filarhos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φτηνό laptop, 500~600, για να δουλευεί 24/24 και να κατεβάζει από το internet και να μπορώ να το έχω μαζί μου στις διακοπές. Τι λέτε είναι καλή σκέψη;;; Θα αντέξει τουλάχιστον τρια χρόνια (κοιτάω να έχει μεγάλη εγγύηση);;; Το σκέφτομαι και από την κατανάλωση σε σχέση με τον amd 8450, 4gb,on board 3200, 400w και την 17' crt, νομίζω ότι θα έχει διαφορά, τι λέτε;;; Οι ικανότητες δεν με απασχολούν τόσο όσο η εγγύηση, δεν θα έλεγα βέβαια όχι σε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχω ως προς την υπολογιστική δύναμη του 8450. Υ.Γ. Δυστυχώς έχασα τις προσφορές που έδινε το Πλαίσιο με 3 και 4 χρόνια εγγύηση. Λέτε θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον;;; Ευχαριστώ πολύ!!!
basilis5 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 καλυτερα φτιαξει εναν υπολογιστη σταθερο με ατομ ~300 ευρω και παρε και ενα νετμπουκ η φθηνο λαπτοπ των 400 για τις διακοπες σου αλλα κατεβαστηρι λαπτοπ απο μενα οχι, τσσαμπα λεφτα και φλερταρεις με το να σου χαλασει απο τις πολλες ωρες λειτουργια
panos2000gr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φτηνό laptop, 500~600, για να δουλευεί 24/24 και να κατεβάζει από το internet και να μπορώ να το έχω μαζί μου στις διακοπές. Τι λέτε είναι καλή σκέψη;;; Θα αντέξει τουλάχιστον τρια χρόνια (κοιτάω να έχει μεγάλη εγγύηση);;; Το σκέφτομαι και από την κατανάλωση σε σχέση με τον amd 8450, 4gb,on board 3200, 400w και την 17' crt, νομίζω ότι θα έχει διαφορά, τι λέτε;;; Οι ικανότητες δεν με απασχολούν τόσο όσο η εγγύηση, δεν θα έλεγα βέβαια όχι σε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχω ως προς την υπολογιστική δύναμη του 8450. Φοβάμαι ότι θα καταντήσω κουραστικός αλλά θα συνεχίσω να το προτεινω: IBM Thinkpad R61 με τον Τ8100, 2GB RAM, 250HD, Nvidia Quadro140M, Wifi, Bluetooth, Camera-microphone, Fingerprint Reader, Card Reader, Touchpad+Trackpoint, 6cell batterυ, 3 χρόνια εγγύηση. θα το βρείς στα καρφουρ στα 549 ευρω. ;) Το μηχάνημα είναι πραγματικά σκυλί.... Αντε καλορίζικο Υ.Γ: Εναλλακτικά αν μπορείς να δουλέψεις με 10" οθόνη, θα σου πρότεινα και το Advent 4211 (Msi U100 Clone) το οποίο θα βρεις στον Κωτσόβολο/Electroworld στα 299 με δώρο τσάντα μεταφοράς. Το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει τον ΑΤΟΜ με πολύ καλή θερμική και ενεργειακη συμπεριφορά. Θα βρεις σχετικό thread στο Insomnia καθως το εχουν παρει πολλά ατομα απο εδω μέσα.
