Προς το περιεχόμενο

HP 8710w και undervolting

epivitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους, χθες πηρα τον 8710w και αυτην την ωρα επιχειρω να του κανω undervolting συμφωνα με τον οδηγο που βρηκα εδω.

Μετα απο καποιες προχειρες αλλαγες στα volts και συγκεκριμενα αυτες

mulpb3.jpg

η θερμοκρασια στον 1ο πυρηνα σε idle κατασταση ειναι 30C

cpu1sj8.jpg

ενω στον 2ο πυρηνα 40C

cpu2mp2.jpg

Που οφειλεται αυτη η διαφορα?

Επισης στην πρωτη εικονα, ειναι φυσιολογικο τα μικροτερα multipliers να εχουν τοσο ψηλα volts?

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορεις να αλλαξεις τα βολτ για καθε multi. Θερμοκρασια κοιτα και με κανα αλλο προγραμμα (CoreTemp). Μηπως ετρεχες κανα προγραμμα που χρησιμοποιουσε τον ενα πυρηνα και ζεσταθηκε? Αν οχι τοτε δεν παταει καλα η ψυκτρα (μαλλον).

Δημοσ.

Mε αυτες τις ρυθμισεις που εβαλα τωρα το συστημα ειναι σταθεροτατο

2wcg6ce188j8pxdhn5da.jpg

αλλα παλι υπαρχει διαφορα στις θερμοκρασιες (με 20 λεπτα orthos)

cpu 1

z73j9wjlqce0rzqu5ga0.jpg

cpu 2

an4i3xwmbqj8lt67g76b.jpg

Λετε πραγματι να μην παταει καλα η ψηκτρα?

• Moderators
Δημοσ.

Μπορει ο ανεμιστηρας να βρισκεται απο τη μια μερια της ψυκτρας του επεξεργαστη του λαπτοπ, κι ετσι να στελνει τον αερα πλάγια εξω, οποτε το ενα core να μη παιρνει τοση δροσια :-)

Λογικο ειναι, μην ανησυχεια trackmania guy :-)

(εγω που δε μπορω να αλλαξω το μεγεθος της shared memory να δω τι θα κανω...)

Δημοσ.
Μπορει ο ανεμιστηρας να βρισκεται απο τη μια μερια της ψυκτρας του επεξεργαστη του λαπτοπ, κι ετσι να στελνει τον αερα πλάγια εξω, οποτε το ενα core να μη παιρνει τοση δροσια :-)

Λογικο ειναι, μην ανησυχεια trackmania guy :-)

(εγω που δε μπορω να αλλαξω το μεγεθος της shared memory να δω τι θα κανω...)

Ευχαριστω ρε Γιωργη για την συμβουλη.

Ειναι το πρωτο laptop που παιρνω και δεν ξερω γενικοτερα τί παιζει στο εσωτερικο του.

Θα τα πουμε και μεσα στο παιχνιδι καμια μερα, ελπιζω να εχεις μαθει :-D

Δημοσ.
Ευχαριστω ρε Γιωργη για την συμβουλη.

Ειναι το πρωτο laptop που παιρνω και δεν ξερω γενικοτερα τί παιζει στο εσωτερικο του.

Θα τα πουμε και μεσα στο παιχνιδι καμια μερα, ελπιζω να εχεις μαθει :-D

Η οθόνη πως σας φάνηκε? Κάποιος απο εδω μέσα είπε ότι υπάρχει ένα θεματάκι αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς?

• Moderators
Δημοσ.

Καλα κι εγω δεν εχω πολυ ασχοληθει με λαπτοπ, αλλα γενικα ξερω τι παιζει. Προκειμενου να κρατησουν μικρο το υψος του λαπτοπ κανουν διαφορες πατεντες.

Οσο για το tm, σου ειπα μετα τις εξετασεις θα λιωσω.

Τωρα απλα μπαινω για λιγο για να χαιρομαι. Παντως ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικο απ οσο περιμενα. :-)

Δημοσ.

Πρωτον , οπως καταλαβες στην αρχη που ειχες υψηλα volt στα χαμηλα multiplier ηταν λαθος!

Οσο μικροτερο multiplier , αρα κ συχοντητα, τοσa λιγοτερa volt χρειαζεται ο επεξεργαστης..

Το διορθωσες βλεπω..

Επισης, για να ειμαστε σιγουροι με τις θερμοκρασιες κ το cpu load εκεινη τη στιγμη που παιρνεις τις μετρησεις, να εχεις ανοιχτο τον task manager των windows (ctrl+alt+del) στην καρτελα Perfomance κ τις θερμοκρασιες να τις βλεπεις με το coretemp .

Τελος, για να δεις αν πραγματι ριχνει το cpu voltage(αν κ κατα 99% το εχεις ριξει), να τρεχεις το cpuz .

Υ.Γ.1: Ενεργοποιησε και το superlfm για ακομα χαμηλοτερες θερμοκρασιες οταν ειναι idle.

Υ.Γ.2: Πρεπει να ριξεις το cpu voltage κ για τον 12.5x multiplier (o μεγαλυτερος multiplier που εχει αυτη η cpu: 12.5 x 200 bus=2500MHz που ειναι η μεγιστη συχνοτητα του Intel Core 2 Duo T9300)

Δημοσ.
Πρωτον , οπως καταλαβες στην αρχη που ειχες υψηλα volt στα χαμηλα multiplier ηταν λαθος!

Οσο μικροτερο multiplier , αρα κ συχοντητα, τοσa λιγοτερa volt χρειαζεται ο επεξεργαστης..

