Προς το περιεχόμενο

Πολλαπλές επιφάνειες εργασίας σε windows XP

ntountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

υπάρχει κάποιο software καλό και free που να επιτρέπει πολλαπλές επιφάνειες εργασίας σε windows XP?

υπάρχουν γνωστά προβλήματα για κάτι τέτοιο ή γενικά είναι κάτι που δε προκαλεί προβλήματα στα XP..?

Ευχαριστώ.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Βασικά μόλις βρήκα τον Virtual Desktop Manager που προσφέρει η ίδια η MS..

οπότε, τι πιο καλό από το official ?? :)

Αν πάντως έχετε να προτείνετε/σχολιάσετε οτιδήποτε θα ήθελα να το ξέρω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

τα προγραμματα απο μερικες καρτες γραφικων εχουν δυνατοτητα για πολλαπλα desktops.

αλλος τροπος ειναι αυτος που βρηκες και μονος σου..εχει και η ιδια η microsoft δικο της προγραμμα.

βεβαια απο της καρτας γραφικων μου μπορω να μεταφερω ενα προγραμμα απο ενα desktop σε αλλο...αυτο δεν το εχω βρει ακομα στης microsoft

Δημοσ.

Για εμένα το GoScreen είναι από τα καλύτερα.

Μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς Install και είναι αρκετά γρήγορο και δεν τραβάει και πολλούς πόρους από το σύστημά σου.

Καλησπέρα παιδιά,

υπάρχει κάποιο software καλό και free που να επιτρέπει πολλαπλές επιφάνειες εργασίας σε windows XP?

υπάρχουν γνωστά προβλήματα για κάτι τέτοιο ή γενικά είναι κάτι που δε προκαλεί προβλήματα στα XP..?

Ευχαριστώ.

Βασικά μόλις βρήκα τον Virtual Desktop Manager που προσφέρει η ίδια η MS..

οπότε, τι πιο καλό από το official ?? :)

Αν πάντως έχετε να προτείνετε/σχολιάσετε οτιδήποτε θα ήθελα να το ξέρω.

Ευχαριστώ.

Το Virtual Desktop Manager σέρνεται μπροστά στο go screen.

Δημοσ.

Ο Virtual Desktop Manager της MS δε μου άρεσε καθόλου γιατί όταν περνάω από το ένα desktop στο άλλο (4 διαθέτει) εξακολουθούν να υπάρχουν τα ίδια παράθυρα ανοιγμένα απλά είναι όλα "κατεβασμένα" στο Taskbar. Δλδ, με λίγα λόγια, απλά θυμάται για κάθε Desktop ποια παράθυρα έχει κατεβασμένα στο Taskbar και ποια είναι ανοιχτά στην επιφάνεια εργασίας...

Αυτό που θέλω είναι κάθε Desktop να λειτουργεί ανεξάρτητα από το άλλο, ώστε όταν πηγαίνω από το ένα στο άλλο να υπάρχουν διαφορετικά παράθυρα και τελικά να διαχειρίζομαι διαφορετικά θέματα χωρίς να μπλέκουν άσχετα παράθυρα από Taskbar σε Taskbar... π.χ. ένα Desktop για να ακούω μουσική, να σερφάρω και να έχω φακέλους ανοιχτούς και ένα Desktop για θέματα δουλειάς, εργασίες κτλ... χωρίς να μπλέκονται τα παράθυρα από Desktop σε Desktop.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα :-)

Αυτά που προτείνατε με ποιο τρόπο λειτουργούν?

Για εμένα το GoScreen είναι από τα καλύτερα.

Πολύ καλό και αυτό αλλά απότι κατάλαβα δεν ειναι free.. ή όχι?

Δημοσ.

@micos000

φίλε μου γιατί θεωρείς δεδομένο ότι έχω ATI ή NVIDIA??

το pc που θέλω να τρέξω τα πολλαπλά desktops δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, έχει της motherboard, οπότε δε παρέχει τέτοια δυνατότητα...

γιαυτό ζητάω κάτι hardware-independent.. ανεξάρτητο δλδ από το τι κάρτα γραφικών έχω.. ή ακόμα κι αν δεν έχω..

και free

thanx

Δημοσ.
@micos000

φίλε μου γιατί θεωρείς δεδομένο ότι έχω ATI ή NVIDIA??

το pc που θέλω να τρέξω τα πολλαπλά desktops δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, έχει της motherboard, οπότε δε παρέχει τέτοια δυνατότητα[...]