million_voices Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 καλυτερα φτιαξει εναν υπολογιστη σταθερο με ατομ ~300 ευρω και παρε και ενα νετμπουκ η φθηνο λαπτοπ των 400 για τις διακοπες σουαλλα κατεβαστηρι λαπτοπ απο μενα οχι, τσσαμπα λεφτα και φλερταρεις με το να σου χαλασει απο τις πολλες ωρες λειτουργια +φωνω απολυτα
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φτηνό laptop, 500~600, για να δουλευεί 24/24 και να κατεβάζει από το internet και να μπορώ να το έχω μαζί μου στις διακοπές. Τι λέτε είναι καλή σκέψη;;; ! first to go ειναι οι ανεμιστήρες...σίγουρα...εντός εξαμήνου...μετά θα αρχίσουν να σε εγκαταλείπουν κ τα άλλα...το λαπτοπ δε κάνει γιαυτό που θες...κάνε καλύτερα αυτο που πρότεινε ο basilis5
filarhos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Εκτός από τον panos2000gr οι άλλοι λέτε σταθερό;;; Γιατί δεν θα κρατήσει;;; Λόγω θερμοκρασιών ή για κάποιο άλλο λόγο;;; Τις θερμοκρασίες μπορώ να τις περιορίσω με ανεμιστήρα το καλοκαίρι. Από την άλλη για αυτό θέλω μεγάλη εγγύηση, αν κάει δεν θα μου το αλλάξουν;;; Υ.Γ. Να βάλουμε μια δημοσκόπηση να δούμε τι λένε και οι υπόλοιποι;;;
panos2000gr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Υπερβολές...δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!!! Πλέον τα laptop μπορούν να δουλεύουν 24ωρες το 24ωρο χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα. Και ειδικά με τους καινούργιους επεξεργαστές δεν χρειάζεται να ανησυχείς για θερμοκρασίες και θόρυβο. Πάρε το R61 και θα με θυμηθείς.... Είμαι κατα της λύσης του σταθερού...και ειδικότερα αν βάλεις ΑΤΟΜ καλύτερα πηγαινε στο advent 4211 που σου πρότεινα παραπάνω. Είναι ιδανικό για κατεβαστήρι και διακοπές.
filarhos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Να πω ότι θέλω να έχει μεγάλη οθόνη, όχι 10άρα, τουλάχιστον 13άρα το έχω προσπαθήσει την μικρή και δεν τα κατάφερα. Από κατανάλωση θα υπάρχει διαφορά, γνωρίζει κανείς πόση κατανάλωση θα έχουμε διαφορά. Μου είπαν ότι δεν καίνε πάνω από 50w τα laptop είναι αλήθεια;;; Το pc μου είναι γύρω στα 300w, αν θυμάμαι καλά. Προς το παρόν δεν βιάζομαι να αποφασίσω, έχω υπολογιστή να κατεβάζει και ο αδερφός μου μπορεί να περιμένει.
basilis5 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 το καλυτερο ειναι να το ξανασυζητησουμε οταν αποφασισεις να παρεις οτι ειναι να παρεις. αν παρεις λαπτοπ παρε το λενοβο που ειπαν παραπανω
haHa Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Να πω ότι θέλω να έχει μεγάλη οθόνη, όχι 10άρα, τουλάχιστον 13άρα το έχω προσπαθήσει την μικρή και δεν τα κατάφερα.Από κατανάλωση θα υπάρχει διαφορά, γνωρίζει κανείς πόση κατανάλωση θα έχουμε διαφορά. Μου είπαν ότι δεν καίνε πάνω από 50w τα laptop είναι αλήθεια;;; Το pc μου είναι γύρω στα 300w, αν θυμάμαι καλά. Προς το παρόν δεν βιάζομαι να αποφασίσω, έχω υπολογιστή να κατεβάζει και ο αδερφός μου μπορεί να περιμένει. Το pc σου οταν απλα κατεβαζει με κλειστη οθονη, δυσκολα να καιει πανω απο 150 watt. Ενα laptop οταν κατεβαζει με κλειστη οθονη, δεν καιει πανω απο 20 watt.(εκτος αν εχει ενεργοβορα καρτα γραφικων) Μερικα μαλιστα καινε κ κατω απο 15watt, οριακα κ κατω απο 10 μερικα πολυ καλα λαπτοπ με 13" οθονη.
