Προς το περιεχόμενο

www.kairos.gr

sellinios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στον Opera δοκίμασα σβήνοντας το cookie και ανοίγοντας ξανά τη σελίδα και τώρα ανοίγει στα Ελληνικά από μόνο του. Προφανώς το ίδιο και στους υπόλοιπους. Άρα είναι ΟΚ. :-)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρατήρηση, ήταν κάτι που δεν είχα δεί και φυσικά ήταν σημαντικό λάθος. Να είσαι καλά !!! και πάλι thank you

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πολύ συμπαθητικό φίλε μου. Όμορφη πρώτη εικόνα, σου δημιουργεί ευχάριστη αίσθηση αμέσως

Ευχαριστούμε πολύ...

Δημοσ.

αυτο που δεν μου αρσει ειναι οτυ υπάρχει μεγάλη ανακρίβεια στα στοιχεια με τις θερμοκρασιες

δεν γινεται αυτη την ωρα να εχω 39 βαθμους και εσυ να μου λες 31 ...

Δημοσ.
αυτο που δεν μου αρσει ειναι οτυ υπάρχει μεγάλη ανακρίβεια στα στοιχεια με τις θερμοκρασιες

δεν γινεται αυτη την ωρα να εχω 39 βαθμους και εσυ να μου λες 31 ...

Όπως βλέπεις είναι beta edition, έχουμε δεί το θέμα, οι θερμονησίδες είναι γεγονός σε αρκετά σημεία που έχουμε συμπεριλάβει, σύντομα θα συμπεριληφθούν και αυτές οι διαφορές λόγο θερμονησίδων στον χάρτη, καθώς και μεγαλύτερο zoom. Επίσης τα σημεία ενδιαφέροντος δεν είναι ακόμη συγκεκριμενοποιημένα. Έχουμε ένα σύμβολο πάνω σε έναν χάρτη. Ε οκ, για πές μου εσύ σε ποιό μέρος της Αθήνας αντοιστoιχεί ακριβώς. Κέντρο, πάρνηθα, κηφισσιά; Θα πρέπει να το εξειδικεύσουμε. Θέλουμε λίγο χρόνο λοιπόν για να εμπλουτίσουμε τα στοιχεία. Μιάς και έχουμε την δυνατότητα με το μοντέλο μας να δώσουμε με πολύ μεγάλη ακρίβεια την θερμοκρασία για όλα τα σημεία της Ελλάδος και του Κόσμου. Δεκτή η παρατήρηση αλλά υπομονή.

Δημοσ.

Πολυ καλο - τελειο domain name και με καλη επισκεψιμοτητα για δεδομενα Ελλαδας που το meteo.gr δεσποζει!!

Αληθεια τα δεδομενα του χαρτη απο το GFS - t2m τα παιρνεις? (Μαλλον εχουν κολλησει)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να παρουσιάσω ένα νέο component που δημιουργήσαμε στο σίτε http://www.kairos.gr. Βασίζεται σε μια διαδραστική απεικόνιση του gfs προσαρμοσμένη σε τοπικές συνθήκες για την απεικόνιση αυτή τρέχουμε τα δεδομένα σε έναν ψηφιακό χάρτη πολύ υψηλής ανάλυσης μέσω ενός αλγόριθμου τον οποίο δουλεύουμε τουλάχιστον 5 μήνες και ο οποίος συνδυάζει αριθμητικά δεδομένα του gfs.

Ο χάρτης είναι στην αρχική σελίδα του σίτε μας. Τα δεδομένα είναι πολύ έγκυρα και οι προγνώσεις μέχρι στιγμής επιτυχής. Βήμα βήμα η ανάλυση θα γίνει ακόμη μεγάλη καθώς θα προστεθούν και άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Συνεχίζουμε τις εργασίες στο σίτε μας.

