Προς το περιεχόμενο

Μητρική για Phenom 9950 ή ΙΙ χ4 920

makzax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα σύστημα για να αντικαταστήσω τον παλιό μου υπολογιστή και θα βάλω AMD είτε Phenom II ή τον απλό Phenom 9950.

Σκέφτομαι για μητρική ASUS ή GIGABYTE και είδα κάποια μοντέλα οπότε θα ήθελα κάποιες γνώμες.

Η μια είναι η ASUS M3N78 που μου φαίνεται αρκετά πλήρης και σε καλή τιμή και η άλλη η GIGABYTE GA-MA78GM-S2H με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά.

Στον υπολογιστή θα βάλω κάρτα γραφικών με GeForce 9600GT και 1 GB μνήμη ή οποία όμως πιάνει 2 θέσεις PCI λόγω του συστήματος ψύξης οπότε με χαλάει στην GIGABYTE το ότι έχει μόνο 2 PCI που είναι δίπλα ακριβώς στη θέση της κάρτας γραφικών και έτσι θα μείνει μόνο μια ελεύθερη για κάρτες. Η ASUS από την άλλη έχει 3 PCI.

Επίσης, γνωρίζετε αν παίζει ουσιαστικό ρόλο στη συνεργασία με τον AMD το ότι η GIGABYTE έχει AMD chipset ενώ η ASUS NVIDIA;

Κάπου είδα εδώ στο φόρουμ και την ASUS M3A78-EM η οποία βλέπω όμως ότι έχει επίσης μόνο 2 PCI.

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι οχι αυτη (72ευρω) ή ακομα και αυτη? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522657

Θα προτεινα AMD chipset για καλυτερη συνεργασια με τον επεξεργαστη (μη κανεις το λαθος να παρεις 9950).

Οχι οτι με Nvidia nb θα χεις προβλημα..

Δημοσ.

Πολύ καλή φαίνεται η ASROCK αλλά δεν είναι πια διαθέσιμη...

Η ASUS που έβαλες επίσης καλή αλλά έχει κάποιες ελλείψεις βλέπω αν και ακριβότερη. External SATA δεν έχει;

Δημοσ.
Γιατι οχι αυτη (72ευρω) ή ακομα και αυτη? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522657

Θα προτεινα AMD chipset για καλυτερη συνεργασια με τον επεξεργαστη (μη κανεις το λαθος να παρεις 9950).

Οχι οτι με Nvidia nb θα χεις προβλημα..

Η μητρική έρχεται με bios για τον 9950 για AMD PHENOM II πρέπει να εγκαταστήσεις το τελευταίο bios τις asus

Πάντως και με NVIDIA μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα

Δημοσ.

Αρα από τις δύο που έβαλα αρχικά προσανατολίζομαι στην ASUS.

Βέβαια καλή φαίνεται και η ASROCK A770CROSSFIRE με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και επίσης 3 PCI αλλά με AMD chipset.

Δημοσ.

παντως αν πας για τον phenom ii 720be η περιμενε να πεσει η τιμη του (που δεν το κοβω με το καρτελ πλαισιο/e-shop :eek: ) ή αγορασε τον απο το steel.gr που ειναι στα 135 Ε

ps να θελει η amd να χτυπησει την intel και να μην την αφηνουν τα καρτελ :X

Δημοσ.
παντως αν πας για τον phenom ii 720be η περιμενε να πεσει η τιμη του (που δεν το κοβω με το καρτελ πλαισιο/e-shop :eek: ) ή αγορασε τον απο το steel.gr που ειναι στα 135 Ε

ps να θελει η amd να χτυπησει την intel και να μην την αφηνουν τα καρτελ :X

μου δίνεις θεμα :P

ποια οικονομικη κριση και κουραφεξαλα :-),δεν τους αγγιζει καθολου.

230,8528954 ευρώ πουλαει πχ ενα cpu το e-shorp εεε, 230,8528954 ευρω θα το πουλήσει και το πλαίσιο.Διαφήμιση για την επιτροπη ανταγωνισμου :lol:.

στειλτε στο ΜPELAS TV να το διαφημισουν.

Μας τα παιρνουν για να τους το εχουμε ;) :X.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...