flik Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα. Εχθές ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία 2play της hol μετά απο 15 μέρες μετά τν αίτηση. Πριν κάνω αίτηση είχα linksys wag200g και vivodi μέσω ΟΤΕ, και τα στατιστικά του Linksys ήταν: Downstream Margin: 17 db Upstream Margin: 24 db Downstream Line Attenuation: 31 db Upstream Line Attenuation: 8 db Μετά ήρθε το Netfaster IAD και είχα: Noise Margin: 10-11 db up-down Attenuation: 12-26 db up-down Όταν εχθές ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία, και συνέδεσα το netfaster σε μεγαλύτερο καλώδιο (απο μισό μέτρο έγινε μερικά μέτρα, και αν παίζει ρόλο αυτό) η απορρόφηση έγινε 13-29 db. Η ερώτηση μου είναι, είναι λογικές αυτές οι μεταβολές; Επίσης κλειδώνω στα 13+, ενώ πίστευα σε κάτι παραπάνω, παρόλα αυτά δεν με χαλάει....Τέλος ακόμη δεν μου ήρθε username-password, μπαίνω παντού με το [email protected] που έχει απο default το netfaster
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 αποροφηση.τι ειναι τουτο?το margin ειναι λογικο που επεσε.το attenuation απο 31 πηγε 26 λογικα λογω αλλου ρουτερ.μια χαρα εισαι.τωρα η βλακεια της hol ειναι οτι σε κλειδωνει με 10 margin στο down ενω πχ forthnet σε κουμπωνουν με 6 οποτε θα κερδιζες κανα megabit.υπαρχει βεβεα και αυτο http://dmt.mhilfe.de/ dmt λεγεται που ριχνεις εσυ το margin mexri οπου θες αν υποστηριζεται ο ρουτερ.netfaster.το ξερει η μανα του.α ρε hol.και καλο ειναι οχι μεγαλα τηλεφωνικα.καλυτερα να μεγαλωνεις του δικτυου η να χρησιμοποεις δικτυου για τηλεφωνικο.οι μεταβολες ειναι μια χαρα .το margin επεσε επειδη κλειδωσες πιο πανω το διαφορετικο attenuation βγενει λογω διαφορετικου ρουτερ,dslam
flik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 απορρόφηση εννοούσα το attenuation, νομίζω αυτή είναι η σημασία του. Το netfaster είναι της intracom (πάντως καλό μου φάνηκε, τουλάχιστον παραπάνω απο όσο πίστευα). Τι εννοείς να χρησιμοποιώ δικτύου για το router; Είναι ασύρματο, και απλά η πρίζα είναι μακριά του. Πως αλλιώς να συνδεθεί; Εστω οτι γίνεται αλλαγή (θα το κοιτάξω αργότερα), πόσο να το βάλω;
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 otan θες να καλυψεις μεγαλη αποσταση απο το πριζακι μεχρι τον ρουτερ οχι μονο στην περιπτωση σου αλλα γενικα παιρνεις ενα μεγαλο καλωδιο δικτυου.μεσα το καλωδιο δικτυου εχει 4 ζευγαρια των 2.παιρνεις το ενα απο αυτα πχ μπλε ,μπλε ασπρο και του βαζεις τηλεφωνικο κλιπ rj11 αρκει να εχεις τα εργαλεια βεβεα.τα αλλα 3 ζευγαρια μενουν κενα.πλεονεκτηματα.του δικτυου ειναι πιο σκληρο για να παθει κατι.β.ειναι πιο χοντρο και μονοκλονο και γ.ειναι twisted οποτε δεν εχεις θεμα να χανεις.γιατι ειχα δει πχ 10 μετρο τηλεφωνικο που εχανε 3 megabit ενω δεν φαινοταν πουθενα να εχει παθει κατι.