Πλέον έχουμε :

-Δεδομένα από μερικές γειτονικές χώρες

-600 Σημεία στην Ελλάδα

-Διαδραστικό χάρτη με ανέμους, και σύμβολα

-καιρικό forum

-Νέο design

Σε λίγες μέρες

-Διαδραστικούς χάρτες για τις περιφέρειες

-Διαδραστικούς χάρτες για 5 χώρες + περιφέρειες

-Πιο χρηστικό μενού

-Smart search engine

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω πολύ καιρό να ενημερώσω για τις αλλαγές στο www.kairos.gr. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας τώρα που πραγματικά αρκετά πράγματα έχουν ωριμάσει στο site, πλέον έχουμε 100,000 επισκέπτες τον μήνα. Σύντομα θα έχουμε και κάποιες άλλες εφαρμογές.

Δημοσ.

Έχω πολύ καιρό να ενημερώσω για τις αλλαγές στο www.kairos.gr. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας τώρα που πραγματικά αρκετά πράγματα έχουν ωριμάσει στο site, πλέον έχουμε 100,000 επισκέπτες τον μήνα. Σύντομα θα έχουμε και κάποιες άλλες εφαρμογές.

την προγνωση του καιρου αν επιτρεπεται πως την κανεις? ποιο μοντελο ακολουθει? τοπικο ή παγκοσμιο?γιατι ειναι παντελως απαραδεκτη. σου τα λεω ωμα αλλα επειδη ο καιρος ειναι η μεγαλη μου αγαπη καλυτερα να τη βελτιωσεις.

και με λιγα λογια μιλαω για αυτο...

http://www.kairos.gr/weather/greece/kriti/heraklio/iraklion/

τα υψηλα των θερμοκρασιων δεν ειναι ορθα. τι ειναι αυτα τα 33.3 και τα 33 στην υψηλη ημερας???

Δημοσ.
ποιο μοντελο ακολουθει? τοπικο ή παγκοσμιο?γιατι ειναι παντελως απαραδεκτη.

Αθήνα σήμερα δείχνει σε πολλές περιοχές "νεφώσεις" όλη μέρα ενώ ταυτόχρονα ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Η πρόβλεψη ανά τρεις ώρες του έλειπε τρομάρα του...(ούτε καν πιθανότητα βροχής δε γράφει) Προφανώς δεν είναι ασφαλές το μοντέλο, ούτε καν ανανεώνεται συχνά με αποτέλεσμα ενώ τα φαινόμενα έχουν διαφοροποιηθεί αυτό να γράφει άλλα. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Όπως έχω ξαναγράψει, το να βλέπω τους χάρτες πχ από το poseidon.hcmr.gr είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τα φρουφρου εικονίδια κάποιων sites.

Δημοσ.

Αθήνα σήμερα δείχνει σε πολλές περιοχές "νεφώσεις" όλη μέρα ενώ ταυτόχρονα ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Η πρόβλεψη ανά τρεις ώρες του έλειπε τρομάρα του...(ούτε καν πιθανότητα βροχής δε γράφει) Προφανώς δεν είναι ασφαλές το μοντέλο, ούτε καν ανανεώνεται συχνά με αποτέλεσμα ενώ τα φαινόμενα έχουν διαφοροποιηθεί αυτό να γράφει άλλα. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.

Όπως έχω ξαναγράψει, το να βλέπω τους χάρτες πχ από το poseidon.hcmr.gr είναι πολύ πιο αξιόπιστο από τα φρουφρου εικονίδια κάποιων sites.

εντάξει στο σημερινό θέμα που βασίζεται στην αστάθεια και όχι σε κάποια οργανωμένη διαταραχή-χαμηλο έχουν ξεφτιλιστεί κατα καιρούς και πολλά μεγάλα μοντέλα αλλα και μετεωρολόγοι. βεβαια η σημερινή κατασταση ασταθεια στην αθήνα ήταν πέρα για περά εντος προβλεψεων και ειχε επισημανθει απο μερες. τελος παντων οπως ειναι η σελιδα βασιζεται σε μια λανθασμένη λογικη. ειναι φιλικη προς το χρήστη με εικονιδια ωραια σχεδιασμένα που δεν αφορουν την προοπτική του καιρου όμως ή τουλάχιστον μια ορθη προβλεψη του.

