Προς το περιεχόμενο

The Prodigy-Invaders Must Die (2009)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ηχος τους ειναι συγχρονος πιστευω, δεν ειναι τοσο παλιομοδιτικος. Γενικα στην mainstream DnB (αν υφισταται σαν ορος αυτο) παιζουν πολυ οι ηχοι που εχουν χρησημοποιησει οι Prodigy. Το Omen παιζει ηδη αρκετα πολυ και ραδιο και σε διαφορα vids, games κτλπ. (το track που μου θυμιζει το Omen http://www.youtube.com/watch?v=DQA1d0QQvf8, αλλα δυστυχως πολυ καλυτερο απο το Omen). Η DnB σκηνη που επιρρεαστηκε παρα πολυ απο τους Prodigy εχει εξελιχθει παρα πολυ την τελευταια δεκαετια. Ο ηχος των Prodigy ισως φαινετε ξεπερασμενος η χωρις κατι το ιδιαιτερο, ομως οι τυποι ηταν απων 10 χρονια την ωρα που αλλοι μεγαλουργουσαν. Θα τους παρει σιγουρα εναν ακομα δισκο για να βγαλουν κατι ανταξιο του ονοματος τους.

Καταλαβαινω τι θελεις να πεις σε γενικες γραμμες, περιμενες απο τους Prodigy κατι το πρωτοποριακο, εναν νεο ηχο που να σε ξετρελανει. Ομως οπως και πολλα ακομη μεγαλα ονοματα της μουσικης, οταν επιστρεφουν παραμενουν στον παλιο τους ηχο δινοντας ενα φρεσκο τονο απο τα τωρινα μουσικα δρομενα. Δεν θυμαμαι καποιο μουσικο ονομα που να εφερε μουσικη επανασταση 2 φορες, φερνονται εναν καινουργιο ηχο και τις 2 φορες. Ειναι μια καλη προσπαθεια απο τους Prodigy, εγω περιμενα να βγαλουν κατι τελειως καμμενο. Δεν περιμενα να βγαλουν μια παραγωγη διαμαντι, οπως και να το κανεις θελεις λιγο 'βρωμια' στον ηχο των Prodigy.

Ετσι και αλλιως για να καταλαβεις το ποσο καλα ειναι αυτα τα κομματια πρεπει να τους ακουσεις live να τα παιζουν. Ηταν απο παντοτε ενα σχημα που εδινε βαρος στα live και εκει απεδιδε. Κακα τα ψεμματα σημερα τα τρελα παρτυ εχουν εκλειψει αρα ισως απλα δεν συμπιπτει και η ιδεολογια τους πια στον δικο μας τροπο διασκεδασεις (απο ποτε εχεις να ακουσεις για 24hour party στην Ελλαδα σε καποιο μαγαζι). Ο Aparat π.χ αν επαιζε τα σημερινα του κομματια την εποχη που μεγαλουργουσαν οι Prodigy θα τον περναν με τις πετρες.

Γενικα η ηλεκτρονικη μουσικη που ειναι γνωστη σημερα ειναι πολυ πιο 'βαρετη' κατα προσωπικη αποψη (minimal, progressive, tribal, electro-house) και η διασκεδαση εχει γινει πολυ πιο μονοτονη. Κανεις δεν χωρευει πια στα club (τα οποια και αυτα δεν υπαρχουν), δεν υπαρχει η ξεφρενη ατμοσφαιρα. Αλλες εποχες αλλος τροπος διασκεδασης, εγω εκτιμω απλα το εντιμο flashback που μου προσφερει ο δισκος γιατι ολοι ζησαμε ωραιες στιγμες διασκεδασης την προηγουμενη δεκαετια.

Δημοσ.

εγω ακουγοντας το ομεν, ακουο μια χειροτερη βερσιον του no good μαζι με το charly. Επισης τα φωνητικα ειναι αδιαφορα εως μαπα.

Το invaders must die, ναι βγαζει μια δυναμη και ειναι λιγο catchy, αλλα δεν ειναι τιποτα φρεσκο η σπουδαιο, και τα συνθς το ιδιο.

