Προς το περιεχόμενο

Dreamweaver CS3 Δύο ερωτήσεις!!!

kostasKJ7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω δύο ερωτήματα.

έχω φτιάξει μία σελίδα στο Dreamweaver και όταν την τρέχω σε 15αρες οθόνες την βγάζει με μπάρα και ο χρήστης αναγκάζεται να μετακινήσει την μπάρα οριζόντια.

Πως μπορώ να το διορθώσω αυτό, ώστε να φαίνεται σε κάθε υπολογιστή το ίδιο;;

Σημ: Έχω φτιάξει περίπου 100 σελίδες τι πρέπει να κάνω σε κάθε μια για να τις φτιάξω.

Επίσης τις έχω φτιάξει με div o κώδικας html είναι περίπου 700 γραμμές σε κάθε σελίδα.

Δεύτερο ερώτημα: Έχω βάλει καλάθι αγοράς στην σελίδα μου.

Πως μπορώ να πατάω το προιόν που θέλω και να εισάγεται αυτόματα στο καλάθι με τις αγορές.

Παιδιά είναι επείγον όποιος το ξέρει ας με βοηθήσει....

Περιμένω ιδέες!

Δημοσ.

Μόνο στο πρώτο μπορώ να σε βοηθήσω...

Καλό είναι να έχεις ένα κεντρικό μεγάλο div που να πιάνει όλη τη σελίδα 100% πλάτος

Αυτό θα βοηθήσει γενικά. Τώρα πέρα απ' αυτό πρέπει να σιγουρευτείς πως όλα σου τα στοιχεία έχουν πλάτος σε ποσοστό % και όχι αριθμό pixels. Τώρα φυσικά χωρίς συγκεκριμένο παράδειγμα δε μπορώ να σου δώσω συγκεκριμένη απάντηση. οποιοδήποτε στοιχείο είναι σε pixels θα παραμείνει σε pixels και σε 15άρα και σε 11άρα και σε 9άρα οθόνη. Τα ποσοστιαία προφανώς θα προσαρμόζονται στην οθόνη. Οπότε μόνο εαν θες κάτι να έχει πολύ συγκεκριμένο πλάτος και να μην αλλάζει τότε δώσε του το σε pixels.

Για τις 100 σελίδες χ 700 γραμμές κώδικα δε μπορώ να σε βοηθήσω άλλη φορά να φτιάχνεις το πρότυπο τέλειο και μετά να το πολλαπλασιάζεις.

Η απλώς να χρησιμοποιήσεις CSS.

Tutorials υπάρχουν. Google is your friend...

Δημοσ.

#apDiv41

background-color:#FFDF00;

height:249px;

left:1099px;

position:absolute;

top:311px;

width:155px;

z-index:27;

}

Εδώ είναι ένα πρόβλημα:

Έχεις ένα div που είναι τοποθετημένο με 1049 pixels στα αριστερά του το οποίο έχει και 155 pixels πλάτος

Δηλαδή θα απλώνεται μέχρι και τα 1204 pixels

Άρα μια οθόνη που είναι σε ανάλυση 1280χ1024 δε βλέπει μπάρα και μια οθόνη που είναι ρυθμισμένη σε ανάλυση 1024χ768 βλέπει (αφου εκείνο το στοιχείο είναι 180 pixels πιο δεξιά.

Κανονικά θες γενικό επανασχεδιασμό γιατί η σελίδα αυτή είναι κακοσχεδιασμένη.

----

Το κοίταξα τώρα λίγο παραπάνω...

Δεν είναι μόνο αυτό το div που έχει πρόβλημα. Έχεις κάμποσα κολλημένα σε μακρινές δεξιές θέσεις και δε διορθώνεται εύκολα αυτό.

Ναι μπορείς να τα πας αριστερά αλλά αυτό θα μικρύνει τη σελίδα σου. Αν δε σε πειράζει καν' το.

Σου συστήνω να την ξανασχεδιάσεις με λίγη βοήθεια από το google.

Δημοσ.

Οκ θα το δω.

Μήπως ξέρεις για το καλάθι αγοράς;

ή πως να κάνει κάποιος register στο site?

Τι πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρθηκε στην ορθή ενότητα του forum. Παρακαλώ πριν να ανοίξετε νέο θέμα, να ελέγχετε τις περιγραφές της κάθε ενότητας στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.

Τι χρειάζετε για το καλάθι αγοράς;Πως θα το κάνω να δουλέψει; Δηλαδή Πάτώντας ένα προιόν να μεταφέρεται στο καλάθι.

Επίσης τι χρειάζεται να κάνω για να κάνει κάποιος registration στο site.

Αυτά τα ερωτήματα πως θα το υλοποιήσω με το Dreamweaver;

Δημοσ.

Για καλάθι αγορών δεν ξερω.

Για το πρώτο μια γενική συμβουλή ειναι να φτιάχνεις ένα container div 100% πλάτος ή για φιξαρισμένο πλάτος δίνε καλύτερα 1024 px που είναι η ανάλυση οθόνης του μέσου χρήστη. Δεν ξέρω πόσες 15αρες οθόνες είναι ακόμα ενεργές ή πόσοι χρησιμοποιούν αάνλυση 800x600, φαντάζομαι ελάχιστοι ή σχεδόν τυφλοί.

Δες εδώ για σωστή δομή ιστοσελίδας

Brainjar.com

w3schools

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...