Leite33 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα.. Θέλω να ξεκινήσω να μαθαίνω να φτιάχνω ιστοσελίδες αλλα δε ξέρω απο που να ξεκινήσω.... Εκτος απο το zoumla με τι αλλο μπορω να σχοληθώ;;;;;;; Αν ξεκινήσω να δουλευω php χρειάζομαι και mysql;;;; Ποιες πλατφόρμες να κατεάσω για να ξεκινήσω να δουλέυω php;;;;;
silverthan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκίνα με το wordpress που είναι πιο απλό.
ilias_t Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Για να ξεκινήσεις χρειάζεται να μάθεις HTML, με την οποία θα φτιάχνεις στατικές ιστοσελίδες. Καθώς προχωράς, θα δεις ότι πρέπει να εισάγεις και κάποιο δυναμικό κομμάτι, οπότε και θα χρειαστείς την PHP και μια βάση δεδομένων (MySQL). Επίσης, όλα αυτά θα πρέπει να "τρέχουν" πάνω από ένα web server, δηλαδή apache. Επειδή αυτό το πακέτο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, έχει και όνομα: LAMP για Linux και XAMPP και Windows. Αν έχεις windows και θέλεις όλα τα παραπάνω σαν πακέτο, δες αυτό: http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html
merianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Αν θέλεις να μάθεις να να κατασκευάζεις ιστοσελίδες με τον κλασικό τρόπο που όλοι ξέρουμε θα πρέπει να μάθεις για αρχή PHP. Βέβαια για να τρέξει η PHP θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει και ένα Server στο PC σου, όπως για παράδειγμα, APACHE, IIS. Η MySQL είναι προαιρετικά. Να σημειωθεί πως θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον βασικές γνώσεις σε HTML, CSS. Αν νομίζεις πως θα σου πέσουν πολλά, όλα αυτά, τότε πηγαινε στο Wordpress. Πάντως να ξέρεις πως για να κατασκευάσεις ιστοσελίδες από μόνος σου δεν είναι και το ποιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αν βέβαια θέλεις να υπάρχουν και κάποια Standards, αν δε σε νοιάζουν τα Standards τότε προχώρα αμέσως στο ψητό. Δηλαδή, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία, από όσο φαντάζεσαι και νομίζεις με μια πρώτη ματιά. ! ! ! Αυτά από εμένα και καλή τύχη ! ! !
georgeuk Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Αν θέλεις να μάθεις να να κατασκευάζεις ιστοσελίδες με τον κλασικό τρόπο που όλοι ξέρουμε θα πρέπει να μάθεις για αρχή PHP το παλικάρι δεν έχει καν στοιχειώδεις γνώσεις και εσεις του λέτε να μάθει php? φίλε μου μπες εδω http://www.w3schools.com και μάθε πρωτα html και ασε την php για αργοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.