Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Παιδια γνωριζει κανεις πώς θα αλλαξω το μεγεθος της μνημης που θα κανει share η onboard καρτα γραφικων (Intel GMA950) απο τη μνημη του λαπτοπ? Στα desktop αυτο γινοταν με μια απλη ρυθμιση στο BIOS... Αμ στο BIOS του λαπτοπ δεν υπαρχει καμια ρυθμιση. Και τωρα ειναι ρυθμισμενη να καταλαμβανει 8ΜΒ ΜΟΝΟ απο τη ραμ, οποτε οποιοδηποτε παιχνιδι και να βαλω απλα δε μπορει να φορτωσει καν τα textures και σβηνει αμεσως. Και πως το καταλαβα οτι παιρνει 8ΜΒ? Απο τις πληροφοριες του GMA950 και απο το οτι στο "Ο υπολογιστης μου" λεει 0,99GB αντι για 1GB (αν εκανε share π.χ. 128ΜΒ θα επρεπε να λεει 896ΜΒ).
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δεν αλλαζει, οπως γραφει και εδω http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/ ειναι dynamicall allocated, (Dynamic Video Memory Technology (DVMT) 3.0)
Delirium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Mηπως αν εβαζες περισσοτερη ram, θα ανεβαινε και η onboard? Ετσι συμβαινει τουλαχιστον στο MSI Wind, με 1.5 και 2GB ram.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αλλα αυτα εχουν επιλογη στο BIOS, δεν εχουν? Και δε μιλαω για netbook, αλλα για λαπτοπ του 2006 (κοστος τοτε 1400 ευρω), με Core Duo 1,73, 1GB ddr2 ram και 15,4 wide crystalbright οθονη. Οτι ειναι dynamically allocated το διαβασα κι εγω, αλλα ελα μου ντε που μαλλον δεν ανεβαινει απο μονο του γιατι κρασαρουν τα παντα! (εκτος απο τα 3dmark). Εστω οτι δεν εχω επιλογη και με παραπανω GB ανεβαινει (μεχρι 4GB υποστηριζει το λαπτοπ), δεν επρεπε να ηταν παραπανω απο... 8ΜΒ τωρα???!!
Delirium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Οχι δεν εχουν επιλογη στο bios Εκτος απ' το να προσθεσεις ram, δοκιμασε διαφορετικους drivers.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δοκιμασα τους latest. Ραμ δε μπορω να προσθεσω γιατι δεν ειναι δικο μου το λαπτοπ. Δεν εχουν επιλογη στο BIOS???! Tι μονο απο το ποση ραμ εχουν καθοριζεται απο μονο του το μεγεθος της shared μνημης? Στα netbooks με 1GB ram ομως και GMA950, ποση ραμ γινεται share απο μονη της? Στο GMA info λεει ''Maximum Shared memory" 128ΜΒ και ''Minimun Shared Memory" 8MB. Στο "Currently shared memory" λεει 10ΜΒ... Αρα, τι κανουμε? Αλλαζει η χρηση της onboard vga μνημης αναλογα τις απαιτησεις? Σε desktop συστηματα το ρυθμιζες μεσω bios...
Delirium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δεν εχουν επιλογη στο BIOS???! Tι μονο απο το ποση ραμ εχουν καθοριζεται απο μονο του το μεγεθος της shared μνημης? Ναι στα MSI Wind / Advent 4211 κ.λπ. ειναι ετσι ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Στα netbooks με 1GB ram ομως και GMA950, ποση ραμ γινεται share απο μονη της? 128 mb [10 χαρακτηρες] ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Αρα, τι κανουμε? Βαζεις παραπανω μνημη, και σταυρωνεις δαχτυλα να μην ειναι, καποια onboard "κομμενη" στα 8mb max -το εχω δει κι αυτο
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δε παιζει ομως ρε συ να αρχισω τα πειραματα με λαπτοπ ξενου (περιπου ξενου οκ, του θειου μου )
Delirium Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Συνηθως ειναι ευκολη, η προσθηκη εξτρα μνημης, εαν δεν ειναι, στο συγκεκριμενο, μη το ζορισεις Googlισε το μοντελο, να δεις τι λενε και αλλοι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Εχμ, τελικα τα μισα παιζουν τα αλλα μισα παιχνιδια δε φορτωνουν καν.\ Παντως αυτα που παιζουν παιζουν οκ (τοσο οκ, που με 8ΜΒ να μη μπορουσαν να παιξουν). Αρα καταληγω στο οτι οντως η μνημη ειναι dynamically allocated. Για τα υπολοιπα ομως... χμ, υποθετω οτι φταιει που η vga ειναι Ιντελ ε? äü
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Κανε μια αναβαθμηση στο bios και η επιλογη αυτη θα εμφανιστεί
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Εκανα ηδη και δεν εχει εμφανιστει τιποτα. Μονο το execute disable bit εμφανιστηκε ως καινουρια επιλογη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.