flik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Οκ, θα το κοιτάξω. Βασικά πρώτα θα δοκιμάσω κατευθείαν στη κεντρική γραμμή να δω. Και αν έχει διαφορα βλέπουμε. Γιατί πρώτα πηγαίνει μέσα απο τον τοίχο προέκταση ως τη πρίζα άλλου δωματίου, και μετά απο εκείνη υπάρχει καλώδιο 4-5 μέτρων. Εκείνο τουλάχιστον αν υπάρχει διαφορά θα το κάνω όπως είπες.
vagchrist Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 περιμενε 2-3 μερες μεχρι να ομαλοποιηθει η γραμμη σου και η συνδεση συνηθως τις πρωτες μερες δεν ειναι full ριξε και κανενα τηλ για ελεγχο γραμμης και μετα βλεπεις δοκιμασε και το linksys να δεις πως παιζει στη hol...
thanos75x Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Σε ενα φιλο μου που περασα ενα ιδιο σε ενα "προπο" του ειχανε μεσα στη συσκευασια κωδικους κανονικα και τους εβαλα αμεσως και επαιξαν με την πρωτη... Αν παιξει το Linksys θα εισαι απο τους τυχερους. Ποτε δεν μου εχει παιξει σε γραμμες πανω απο 4Mbit εδω στο Βολο Α και κατι ακομα. Ενω συγχρονιζε 15 κατεβαζε με λιγοτερο απο 1Mbit Tου ειπα να τους παρει τηλ να τους μπινιλικωσει και μετα απο το τηλ οταν καταφερε και επιασε κεντρο κατεβαζε με 900...χαχα καλα ειναι κι αυτα απο το τιποτα
flik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά πλέον το πρόβλημα είναι στην εξασθένηση σήματος λόγω μήκος καλωδίου. Είπαμε, απο την κεντρική γραμμή πίσω απο το κρεβάτι μου, πηγαίνει μέσα απο τον τοίχο στη πρίζα του σαλονιού, και απο εκεί παίρνα κι άλλο ένα καλώδιο τηλεφώνου. Δοκίμασα απευθείας στη πρίζα του κρεβατιού μου, και είδα 6db margin και να μειώνεται στα 26 το attenuation. Επίσης κλείδωσα στα 15μιση. Όταν το βάζω με πολύ μικρό καλώδιο στο σαλόνι εκεί χάνω και πάει 27 db atten., και αν βάλω και την δεύτερη προέκταση πάει 28. Και μειώνεται ακόμα περισσότερο η ταχύτητα, κοντά στα 14 και κάτι. Δηλαδή μια προέκταση ισοδυναμή με 0,75 mbit περίπου. Εdit: Κάτι έγινε, πριν είχα ενώσει το κεντρικό καλώδιο με την προέκταση για να φτάσει στο σαλόνι με έναν διακλαδωτή, απο αρσενικό σε τρία θηλυκά (έβαζα 2 καλώδια στα θηλυκά) ενώ τώρα που έβαλα μια απλή ένωση είναι πλέον 27 db σταθερά. Επίσης απο τις δοκιμές μου συνειδητοποίησα πως η ζημιά γίνεται απο την προέκταση που είναι εσωτερική στον τοίχο, οπότε οποιαδήποτε άλλη μετατροπή καλωδίων δεν κερδίζω ούτε 1 db, παρά μόνο 200-300 kbps. Κι αν....