:eek: Έχεις δίκιο, θεώρησα (κακώς) ότι ανήκεις στο 90% των χρηστών που έχουν κάποια από τις διαδεδομένες κάρτες. :X

Θεώρησε άκυρη την απάντησή μου. :o

Δημοσ.

Επανέρχομαι παιδιά για να σας πω ότι βρήκα αυτό που ήθελα :)

Είναι το VirtuaWin το οποίο και απολύτως free είναι και κάνει καταπληκτικά τη δουλειά του.

Διάβασα πολύ καλά λόγια σε ξένα forum για το συγκεκριμένο και το διαπίστωσα και μόνος μου κατά τη χρήση..

Πανάλαφρο και πολύ εύχρηστο.

Παρέχει 4 desktops αρχικά στα οποία κινείσαι με τα βελάκια και το πλήκτρο για το start των windows.

Δέχεται πολύ παραμετροποίηση την οποία δεν εξάντλησα γιατί έτσι κι αλλιώς από τη πρώτη στιγμή κάνει πολύ καλά αυτό που θέλω..

Πάντως το έφτασα μέχρι 20 desktops.

Νομίζω αξίζει.

Δημοσ.

Παραθέτω από παλιότερο post μου στο thread «Τα αναντικατάστατα FREEWARE που χρησιμοποιούμε»:

VirtuaWin

Virtual Desktop Manager - Microsoft Windows

Έψαχνα που λέτε παιδιά ένα προγραμματάκι για να προσομοιώσω σε Windows τη λειτουργία των Virtual Desktops που έχω συνηθίσει από το Linux. Θυμόμουν ότι ένα τέτοιο utility (Virtual Desktop Manager) περιλαμβανόταν στα γνωστά PowerToys της Microsoft και είπα αρχικά να δοκιμάσω αυτό. Ήλπιζα σε άριστη συνεργασία με το λειτουργικό της ίδιας εταιρείας, λογική προσδοκία πιστεύω. Έλα όμως που βγήκε τρελό «παλτό»! Buggy, αισθητά αργό κατά την εναλλαγή desktops και η toolbar του έπιανε αρκετό χώρο στην taskbar των Windows. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι είναι ψιλοπαρατημένο.

Mετά από λίγο googling λοιπόν, βρήκα το VirtuaWin: Μικρό μέγεθος (ούτε 400KB), οργανωμένο site και ενεργό development. Πρώτη εντύπωση δηλαδή θετική. Κατέβασμα, εγκατάσταση και μετά από λίγα λεπτά διαβάσματος στην βοήθεια του προγράμματος, είχε τελειώσει και η παραμετροποίηση και ήταν έτοιμο για χρήση.

Εντυπώσεις: Αστραπιαία εναλλαγή μεταξύ των desktops, πολύ και πολύ συμμαζεμένο interface. Δείτε σύγκριση χαμένου χώρου μεταξύ PowerToy και VirtuaWin (το πρώτο screenshot το «τσίμπησα» από Google Images, γιατί στο μεταξύ το PowerToy είχε «πάρει πόδι»).

vdm1eh6.png

Και μερικά screenshots από τις ρυθμίσεις του προγράμματος:

Ανακεφαλαιώνοντας:

Θετικά

• Συχνά releases
  • Ταχύ
  • Μεγάλος βαθμός παραμετροποίησης
  • Πολύ αναλυτικό help file

Αρνητικά

• Αυτήν τη στιγμή που γράφω με 2 virtual desktops, πιάνει 9MB η κύρια διεργασία του προγράμματος και 3.5ΜΒ το WinList module, το οποίο όμως είναι προαιρετικό και μπορείτε να το αφαιρέσετε. Δεν έχω κοιτάξει τον κώδικά του (και δεν πρόκειται να κάτσω να το κάνω λόγω έλλειψης χρόνου), αλλά εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται πολλά

Το χρησιμοποιώ, έχοντας στο 2ο virtual desktop μόνιμα ανοιχτό το VirtualBox και μία εικονική μηχανή Ubuntu, ενίοτε και Arch Linux και μπορώ να πω ότι με βόλεψε πάρα-πάρα πολύ. Μόλις βρω χρόνο να στήσω έναν client για απομακρυσμένο X στα Windows, λέω να βάλω κι ένα 3ο εικονικό desktop για απομακρυσμένη διαχείριση του Linux PC μου!

Βαθμολογία: 8.5/10. Δοκιμάστε το!

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...