Προς το περιεχόμενο

Ubuntu ATI x1300

tectonator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα laptop ACER 5601 το οποίο έχει μία ATI Mobility Radeon x1300.

Κατέβασα από το site της ATI τους ATI Catalyst 9.1 Proprietary Linux x86 Display Drivers.

Τους έκανα install και μόλις κάνω login μετά από 5-10sec έχω white screen.

Ο μόνος τρόπος για να ξαναμπώ είναι μέσω GNOME Failsafe.

Καμμία βοήθεια?

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

P.S. Επίσης μια βοήθεια για την βελτίωση του ήχου ευπρόσδεκτη. Δεν έχω πρόβλημα έντασης αλλά η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με compiz ενεργοποιημενο εχεις λευκη οθονη?

Δοκιμασε και τον opensource radeon driver.

χωρίς το compiz

Με τον opensource radeon driver και με compiz έχω λευκή οθόνη.

Χωρίς το compiz δουλεύει αλλά η μέγιστη ανάλυση της οθόνης είναι 1024χ768 στο Monitor Resolution Settings.

Any ideas?

Δοκιμασε να κάνεις εγκατάσταση των driver με το πρόγραμμα envyng. Για να το κάνεις αυτό αρχικά άνοιξε το πρόγραμμα synaptic και στην αναζήτηση βάλε

envyng-qt

Κάνε εγκατάσταση το πρόγραμμα που θα σου εμφανίσει. Μετά την εγκατάσταση ψάξε το πρόγραμμα στο menu Σύστημα>ρυθμίσεις. Ανοιξέ το και κάνε εγκατάσταση τους driver που σου προτείνει και μετά την εγκατάσταση κάνε restart και πες μας τι έγινε.

Δοκιμασε να κάνεις εγκατάσταση των driver με το πρόγραμμα envyng. Για να το κάνεις αυτό αρχικά άνοιξε το πρόγραμμα synaptic και στην αναζήτηση βάλε

envyng-qt

Κάνε εγκατάσταση το πρόγραμμα που θα σου εμφανίσει. Μετά την εγκατάσταση ψάξε το πρόγραμμα στο menu Σύστημα>ρυθμίσεις. Ανοιξέ το και κάνε εγκατάσταση τους driver που σου προτείνει και μετά την εγκατάσταση κάνε restart και πες μας τι έγινε.

Μόλις έκανα ακριβώς την παραπάνω διαδικασία και έχω πάλι white screen ακριβώς με το που θα κάνω login.

Αντίθετα, se Failfalse GNOME όλα λειτουργούν κανονικά. Δεν έχω white screens και μπορώ να μπω και στο ATI Catalyst menu.

Δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι το πρόβλημα!:-(

P.S. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω εγκαταστήσει την 8.10 έκδοση του Ubuntu.

Για δώσε σε terminal

fglrxinfo

αμά σου βγάλει no present η κάτι ανάλογο πάει να πει ότι δεν έχουν φορτώσει οι driver για την κάρτα γραφικών σου. Να δοκιμάσουμε αν είναι και τους open driver. Αρχικά άνοιξε το synpatic και βάλε στην αναζήτηση

fglrx

απεγκατέστησε μετά ότι πακέτο σου εμφανίσει και το έχεις εγκατεστημένο. Μετά κάνε restart και μπές σε recovery mode. Θα δεις είναι μια από τις επιλογές που υπάρχουν στον grub εκεί που επιλέγεις με ποιο λειτουργικό θα μπουτάρεις. Θα σε βγάλει σε μια οθόνη με κάποιες επιλογές. Εκεί επέλεξε το fix xserver πάτα yes όταν σου ζητηθεί και μετά επέλεξε το κανονική εκκίνηση του συστήματος και πες μας τι έγινε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...