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 περιμενε 2-3 μερες μεχρι να ομαλοποιηθει η γραμμη σου και η συνδεση συνηθως τις πρωτες μερες δεν ειναι full ριξε και κανενα τηλ για ελεγχο γραμμης και μετα βλεπεις δοκιμασε και το linksys να δεις πως παιζει στη hol... βρε παιδια δεν μπορω να το ακουω περιμενε 2-3 μερες να ομαλοποιηθει.δεν ειναι αμαξι που το στρωνουμε.η αλλοι λενε θα παει πιο γρηγορα μετα?τι ειναι μοτερ που ανοιγει.ο χαλκος εχει συνδεθει και ετσι θα μεινει.δεν στρωνουμε ουτε το καλωδιο ουτε την καρτα στο dslam.αν πηγαινει πιο αργα κατι ειναι ειτε λαθος καλωδιωσης ειτε το account δεν εχει γινει αναβαθμιση ακομα. Σε ενα φιλο μου που περασα ενα ιδιο σε ενα "προπο" του ειχανε μεσα στη συσκευασια κωδικους κανονικα και τους εβαλα αμεσως και επαιξαν με την πρωτη...Αν παιξει το Linksys θα εισαι απο τους τυχερους. Ποτε δεν μου εχει παιξει σε γραμμες πανω απο 4Mbit εδω στο Βολο Α και κατι ακομα. Ενω συγχρονιζε 15 κατεβαζε με λιγοτερο απο 1Mbit Tου ειπα να τους παρει τηλ να τους μπινιλικωσει και μετα απο το τηλ οταν καταφερε και επιασε κεντρο κατεβαζε με 900...χαχα καλα ειναι κι αυτα απο το τιποτα να αλλαξε κατι ξαφνικα μονο αν ειχε γινει το πιο πανω.εγω με Λinksys εχω δει πολυ κοσμο να παιζει και σε 15 και σε 20 mbit.απλα τελευταια firmware .και ωραιο ρουτερ απλα παιζει πολυ καλα σε καλες γραμμες με καλο χαλκο.το 1.01.08 πχ βγηκε απο την forthnet για πιο σταθερα αποτελεσματα και πραγματι παιζει πιο γρηγορα και πιο stable.το latest απο linksys ειναι νομιζω 1.01.06 εκτος αν εχει βγει πιο καινουριο. Παιδιά πλέον το πρόβλημα είναι στην εξασθένηση σήματος λόγω μήκος καλωδίου. Είπαμε, απο την κεντρική γραμμή πίσω απο το κρεβάτι μου, πηγαίνει μέσα απο τον τοίχο στη πρίζα του σαλονιού, και απο εκεί παίρνα κι άλλο ένα καλώδιο τηλεφώνου. Δοκίμασα απευθείας στη πρίζα του κρεβατιού μου, και είδα 6db margin και να μειώνεται στα 26 το attenuation. Επίσης κλείδωσα στα 15μιση. Όταν το βάζω με πολύ μικρό καλώδιο στο σαλόνι εκεί χάνω και πάει 27 db atten., και αν βάλω και την δεύτερη προέκταση πάει 28. Και μειώνεται ακόμα περισσότερο η ταχύτητα, κοντά στα 14 και κάτι. Δηλαδή μια προέκταση ισοδυναμή με 0,75 mbit περίπου. Εdit: Κάτι έγινε, πριν είχα ενώσει το κεντρικό καλώδιο με την προέκταση για να φτάσει στο σαλόνι με έναν διακλαδωτή, απο αρσενικό σε τρία θηλυκά (έβαζα 2 καλώδια στα θηλυκά) ενώ τώρα που έβαλα μια απλή ένωση είναι πλέον 27 db σταθερά. Επίσης απο τις δοκιμές μου συνειδητοποίησα πως η ζημιά γίνεται απο την προέκταση που είναι εσωτερική στον τοίχο, οπότε οποιαδήποτε άλλη μετατροπή καλωδίων δεν κερδίζω ούτε 1 db, παρά μόνο 200-300 kbps. Κι αν.... μια επεκταση δεν σοθ χανει 0,75 mbit.εχω δει και επεκτασεις 10 μετρα και επαιζαν οκ.απλα το τηλεφωνικο δεν αντεχει και πολυ και μπορει να παθει κατι και να μην φενεται.τωρα για αυτο σου ειπα δικτυου .αν χανεις πισω απο τον τοιχο τοτε μπορεις απο την κεντρικη να αποσυνδεσεις τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια και να παιξεις πχ ασυρματα η να παιξεις με καλωδιο δικτυου απο την κεντρικη.