zero fill) με dd, ύστερα φορμάτ σε fat32 και δεν ξαναείχα πρόβλημα. Γενικά έχω κακή εμπειρία με ntfs σε μεταφερόμενους δίσκους, και στα windows. Ίσως την επόμενη φορά να φορμάρω σε ext4, για αρχεία > 4 γιγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Σαν γενικό κανόνα θα πρότεινα να μην χρησιμοποιείτε journaled filesystems για removable flash αποθηκευτικά μέσα. Μειώνουν κατά πολύ τη ζωή του μέσου και είναι αρκετά πιο αργά. Προτιμήστε ext2 ή ffs ή fat32. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.