επιμενω ακομα οτι το warriors dance ειναι καλο κοματι και τα αλλα απο μετρια εως βαβουρα. Ολα τα αλλα μοιαζουν ενα ανακατεμα των παλλιων κοματιων προς το χειροτερο

mainstream DnB, ενδιαφερων ορος αλλα αληθεια ποσα σοβαρα σχηματα εχουν γινει γνωστα?? roni size, goldie, bukem, αντε κοι οι pendulum τελευταια,....3-4 ακομα. και δεν ειναι ακριβως DnB(τον prodigy), παρα ενα συνοθυλευμα big beat breaks kai punk rock, αρκετα παρωχημενο και χωρις φαντασια.

Εχω την εντυπωση οτι οι prodigy εχουν χασει τους οπαδους απο την ηλεκτρονικη πλευρα και συντηρουν μονο αυτους απο την ροκ/μεταλ πλευρα, που ετσι και αλλοιως εχουν περιορισμενα ακουσματα απο ηλεκτορινκη μουσικη.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Καταλαβαινω τι θελεις να πεις σε γενικες γραμμες, περιμενες απο τους Prodigy κατι το πρωτοποριακο, εναν νεο ηχο που να σε ξετρελανει. Ομως οπως και πολλα ακομη μεγαλα ονοματα της μουσικης, οταν επιστρεφουν παραμενουν στον παλιο τους ηχο δινοντας ενα φρεσκο τονο απο τα τωρινα μουσικα δρομενα. Δεν θυμαμαι καποιο μουσικο ονομα που να εφερε μουσικη επανασταση 2 φορες, φερνονται εναν καινουργιο ηχο και τις 2 φορες. Ειναι μια καλη προσπαθεια απο τους Prodigy, εγω περιμενα να βγαλουν κατι τελειως καμμενο. Δεν περιμενα να βγαλουν μια παραγωγη διαμαντι, οπως και να το κανεις θελεις λιγο 'βρωμια' στον ηχο των Prodigy.

Γενικα η ηλεκτρονικη μουσικη που ειναι γνωστη σημερα ειναι πολυ πιο 'βαρετη' κατα προσωπικη αποψη (minimal, progressive, tribal, electro-house) και η διασκεδαση εχει γινει πολυ πιο μονοτονη. Κανεις δεν χωρευει πια στα club (τα οποια και αυτα δεν υπαρχουν), δεν υπαρχει η ξεφρενη ατμοσφαιρα. Αλλες εποχες αλλος τροπος διασκεδασης, εγω εκτιμω απλα το εντιμο flashback που μου προσφερει ο δισκος γιατι ολοι ζησαμε ωραιες στιγμες διασκεδασης την προηγουμενη δεκαετια.

εχεις δικιο στο οτι σιγουρα εχουνε γραψει ιστορια και δεν ειναι δικαιο να περιμενουμε ξανα την επανασταση απο αυτους, αλλα περιμενα λιγο παραπανω δημιουργικοτητα και προτωπορια απο αυτους. Και σιγουρα σπερνουν ακομα στο λαιβ, και τα καινουρια πιθανον να ειναι επισης καλα λαιβ.

Οσο για την μουσικη σκηνη εξαρταται που την ζεις, στην καρδια της η στο ελλαδισταν? Δεν κοκορευομαι αλλα εχω δει την διαφορα ενος κλαμπ στο εξωτερικο απο την ελλαδα με τους ιδιους dj ας πουμε. Βεβαια απεχω λιγα χρονια, αλλα εως προσφατα πιστεψε με δεν επασχε. Εχει διαφορα να πηγενεις σε ενα κλαμπ και να βλεπεις οτι ο κοσμος παει για την μουσικη, τον dj, απο την στιγμη που μπαινει αρχιζει να κουνιεται...κτλπ απο το να βγενεις και να βλεπεις τον αλλο να πουλαει μουρη, μοδα και να στεκετε με το ποτο στο χερι. Αν και γινονται πολυ περισοτερα παρτυ με καλα ονοματα και επισης εχουν βγει φοβεροι μουσικοι ελληνες (dousk, gala, g pal, nemo, campbas....)