ενα δυο Ηints.μην ξεχασεις να βαλεις φιλτρα στα τηλεφωνα και στο συναγερμο.μην τα βαλεις αναποδα δηλαδη η μυτη θα κοιταει τον τοιχο και οχι την συσκευη και επισης αν το σπιτι ειναι καινουριο και υπαρχουν αναπληρωματικα καλωδια απο κατανεμητη μεχρι κεντρικο πριζακι η απο κεντρικο πριζακι μεχρι τα αλλα δεν θα τα συνδεσεις.δεν θελουμε διπλα καλωδια.σε καθε πριζακι θα πηγαινουθν τα αναγκαια.αν υπαρχουν αναπληρωματικα τα βγαζουμε.θα πρεπει να ξερεις βεβεα που παει τι η να το βρεις για να μην αφησεις τιποτα και εξαρτατε αν απο το πρωτο πριζακι παει σε ολα παραλληλα η αμα παει εν σειρα.στο εν σειρα συνηθως ειναι δυο ζευγαρια πισω απο το πριζακι.ενα που ερχεται και ενα που φευγει.στο παραλληλο στο κεντρικο ειναι 2-3 ενωμενα και ενα spare μεχρι κατανεμητη και στο καθε πριζακι καταληγει μονο ενα.επισης να μην εχουν σκουριασει τα πριζακια να μην ειναι του οτε να μην ειναι διπολικα.,μονο με rj11
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 και καλο ειναι οταν κανεις τεστ στην κεντρικη γραμμη να εχεις αποσυνδεσει τα υπολοιπα δωματια δηλαδη να εχεις στα χερια σου μονο ενα ζευγαρι που ερχεται απο κατανεμητη.
flik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Σε όσα έπιασα απο αυτά που λες είμαστε οκ. Σου είπα, η πρέκταση που πάει μέσα απο τον τοίχο με κάνει να χάνω 1 db καθαρότατο. Τώρα για να γίνει αυτό δικτύου δεν το βλέπω. Δεν συμφέρει απο άποψη ταχύτητας που κερδίζω. Ασύρματα πως μπορεί να μεταδοθεί όμως; Επίσης να σου πω οτι θα έβαζα το ρούτερ στην κεντρική γραμμή, αλλά τότε η απόσταση απο το κεφάλι μου εν ώρα ύπνου θα είναι 0,4 μέτρα. Κατα τ άλλα φίλτρα κτλ τα έχω βάλει όλα. Και ούτε παραπάνω ζεύγη νομίζω πως πηγαίνουν
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 bre αν ειναι 1 db το αφηνεις οπως ειναι .νομιζα οτι θα χανεις 2-3 mbit.οχι ρε συ τωρα για μισο megabit και για 1 db den το αλλαζεις.και τα τηλεφωνα το αυξανουν λιγο.και στον κατανεμητη ισως να εχεις ακομα λιγοτερα db αλλα σιγα .ηρεμια αστα οπως ειναι.σορρυ νομιζω οτι εχανε καμποσα megabit περα απο το 1 db.αν η ταχυτητα ειναι κεντρικι 14 μβιτ και στο δωματιο σου 13,5 δεν αξιζει καν να ασχοληθεις.απλα θα μπορουσε το ρουτερ να ειναι ασυρματο και στην κεντρικη και να παιζεις με usb stick.αλλα και εκει θα χασεις λιγο και θα ειναι ισως πιο πολυ απο οτι το 1 db.
flik Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Οκ, ναι είναι τόσο, 1 db, και η ταχύτητα μπορεί να φτάσει και κάτι παραπάνω απο μισό mbit, αλλά όπως είπες δεν αξίζει τον κόπο για οποιαδήποτε αλλαγή. Και μην είμαι και αχάριστος που κλειδώνω 14,5 με βάση την κατάσταση στους παρόχους.... Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 ενταξει τωρα σιγα .αμα το παμε ετσι να τραβηξουμε και καλωδιο δικτυου απο τον κατανεμητ稨P οχι με την κατασταση που επικρατει στους παροχους αλλα με την κατασταση που επικρατει στα καλωδια.to dslam φτιαχτηκε για να δινει 24 mbit και υπαρχουν ατομα σε 200 μετρα αποσταση και παιζουν 23998.εχω δει καμποσους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.