blacksuede Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 για την εγγυηση εχει δικιο ο freebird.... και στο multirama που εχω εγω (φορητο) το αναφερει, και μου το ειχαν πει και στο καταστημα... πρωτος χρονος ανταλλακτικα και εργασια, 2 + 3 μονο ανταλλακτικα... το μονο που θα χαλασει ειναι η προβληματικη 8600 της αναθεματισμενης της nvidia αλλα τοτε... ο δισκος θα γινει εξωτερικος, οι μνημες μπρελοκ κτλ κτλ... Ετσι οπως εχουν ξεφτιλιστει οι τιμες και με την κριση σε κανα χρονο θα αγοραζεις με 500€ θηρια.... οπως περιπου ειναι το R61 που λενε εδω τα παιδια... τωρα που το καλοβλεπω, θυμιζει ibm 10ετιας χαχααα...και πολυ retro
stefanos_79 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Εγω για κατεβαστηρι εχω ενα Αcer 1703 πάνω σε μια ZalmanNC200.Δουλευει 25 ωρες το 24ωρο και κανένα προβλημα δεν εχει προκληθεί.Το μοντέλο ειναι 4ετιας και βαλε ,δουλευει σαν σκυλι.Οπως ειπαν και άλλοι φιλοι οι νεοι φορητοι δεν εχουν πρόβλημα αδιάλειπτης λειτουργίας + οτι ειναι πιο οικονομικοί απο θέμα ενέργειας.
panos2000gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ξεχνα τα laptop για κατεβαστηρια. Παρε αυτο και καθαρισες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528052Αν σε 6 χρονια σου χαλασει δινεις αλλα 80 ευρω και παιρνεις καινουργιο Σημειωση: Το παραπανω περιλαμβανει επεξεργαστη ατομ, και καρτα γραφικων Βάλε κόστος για κουτί, ram , σκληρό, τροφοδοτικό, οθόνη, λειτουργικό, wifi card, dvd recorder, camera, μικροφωνο, πληκτρολόγιο, mouse, card reader, bluetooth... Σε όλα τα παραπάνω πρόσθεσε φορητότητα,ευκολία χώρου και λειτουργικότητα που παρέχει ένα netbook όπως το advent 4211 στα 289 ευρώ και βρες μου έναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να φτιάξω σταθερό με atom.
Radiatedsoul Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Καλο το advent 4211 με 290 ευρω για κατεβαστηρι, και αθορυβο. Και γενικα ολα τα netbooks ειναι καλα για κατεβαστηρια και φθηνα.
freebird75 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φτηνό laptop, 500~600, για να δουλευεί 24/24 και να κατεβάζει από το internet και να μπορώ να το έχω μαζί μου στις διακοπές. Τι λέτε είναι καλή σκέψη;;; Θα αντέξει τουλάχιστον τρια χρόνια (κοιτάω να έχει μεγάλη εγγύηση);;; Το σκέφτομαι και από την κατανάλωση σε σχέση με τον amd 8450, 4gb,on board 3200, 400w και την 17' crt, νομίζω ότι θα έχει διαφορά, τι λέτε;;; Οι ικανότητες δεν με απασχολούν τόσο όσο η εγγύηση, δεν θα έλεγα βέβαια όχι σε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχω ως προς την υπολογιστική δύναμη του 8450. Υ.Γ. Δυστυχώς έχασα τις προσφορές που έδινε το Πλαίσιο με 3 και 4 χρόνια εγγύηση. Λέτε θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον;;; Ευχαριστώ πολύ!!! Σαν απάντηση στα παραπάνω λοιπόν έχουμε: 1) Ναι μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις έναν φορητό 24/7 (24 ώρες, 7 ημέρες). Δεν θα έχεις προβλήματα εγγύησης από την 24ώρη λειτουργία. Δεν υπάρχει σε καμία εγγύηση τέτοιος όρος. 2) Οι εγγυήσεις που παίζουν στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω: α) Ενός χρόνου όπου καλύπτονται εργασία και ανταλλακτικά β) Δύο χρόνων όπου τον πρώτο χρόνο καλύπτονται εργασία και ανταλλακτικά. Τον δεύτερο χρόνο καλύπτονται μόνο τα ανταλλακτικά και πληρώνεις εργασία. γ) Τριών χρόνων όπου τον πρώτο χρόνο καλύπτονται εργασία και ανταλλακτικά. Τον δεύτερο και τρίτο χρόνο καλύπτονται τα ανταλλακτικά και πληρώνεις την εργασία δ) Η επέκταση της εγγύησης ανάλογα την περίπτωση καλύπτει την εργασία για τα υπόλοιπα 1 ή 2 χρόνια. Επίσης προσφέρει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα όπως άμεση αποκατάστασης την βλάβης, αντικατάσταση κ.