Το διορθωσες βλεπω..

Επισης, για να ειμαστε σιγουροι με τις θερμοκρασιες κ το cpu load εκεινη τη στιγμη που παιρνεις τις μετρησεις, να εχεις ανοιχτο τον task manager των windows (ctrl+alt+del) στην καρτελα Perfomance κ τις θερμοκρασιες να τις βλεπεις με το coretemp .

Τελος, για να δεις αν πραγματι ριχνει το cpu voltage(αν κ κατα 99% το εχεις ριξει), να τρεχεις το cpuz .

Υ.Γ.1: Ενεργοποιησε και το superlfm για ακομα χαμηλοτερες θερμοκρασιες οταν ειναι idle.

Υ.Γ.2: Πρεπει να ριξεις το cpu voltage κ για τον 12.5x multiplier (o μεγαλυτερος multiplier που εχει αυτη η cpu: 12.5 x 200 bus=2500MHz που ειναι η μεγιστη συχνοτητα του Intel Core 2 Duo T9300)

Απλως ειχα διαβασει στον οδηγο του adslgr.com οτι τις τασεις στα μικροτερα multipliers πρεπει να τις ριχνουμε με μετρο και σκεφτηκα να μην τις πειραξω καθολου (τα 1.1375v ηταν σε ολα τα multipliers με τις εργοστασιακες ρυθμισεις).

Μετα ομως καταλαβα οτι οσο κατεβαινουμε multipliers τοσο κατεβαινει και η ταση που χρειαζεται.Στον οδηγο αν θυμαμαι καλα δεν το λεει αυτο καπου ξεκαθαρα, απλα λεει οτι στα μικοτερα multipliers πρεπει να ειμαστε πιο συντηρητικοι στις μειωσεις των volts.

Για τις θερμοκρασιες το ειχα ελεγξει και με το everest 5 και ελεγε το ιδιο.

Οσο για το 12,5 multiplier απο που μπορω να το αλλαξω αυτο?

Στο rmclock μεχρι 12 υπαρχει.

Επισης εχω μια ερωτηση γι'αυτο το screenshot

20090219201635pa8.jpg

Στο RMClock και στο core temp το vid ειναι οπως το ρυθμισαμε στο 1v αλλα στο cpu-z δειχνει να ειναι 1,113v.

Τί απ'τα 2 ισχυει?

Δημοσ.
Η οθόνη πως σας φάνηκε? Κάποιος απο εδω μέσα είπε ότι υπάρχει ένα θεματάκι αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς?

Εγω ειχα πει για ενα θεματακι με την οθονη και το θεματακι ειναι το εξης.

Κατ'αρχην οι εργοστασιακες ρυθμισεις της ειναι παρα πολυ κακες και πρεπει να βρεις τις σωστες με την βοηθεια του control panel της καρτας γραφικων κατι το οποιο δεν ειναι πολυ ευκολο και ακομα το προσπαθω.

Δευτερο και σημαντικοτερο σχετικα με την οθονη ειναι οτι στις 2 κατω γωνιες αριστερα και δεξια η οθονη λιγο μαυριζει.Προσπαθησα να το τραβηξω με την φωτογραφικη αλλα δεν τα καταφερα.

Κατα τ'αλλα το μηχανημα ειναι super παντου.

Ερχεται με προεγκατεστημενα τα xp pro sp2 και μεσα στη συσκευασια εχει 5 dvd.

1.xp pro sp2

2.drivers + software για τα xp pro sp2

3.vista business 32bit

4.vista business 64bit

5.drivers + software για τα vista business 32bit + 64bit

Οσο για τα παιχνιδια που μερικοι αναρωτιουνται, ετρεξα το 3dmark06 με τα προεγκατεστημενα xp (τα οποια παρεμπιπτοντως ειχαν αρκετη σαβουρα και αναγκαστηκα να περασω κατι δικα μου) και μου εβγαλε score 7300.

Μετα εβαλα κατι drivers που βρηκα εδω και μου εβγαλε score 7600.

Aκομα δεν εχω τρεξει το 3dmark06 στα δικα μου xp αλλα μολις το κανω θα σας πω.

Δημοσ.

ξέρω είμαι λίγο offtopic αλλά μπορεί κάποιος που το έχει να μας πεί ποιά καρτα wifi έχει και τί ταχύτητες υποστηρίζει b/g/n ?; epivitor περιμένω το 3dmark σου με αγωνία.

Δημοσ.
ξέρω είμαι λίγο offtopic αλλά μπορεί κάποιος που το έχει να μας πεί ποιά καρτα wifi έχει και τί ταχύτητες υποστηρίζει b/g/n ?; epivitor περιμένω το 3dmark σου με αγωνία.

Λοιπον στα δικα μου xp εβαλα τους 182.05 του dox οι οποιοι απ'ο,τι λενε ειναι πιο σταθεροι απο τους 185.20.

Τα αποτελεσματα που εγραψα στο προηγουμενο post ξεχασα να σας πω οτι ηταν με 1680χ1050 αναλυση.

Με τους 182.05 του dox και τα δικα μου xp τα αποτελεσματα σε αναλυση 1680χ1050 ηταν παλι γυρω στα 7600 και με αναλυση 1280χ1024 ηταν 8500 που νομιζω οτι ειναι παρα πολυ καλα για laptop.

Αν καποιος γνωριζει κανενα κολπακι για να πεσουν και οι θερμοκρασιες της gpu ας μας ενημερωσει γιατι το ανεμιστηρακι της κανει λιγακι θορυβο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...