Προς το περιεχόμενο

Laptop για κατεβαστήρι;;;

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αλλα επειδη εκανα την ιδια σκεψη με εσενα για να πάρω νεο γιαυτο τον λογο ειναι ριψοκινδυνο

αρρα πηγενε σε ενα φτηνό deskop

Γιατί το θεωρείς ριψοκίνδυνο;;;

Εγγύηση θα έχει (δεν νομίζω να την αρνηθεί κανείς:mad:), back up θα παίρνω κάθε βδομάδα όπως κάνω και τώρα άλλωστε. Δεν βλέπω τον κίνδυνο.

Επιπλέον χρειάζομαι συνολικά δυο-τρεις μήνες το χρόνο την φορητότητα ενός laptop τώρα την βγάζω σε φίλους-internet cafe-από το κινητό (το τι έχω πληρώσει δεν λέγεται).

Για το μόνο που έχω μια μικρή αμφιβολία είναι η εγγύηση, σε περίπτωση που υπάρχει όρος στις εγγυήσεις ως προς την χρήση. Αλλιώς αν χαλάσει στα δυο χρόνια θα μου δώσουν άλλο άρα δεν έχω να χάσω τίποτα.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν θέλεις laptop τότε θα σου πρότεινα το TOSHIBA SATELLITE L300-1FS στα 569€.

Καλή λύση είναι επίσης να αγοράσεις κάποια από τα φτηνά netbook. Αλλά εκεί τα περισσότερα έχουν 1 χρόνο εγγύηση. Ακόμα και αυτά που έχουν 3 (multirama) ισχύει μόνο για τα ανταλλακτικά, την εργασία την χρυσοπληρώνεις. Παρεπιπτώντος το ίδιο ισχύει και για τα laptop, ότι και αν σου πουν οι πωλητές.

Διαφορετικά κάνε μια βόλτα από το http://www.magicom.gr να δείς πως είναι τα κατεβαστήρια.

Εγώ έχω φτιάξει ένα fanless με DC-DC τροφοτικό, χωρίς οθόνη και παρελκόμενα. Δεν τα χρειάζεσαι, στήνεις ένα VNC και διαχειρίζεσαι τον υπολογιστή μέσα από το δίκτυο.

Όταν το έφτιαξα μου κόστισε περίπου 300€, τα πιο πολλά τα έκανε ο σκληρός δίσκος 1TB. Και η κατανάλωση είναι περίπου στα 20-30W.

Δημοσ.

Ακόμα και αυτά που έχουν 3 (multirama) ισχύει μόνο για τα ανταλλακτικά, την εργασία την χρυσοπληρώνεις. Παρεπιπτώντος το ίδιο ισχύει και για τα laptop, ότι και αν σου πουν οι πωλητές.

Δηλαδή όταν λέει 3 χρόνια εγγύηση είναι μόνο για τα ανταλλακτικά και όχι και για την εργασία;;; Δεν το έχω ξανακούσει είναι επιβεβαιωμένο;;;

Διαφορετικά κάνε μια βόλτα από το http://www.magicom.gr να δείς πως είναι τα κατεβαστήρια.

Δηλαδή με ένα τέτοιο, τροφοδοτικό και έναν σκληρό το έχω έτοιμο;;; Γενικά δεν μου αρέσει η τιμή του τροφοδοτικού ακριβό μου φαίνεται.

Άρα αν ισχύει αυτό με τις εγγυήσεις θα κοιτάξω σε κάτι σαν αυτό που μου είπες.

Υ.Γ. Πάντως δεν μου φαίνεται λογικό να είναι η εργασία εκτός.

Δημοσ.

Εγώ είχα πάρει ένα πιο απλό μοντέλο motherbord χωρίς ανεμιστήρα, αυτό που διάλεξες είναι πιο δυνατό και έχει ανεμιστήρα. Αυτό που έχω κοστίζει το ίδιο με αυτό που προτείνεις είναι πιο αδύναμο σε επιδόσεις αλλά έχει τοπλεονέκτημα ότι δεν χριάζεται ανεμιστήρα, που σημαίνει ότι το σύστημα είναι πρακτικά αθόρυβο. Στην πραγματικότητα ο μοναδικός θόρυβος που ακούγεται είναι αυτός του σκληρού δίσκου.

Επίσης δεν πήρα σκέτο τροφοδοτικό, αν πας στο κουτιά θα βρείς με 80€ τα οποία έχουν και τροφοδοτικό.

Συνήθως τον πρώτο χρόνο περιλαμβάνει και εργασία και ανταλλακτικά, μετά είναι μόνο ανταλλακτικά. Εκτός και αν έχεις πληρώσει έξτρα για πλήρη επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια, νομίζω ότι είναι 150€.

