miza Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Έχω χάσει το desktop μου. Μπαίνω στο linux dhaldh και το μονο που βλέπω είναι ένα γαλάζιο φόντο και το ποντίκι. Τα πιθανά αιτια είναι 2: 1) Είχα το compiz-fusion και το "απεγαταστισα" 2) Το τελευταίο update Χρησιμοποιώ debian sid με gnome. Επίσης δοκίμασα το metacity --replace αλλα το μονο που έγινε είναι να μου βγάλει επιλογές στο να κάνω minimize,να κλείσω κτλ το windows που έβλεπα. Αυτό το δοκίμασα σε failsafe gnome.Πείτε καμια ιδέα μπας και γλιτώσω το format. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 μάλλον μετά την απεγκατάσταση του compiz, έμειναν οι ρυθμίσεις. π.χ. εκτός από metacity --replace, εκτέλεσε και nautilus και gnome-panel. Άν όλα δουλέψουν οκ, βρες τι αλλαγές είχες κάνει στο gconf όταν έβαλες compiz, και αναίρεσε τες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 "Format" σε *nix λειτουργικά δεν χρειάζεται να κάνεις ποτέ, είναι ένα προβληματικό κατάλοιπο της νοοτροπίας των Windows. Για αρχή δοκίμασε να απομακρύνεις το δικό σου configuration του gnome: - CTRL+ALT+F1 - Login ως root ># /etc/init.d/gdm stop $ su - [b]miza[/b] [i][color="RoyalBlue"]// όπου miza το username του χρήστη που χρησιμοποιείς στο σύστημα[/color][/i] $ mkdir bkp $ mv .gnome* .gconf* bkp $ exit # /etc/init.d/gdm start Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 εχω κι εγω καποιο προβληματα με το GNOME. Χωρις καμια προφανη αιτια εξαφανιζονται τα παντα απο τα panels και πρεπει να τα "σκοτωσω" για να εμφανιστουν ξανα (αλλα εχω το δεξι κλικ πανω σε αυτα, δεν εχουν κλεισει δηλαδη, απλα εξαφανιζονται τα applets). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Χωρίς το stdout/stderr των εφαρμογών είναι δύσκολο να εντοπιστεί το πρόβλημα. Αν ξεκινήσεις τον X server απευθείας από κάποιο virtual terminal π.χ. με "startx", τουλάχιστον το stderr τους θα γράφεται εκεί και μάλλον θα τυπωθεί κάτι σχετικό όταν ξανασυμβεί το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Νταξή δεν την παλεύω άλλο θα κάνω format και ας είμαι noobas . Μου έχει σπάσει τα νεύρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι δεν κανεις αυτο που λεει ο nske? Νομιζω οτι θα το λυσει το δικο σου προβλημα. Στη τελικη κανε reistall του gnome-desktop nske μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες λεπτομεριες; Να σημειωσω οτι εδω και δυο μερες δεν παρατηρησα το προβλημα, οποτε ισως να λυθηκε απο καποιο update. Πριν ομως, τα panel εξαφανιζονταν τουλαχιστον 2 φορες την ημερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που λέει το έκανα, δεν μου το ελυσε το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 nske μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες λεπτομεριες; Μπορείς να μη χρησιμοποιήσεις τον γραφικό login manager (gdm) και να ξεκινήσεις τον X και το gnome-session από κάποια κονσόλα. Π.χ. - CTRL+ALT+F1 - Login ως root ># /etc/init.d/gdm stop # su - Aδμιν $ echo exec gnome-session > .xinitrc $ startx Ο X θα κάνει attach σε ένα νέο virtual terminal, αλλά θα τυπώνει το stderr, το δικό του και των εφαρμογών που τρέχουν πάνω του, στο terminal από το οποίο εκτελέστηκε. Έτσι όταν συμβεί το πρόβλημα απλά θα αλλάξεις virtual virtual terminal (CTRL+ALT+F*), από αυτό στο οποίο έγινε attach ο Xorg σε αυτό από τον οποίο τον είχες τρέξει και θα δεις αν γράφτηκε κάποιο ενδιαφέρον μήνυμα. Δεν είναι ο μόνος τρόπος βέβαια, αλλά μάλλον ο πιο απλός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αυτό που λέει το έκανα, δεν μου το ελυσε το πρόβλημα. για δοκίμασε σε κονσόλα να δώσεις gnome-panel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μετά από εγκατάσταση ξανά του debian και βάζοντας, το sources.list που είχα και πριν έφτασα ακριβώς στο ίδιο σημείο, δηλαδή να μην έχω dekstop . Παρατήρησα μόλις έκανε το update άρχισε να μου σβήνει παρα πολλά πράγματα από το linux διαφορα προγράμματα, όπως φάνηκε το desktop και πολλά αλλα που ούτε που ξέρω. Δεν ξέρω τι παίχτηκε μάλλον κάτι από αυτά που είχε στου sources.list θα ήταν περίεργο. Τώρα έβαλα testing. Κάποιος που χρησιμοποιεί sid ας μου δείξει το sources.list του να δοκιμάσω ξανά αύριο μεθαύριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.