α. Επίσης υπάρχουν καταστήματα τα οποία σου προσφέρουν την παραπάνω εγγύηση δωρεάν. Αν προλάβεις την προσφορά είσαι τυχερός αλλιώς αν θές το κεφάλι σου ήσυχο για τρία χρόνια τότε πληρώνεις εσύ την επέκταση, η οποία συνήθως κοστίζει περίπου 150€ επιπλέον. Τώρα υπάρχουν πολλοί φορητοί οι οποίοι κάνουν για την δουλεία που το θές. Ήδη έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις. Πολύ καλή πρόταση είναι το ΙΒΜ thinkpad που πρότεινε ο panos2000gr, δεν έχει την ομορφιά που έχουν άλλοι φορητοί, αλλά και οι άλλοι φορητοί δεν έχουν την στιβαρότητα του IBM. Η λύση ενός netbook θα ωφελούσε σε περίπτωση που θα ήθελες μόνο ένα κατεβαστήρι. Εσύ, από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σου, όμως θέλεις να κάνεις και άλλα πράγματα με τον υπολογιστή, τα οποία ένα netbook δεν μπορεί να στα προσφέρει. Για το ίδιο λόγο πλέον δεν σου προτείνω και την λύση ενός καθαρόαιμου κατεβαστηριού με βάση μητρικές mini-itx, σαν αυτά που είδες στην magicom. Πάρε λοιπόν ένα φορητό για να κάνεις την δουλεία. Κοντά στα 500-600€ θα βρείς πολλά. Ένα που να τα έχει όλα σε αυτήν την τιμή δεν υπάρχει. Απλά διάλεξε κάποιο που να πληρεί τα περισσότερα από τα κριτήρια που θα θέσεις. Για παράδειγμα εμένα δεν μου κάθονται καλά τα IBM για να τα έχω στο σπίτι γιατί από design είναι χαλια, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω. Έχω όμως IBM και το χρησιμοποιώ στην εργασία μου άφοβα γιατί είναι σκυλί. Στο σπίτι όμως έχω ένα Toshiba Satellite.
filarhos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! Προς το παρόν δεν βιάζομαι οπότε μπορώ να περιμένω λίγο ακόμα ίσως μια προσφορά μέχρι να είναι ανάγκη να τον πάρω. Για τα netbooks δεν κοιτάω καθόλου γιατί δεν μπορώ τις τόσο μικρές οθόνες. Από design δεν με απασχολεί και τόσο αφού κατά πάσα πιθανοτητα θα το έχω σχεδόν κρυμμένο και θα το βγάζω μόνο για λίγο και μετά πάλι θα το κρύβω. Φυσικά θα αερίζεται επαρκώς, δεν υπάρχει πρόβλημα να το τοποθετήσω κάθετα χωρίς να φράζω τις τρύπες εξαερισμού;;;
stefanos_79 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Αν το τοποθετησεις καθετα θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα αεριζεται περισοτερο απ ολες τις πλευρες
filarhos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Αν το τοποθετησεις καθετα θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα αεριζεται περισοτερο απ ολες τις πλευρες Σκεφτόμουν ότι δεν θα μαζεύει και πολύ σκόνη και θα πιάνει και λίγο χώρο.
nick#18 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 η επισης μπορεις να βρεις κανενα παλιο p3/p4 απο κανενα φιλο που να μην το θελει να του βγαλεις τα παντα απο πανω να μινει cpu/mobo/hdd αντε και ενα dvd να του βαλεις και ενα 200ρι παλιο psu και ετοιμος.... βαζεις και ενα 100ρη σκληρο και μετα με lan μεταφερεις...
free-s Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Αν το τοποθετησεις καθετα θα ειναι ακομα καλυτερα γιατι θα αεριζεται περισοτερο απ ολες τις πλευρες Μεγάλη σημασία ο αερισμός! Ακόμα και για μας είναι απαραίτητος:lol:
filarhos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 η επισης μπορεις να βρεις κανενα παλιο p3/p4 απο κανενα φιλο που να μην το θελει να του βγαλεις τα παντα απο πανω να μινει cpu/mobo/hdd αντε και ενα dvd να του βαλεις και ενα 200ρι παλιο psu και ετοιμος.... βαζεις και ενα 100ρη σκληρο και μετα με lan μεταφερεις... Πρέπει να έχω ένα ξεχασμένο p4 θα το δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο. Από κατανάλωση πως θα πηγαίνει όμως;;; Κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται ε;;; Και θα το συνδέσω με VNC μέσω του άλλου μου υπολογιστή (βέβαια δεν θα έχω πρόσβαση στο internet αν δεν ανοίξω τον άλλο αλλά για δοκιμή καλό είναι);;; Υ.Γ. Το laptop όμως θα το πάρω. :devil:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.