Δημοσ.
Αν θέλεις laptop τότε θα σου πρότεινα το TOSHIBA SATELLITE L300-1FS στα 569€.

Συγνώμη αλλά συγκρίνεις το L300 με το R61??? :fear:

Το Toshiba είναι παντού χειρότερο...τόσο σε ποιοτικά όσο και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον το IBM είναι φτηνότερο και έχει 3ετη εγγύηση.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

Η 3ετή εγγύηση, τουλάχιστον στις σοβαρές εταιρείες, περιλαμβάνει και ανταλλακτικά και εργασία.-

Δημοσ.

Πάντως και οι δυο λύσεις είναι αρκετά καλές αλλά μάλλον κλείνω προς το laptop (αφού ξεκαθαρίσω τα περι εγγύησης:)).

Δημοσ.
Συγνώμη αλλά συγκρίνεις το L300 με το R61??? :fear:

Το Toshiba είναι παντού χειρότερο...τόσο σε ποιοτικά όσο και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον το IBM είναι φτηνότερο και έχει 3ετη εγγύηση.

Η 3ετή εγγύηση, τουλάχιστον στις σοβαρές εταιρείες, περιλαμβάνει και ανταλλακτικά και εργασία.-

Κάπου τα έχεις μπερδέψει φίλε μου. Όπως θα διάβασες δεν σύγκρινα κάτι, απλά πρότεινα ένα μοντέλο.

Δημοσ.
Πάντως και οι δυο λύσεις είναι αρκετά καλές αλλά μάλλον κλείνω προς το laptop (αφού ξεκαθαρίσω τα περι εγγύησης:)).

Oλα τα λαπτοπ(τα σοβαρα τουλαχιστον) εχουν κανονικη εγγυηση που περιλαμβανει εργατικα κ ανταλλακτικα.

Το ibm thinkpad απο τα carrefour με 549 ευρω εχει μαλιστα 3ετη εγγυηση που ειναι παγκοσμια, δηλαδη ισχυει ακομα κ αν πας στην Βραζιλια για κανα διμηνο το καλοκαιρι! :-)

Στο επισκευαζουν κ εκει χωρις κοστος κλπ.

Δημοσ.

+1 και από μένα για το R61. Μη φοβάσαι ότι θα πάθει τίποτα, το συγκεκριμένο είναι από τα ποιοτικότερα της αγοράς και σε τιμή κάτι παραπάνω από καλή.

Όσον αφορά το σενάριο λαπτοπ-κατεβαστήρι μπορείς να το κάνεις άφοβα, απλά που και που καμία επανεκκίνηση και κανένα άδειασμα μπαταρίας δεν έβλαψαν κανένα. Εγώ χρησιμοποιώ ως κατεβαστήρι λαπτοπ 5ετίας το οποίο λειτουργεί πάνω από χρόνο (χωρίς προβλήματα κολλήματα και τα σχετικά) και όλα δουλεύουν ρολόι.

(Ειδικά αν ελαφρώσεις αρκετά τα windows από τα ενοχλητικά services και processes και τρέχεις απλά κάποιον BitTorrent client τότε η cpu usage θα είναι αρκετά χαμηλή. Οπότε δεν θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία δεν θα δουλεύουν τα speed fan δεν θα σου σπάει τα νεύρα ο θόρυβος δεν..δεν....:confused:)

Δημοσ.

Επειδή αναφέρεσαι σε σοβαρές και μη εταιρείες θα πρέπει να ξέρεις ήδη ότι το servise του μηχανήματος που προτείνεις το έχει η levono. Παρακάτω υπάρχει απόσπασμα από την εγγύηση που καλύπτει το thinkpad που προτείνεις και που συμφωνώ ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα. Αλλά και για αυτό όπως και για τα περισσότερα laptop ισχύουν στο θέμα της εγγύησης αυτά που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα μου.

Μέρος 3 - Πληροφορίες σχετικά με την Εγγύηση

Περίοδος εγγύησης 3 ετών για εξαρτήματα και 1 έτους για εργασία σημαίνει ότι η Lenovo παρέχει υπηρεσίες εγγύησης χωρίς χρέωση για:

α. εξαρτήματα και εργασία, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της περιόδου εγγύησης, και

β. εξαρτήματα μόνο, στη βάση ανταλλαγής, κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου έτους της περιόδου εγγύησης. Ο Παροχέας

Υπηρεσιών σας θα σας χρεώνει για όλα τα έξοδα εργασίας που σχετίζονται με κάθε επισκευή ή αντικατάσταση κατά το δεύτερο και τρίτο έτος

της περιόδου εγγύησης.

