kanekati Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Έχω στήσει server στο εσωτερικό μου δίκτυο, έχω κάνει την απαραίτητη προώθηση θυρών στο ρούτερ, πήρα διεύθυνση URL από dyndns.org, την έστησα στο ρούτερ και παίζει μια χαρά. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάνει επανεκκίνηση το ρούτερ. Στο log file του ρούτερ αλλά και στο dyndns.org φαίνεται πως γίνεται η ενημέρωση της νέας IP. Γιατί όμως δεν μπορούν να μου κάνουν ping απ' έξω παρά μόνο μετά από ακριβώς (!) μία ώρα; Γνωρίζω πως η ενημέρωση των DNS servers καθυστερεί κάπως, αλλά μπορώ να κάνω κάτι για να συντομεύσω το διάστημα αυτής της μιας ώρας;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Ποιοες πορτες εχεις ανοιξει στο firewall σου ?
parsifal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί όμως δεν μπορούν να μου κάνουν ping απ' έξω παρά μόνο μετά από ακριβώς (!) μία ώρα; Μόνο με το ping υπάρχει πρόβλημα; Ή και με άλλες υπηρεσίες; BTW: άπαξ και η βάση του dyndns.org ενημερωθεί για την IP του router σου, μπορείς (εσύ ή άλλοι απ' έξω) να βλέπεις ποια είναι αυτή και να την χρησιμοποιείς στη θέση του dyndns subdomain που έχεις, απλά δίνοντας σε τερματικό (είτε Linux είτε Windows) : >nslookup xxx.yyy.zzz όπου xxx.yyy.zzz το dyndns subdomain που έκανες register.
status Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Έχω στήσει server στο εσωτερικό μου δίκτυο,..//.. διάστημα αυτής της μιας ώρας; Αν σου είναι εύκολο πες μας και τι ρούτερ έχεις.!
kanekati Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Απίστευτο! Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση, δεν την περίμενα τόσο άμμεσα. Αιφνιδιάστηκα... Λοιπόν το ρουτεράκι είναι Sagem, το firewall είναι disable, εκτός από το ping εννοείται δεν βλέπουν τον server (που ακούει σε μία τυχαία πόρτα π.χ. 10000), το nslookup το ξέρω αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από μέρους τους να αλλάξουν το URL με την IP. Όταν κάνουν ping σ' αυτή τη πρώτη ώρα στην URL βλέπουν μέσα στην [αγκύλη] την προηγούμενη IP. Μ' άλλα λόγια ένας DNS κάπου(!) κάνει λάθος resolve και το διορθώνει μόλις συμπληρωθεί η ώρα αυτή. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
kanekati Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Τι έγινε ρε παιδιά; Ξαναεφνιδιάστηκα! Που είστε όλοι; Τόσες ερωτήσεις απάντησα άδικα; Ευχαριστώ-ευχαριστώ προκαταβολικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.