filarhos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Η αγορά μπορεί να γίνει και άμεσα απλώς αυτό που με κρατάει είναι ότι δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο. Οπότε είναι πολύτιμη η γνώμη σας ώστε να δω τι θα κάνω. Επιπλέον ερώτηση για τις εγγυήσεις: Υπάρχει περίπτωση εντός χρονικού διάρκειας της εγγύησης όπου είναι μονίμως ανοικτό το laptop να μου πούνε ότι την έχασα λόγω 24άωρης χρήσης. Δηλαδή υπάρχει όριο στην εγγύηση βάση των ωρών λειτουργίας ή 2 χρόνια ότι και να γίνει;;; (κάτι σαν τα χιλιόμετρα στις εγγυήσεις των αυτοκινήτων;;; )
basilis5 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 δεν υπαρχει κατι τετοιο αλλα και να υπηρχε που το ξερουν αυτοι. αν παρεις λαπτοπ θα του βγαλεις την μπαταρια και θα το βαλεις πανω σε ενα line interactive ups για καλο και για κακο. επισης προτιμησε αυτο που εχει εγγυηση 3 χρονια η καποιο παλι με εγγυηση 3 χρονια (ΗΡ και τεκρα τοσιμπα εχουν τετοιες εγγυησεις)
free-s Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 δεν υπαρχει κατι τετοιο αλλα και να υπηρχε που το ξερουν αυτοι. kι όμως υπάρχει! Είναι ένα πρόγραματάκι που διαβάζει πόσες ώρες εχει δουλέψει ο δίσκος! Το είχα ψάξει παλαιώτερα για την αγορά ενός μεταχειρισμένου λάπτοπ και μας ήταν χρησιμότατο διότι μας έλεγαν ότι έχει ελάχιστες ώρες και είχε μετρήσει χιλιόμετρα!!!!
filarhos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Το pc σου οταν απλα κατεβαζει με κλειστη οθονη, δυσκολα να καιει πανω απο 150 watt. Ενα laptop οταν κατεβαζει με κλειστη οθονη, δεν καιει πανω απο 20 watt. Μερικα μαλιστα καινε κ κατω απο 15watt, οριακα κ κατω απο 10 μερικα πολυ καλα λαπτοπ. Αυτά είναι νέα άρα η διαφορά είναι μεγάλη!!! Ευχαριστώ τώρα ψάχνω το laptop που θα πάρω!!!:lol: ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** kι όμως υπάρχει!Είναι ένα πρόγραματάκι που διαβάζει πόσες ώρες εχει δουλέψει ο δίσκος! Το είχα ψάξει παλαιώτερα για την αγορά ενός μεταχειρισμένου λάπτοπ και μας ήταν χρησιμότατο διότι μας έλεγαν ότι έχει ελάχιστες ώρες και είχε μετρήσει χιλιόμετρα!!!! Ναι αλλά αν τύχει και πρέπει να πάει για service και είναι σε άψογη κατάσταση σιγά μην κοιτάξουν τις ώρες λειτουργίας. Η μόνη χρήση που θα του κάνω είναι δυο μήνες τον χρόνο μαζί στις διακοπές (καλά μην το δεσετε δυο μήνες αισιόδοξος είμαι) και μια με δυο ώρες internet την μέρα άρα δεν θα έχει και τρομερή φθορά. Υ.Γ. Τώρα για την κατανάλωση παίζει να βγάζω ένα laptop κάθε δυο χρόνια:lol:
nickarmy Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 απο προσωπική εμπειρια έχω ένα λάπτοπ hp το αγόρασα το 2001-2 με μια εγκυκλοπεδια (μάλλον το λαπτοπ πληρωσα και μου εδωσαν την εγκλη..χαχα) και χρησιμοποιητε καθημερινά δεν έχει πολλές δυνατότητες 126μβ μνημη, σκληρο 50γ (καταλαβες) και ετσι τον εκανα κατεβαστάρει και τον κλεινω εδω και ενα χρονο όταν κλινει 2 εβδομαδες ετσι για να καθαρίσει η memory. αλλα επειδη εκανα την ιδια σκεψη με εσενα για να πάρω νεο γιαυτο τον λογο ειναι ριψοκινδυνο αρρα πηγενε σε ενα φτηνό deskop
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.