Το πλήρες κείμενο βρίσκεται εδώ.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

+1 και από μένα για το R61. Μη φοβάσαι ότι θα πάθει τίποτα, το συγκεκριμένο είναι από τα ποιοτικότερα της αγοράς και σε τιμή κάτι παραπάνω από καλή.

Όσον αφορά το σενάριο λαπτοπ-κατεβαστήρι μπορείς να το κάνεις άφοβα, απλά που και που καμία επανεκκίνηση και κανένα άδειασμα μπαταρίας δεν έβλαψαν κανένα. Εγώ χρησιμοποιώ ως κατεβαστήρι λαπτοπ 5ετίας το οποίο λειτουργεί πάνω από χρόνο (χωρίς προβλήματα κολλήματα και τα σχετικά) και όλα δουλεύουν ρολόι.

(Ειδικά αν ελαφρώσεις αρκετά τα windows από τα ενοχλητικά services και processes και τρέχεις απλά κάποιον BitTorrent client τότε η cpu usage θα είναι αρκετά χαμηλή. Οπότε δεν θα ανεβαίνει και η θερμοκρασία δεν θα δουλεύουν τα speed fan δεν θα σου σπάει τα νεύρα ο θόρυβος δεν..δεν....:confused:)

Και εγώ πριν φτιάξω το κατεβαστήρι χρησιμοποιούσα ένα παλιό φορητό, και του είχα συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Έτσι δεν είχα και την ανάγκη του ups. Στον δίσκο επειδή η τάση που έβγαζε το τροφοδοτικό του ήταν 12VDC είχα συνδέσει παράλληλα μία μπαταρία 12V/9Ah.

Το ίδιο έχω κάνει στο καταβαστήρι που έχω τώρα.

Δημοσ.

Ξεχνα τα laptop για κατεβαστηρια. Παρε αυτο και καθαρισες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528052

Αν σε 6 χρονια σου χαλασει δινεις αλλα 80 ευρω και παιρνεις καινουργιο

Σημειωση: Το παραπανω περιλαμβανει επεξεργαστη ατομ, και καρτα γραφικων

Δημοσ.

εγω απο οτι εχω καταλαβει εχεις ψηθει για λαπτοπ, και αν εισαι σε φαση σαν κι εμενα, αν σου κατσει κατι, οτι και να σου λενε οι αλλοι εσυ θα κανεις το δικο σου.

απλα για την χρηση που θες πρεπει να παρεις κατι που να ναι αποδεδειγμενα αξιοπιστο και σκυλι σε βαθος χρονου,και λογικα σε αυτη την περιγραφη πιο κοντα ειναι το λενοβο

Δημοσ.
εγω απο οτι εχω καταλαβει εχεις ψηθει για λαπτοπ, και αν εισαι σε φαση σαν κι εμενα, αν σου κατσει κατι, οτι και να σου λενε οι αλλοι εσυ θα κανεις το δικο σου.

απλα για την χρηση που θες πρεπει να παρεις κατι που να ναι αποδεδειγμενα αξιοπιστο και σκυλι σε βαθος χρονου,και λογικα σε αυτη την περιγραφη πιο κοντα ειναι το λενοβο

:X

Με έπιασες!!! Το θέμα είναι η εγγύηση, μόλις προλάβω θα πάω να ρωτήσω να είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Εχω παρει απο το καλοκαιρι ενα 12.1 multirama με 3 χρονια εγγυηση καθαρα οχι επεκταση με core 2 duo 2.1 , 2gb ram , gigalan ,250gb hd , wifi κτλ το εχω συνεχεια χωρις μπαταρια 24/24ωρο και κατεβαζει αβερτα απο rapidshare απο netload , torrents οτι θελω!

Δεν ενοχλει την αρραβωνιαστικια μου αφου δεν ακουγεται τιποτα ολο το βραδυ και δεν ανεβαζει θερμοκρασιες οπως αλλα Laptop που εχω δουλεψει. Με τον σταθερο συνεχεια μου την ελεγε για θορυβο χεχε.

Το χρησιμοποιω με RDC απο το γραφειο μου το παιρνω και παω και παιζω παιχνιδια σε δικτυο με φιλους κι ας ειναι 12.1 δεν εχω προβλημα.

Και να χαλασει σε 3 χρονια θα παιρνω κατι πολυ πολυ καλυτερο και με λιγοτερα λεφτα. Τα laptops πλεον ετσι οπως τα εχουν κανει ειναι σκυλια θα συμφωνησω με πολλους παραπανω. Υστερα απο θεμα διακοπων δεν τιθεται θεμα συγκρισης... Μεχρι στιγμης εχει παει Θασο που πηγα το καλοκαιρι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...