μου κανει εντυπωση γιατι αν βασιζόταν σε ενα γνωστο τοπικο μοντελό οπως πχ bolam skiron poseidon αν μη τι αλλο μια πιθανοτητα βροχης θα την εδινε....αν βασιζοταν στο gfs επισης...

το που βασιζεται για να λεει αυτες τις μαντιναδες για προγνωση δε το ξερω αλλα ελπιζω οχι στο κατακάθι του καφε....

Δημοσ.

Τουλάχιστον τη στιγμή που συμβαίνει ένα φαινόμενο δεν είναι δυνατόν να γράφει λάθος ένδειξη καιρού, είναι fail. Εδώ μιλάμε για λάθος απεικόνιση καιρού, ούτε καν πρόβλεψη...

Για όλη τη Κυριακή στο kairos.gr γράφει "νεφώσεις/θερμοκρασίες εως 28/29" και για τούτη τη στιγμή γράφει θερμοκρασίες εως 29 γι Αθήνα (μόνο... 8-9 βαθμούς έξω από τη πραγματικότητα!).

Ένα άλλο, το www.meteo.gr/cf.asp?city_id=12, ούτε αυτό έχει πέσει ακριβώς μέσα, αλλά τουλάχιστον ήξερε πως θα βρέξει το μεσημέρι και αργά το απόγευμα δείχνει πιο αληθινή θερμοκρασία στη πρόβλεψη.

Ένα άσχετο widget καιρού στον Opera από το yahoo, μου γράφει 100% σωστά τουλάχιστον το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή έξω.

Γενικώς περί πρόγνωσης, προτιμώ να κοιτάζω εξελικτικούς χάρτες και να βγάζω μόνος μου συμπέρασμα (δε χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις τη πιθανότητα βροχής), συνήθως έχεις 100% αξιόπιστη πρόβλεψη (εκτός έκτακτων που αναφέρεις κι εσύ) ένα 24ωρο πριν.

Δημοσ.

το meteo.gr ειναι μια γραφικη απεικονιση του bolam του μοντελου το εθνικου αστεροσκοπειου

σαν υπερ εχει την συχνη ανανεωση και την μεγάλη επιτυχία σε τοπικότητες και θερμοκρασίες. δύσκολα να πέσει εξώ περαν του 1 ,2 βαθμών. λόγω του οτι βασιζεται σε τοπικο μοντέλο πρόγνωση λαμβάνει υπόψιν τοπικότητες στις θερμοκρασίες (οπως πχ φαινομενα φοεν και καταβατικους ανεμους).

οσον αφορα τη προγνωση καιρου γενικοτερα ειναι καλουτσικο αν και δινει την καταιγίδα πολλες φορες και την συννεφια ακομα πιο ευκολα.

αλλα σημαντικα site καιρικης απεικονισης ειναι το foreca και το freemeteo που αν δεν κανω λαθος ειναι γραφικη απεικονιση του ευρωπαικου μοντελου.

για χειμωνιατικες κατασταστεις και προγνωση υψος χιονιου κατ εμε πολυ καλα τα toykairou.gr και nifada.com.

τελος για προγνωσεις απο ερασιτεχνες προγνώσεις και παρα πολλά χρησιμα καιρικά εργαλέια ασυζητητι meteoclub.gr οπου γραφω κιολας. (παινεψα το σπιτι μου μη με πλακωσει :rolleyes: )

τελος pcharon αν σου αρεσει να ασχολεισαι με μετ/κους χαρτες και θες να εχεις ολα τα εργαλεια για να βγάλεις μονος σου συμπερασμα δες εδω...

ολα τα παγκοσμια μοντελα μαζεμενα. ολες οι παραμετροι και οτι μπορει να φανταστεις απο παραμετρο της ατμοσφαιρας.

http://www.weatheronline.co.uk/cgi-bin/expertcharts?LANG=en&MENU=0000000000&CONT=euro&MODELL=gfs&MODELLTYP=1&BASE=00&VAR=lftx&HH=0&ZOOM=0&ARCHIV=0&WMO=

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...