Δημοσ.
Οσο για την μουσικη σκηνη εξαρταται που την ζεις, στην καρδια της η στο ελλαδισταν? Δεν κοκορευομαι αλλα εχω δει την διαφορα ενος κλαμπ στο εξωτερικο απο την ελλαδα με τους ιδιους dj ας πουμε. Βεβαια απεχω λιγα χρονια, αλλα εως προσφατα πιστεψε με δεν επασχε. Εχει διαφορα να πηγενεις σε ενα κλαμπ και να βλεπεις οτι ο κοσμος παει για την μουσικη, τον dj, απο την στιγμη που μπαινει αρχιζει να κουνιεται...κτλπ απο το να βγενεις και να βλεπεις τον αλλο να πουλαει μουρη, μοδα και να στεκετε με το ποτο στο χερι. Αν και γινονται πολυ περισοτερα παρτυ με καλα ονοματα και επισης εχουν βγει φοβεροι μουσικοι ελληνες (dousk, gala, g pal, nemo, campbas....)

6 χρονια εμενα ενα τσιγαρο δρομο απο το Code Red(Godskitchen) αργοτερα Air, απο το Sanctuary και απο το Medicine Bar (legendary bar για breakbeat). Η clubbing σκηνη μας μετα το 2000 ηταν χιλιομετρα πισω. Εποχη 90's, αρχες 90's ειδικα το clubbing ηταν το ιδιο τρελο. Μετα απλα αρχισαν τα μπουζουκια και γενικα οι παλιοι party animals αποχωρησαν.

Διαφωνω καθετα για τα περισσοτερα παρτυ που λες. Περισυ δεν υπηρχε καν club σε ολη την Ελλαδα. Venue ηταν κλειστο, Deca στην Θεσσαλονικη εκανε σποραδικα καποια καμμενα παρτυ. Μονο το Reworks εσωζε λιγο την κατασταση. Φετος μια απο τα ιδια. Ανοιξε το Venue και εφερε σε καποια φαση AVB. 300 ευρω προπληρωμενα για μπουκαλι για να κλεισεις τραπεζι, 15 ευρω το ποτο.... Εγω δεν μπορω να το δω αυτο ως club, παρα μονο ως απατη και μουρη οπως λες.

Μουσικοι εχουν βγει αρκετοι, αλλα απο σκηνη η αληθεια ειναι οτι μονο καποια μπαρακια κρατανε την φλογα ζωντανη, απο κει και περα το χαος.

Δες τι παιζει απο ονοματα στα Βαλκανια και στις γειτονικες χωρες (που τις εχουμε και για υποαναπτυκτες) και δες τι παιζει σε εμας. http://www.clubevents.info/index.php?region=greece

Πατα στο λινκ Greece και μετα Bulgaria και Romania.

Δημοσ.

Ένταξη η Ελλάδα είναι όντως πίσω, αλλα δεν είναι και έτσι όπως τα λέτε. Άμα ψάχνεις γίνονται party από εδώ και από εκεί, στο bios πχ έχω πάει σε μερικά καλά dnb party, και σε αλλα μέρη από εδώ και από εκεί. Επίσης για trance είχε γίνει φέτος το aurora που γίνονται κάθε χρόνο παρόμοια.

Δημοσ.
Ένταξη η Ελλάδα είναι όντως πίσω, αλλα δεν είναι και έτσι όπως τα λέτε. Άμα ψάχνεις γίνονται party από εδώ και από εκεί, στο bios πχ έχω πάει σε μερικά καλά dnb party, και σε αλλα μέρη από εδώ και από εκεί. Επίσης για trance είχε γίνει φέτος το aurora που γίνονται κάθε χρόνο παρόμοια.

Αρχες του μηνα Σοφια Βουλγαριας εγινε DnB party με Shy FX, Black Sun Empire και αλλα 10 ονοματα...τι να κλασουμε και εμεις με το Bios, το Zenith, το Arthouse και το καθε μπαρακι. Δεν λεω προσπαθουνε καποια μικρα μαγαζια, αλλα αυτο δεν ειναι clubbing σκηνη. 100 χρονια πισω ειμαστε και λιγα λεω. Κοιτας το event list και βλεπεις Ελλαδα Seaman, Warren, Sasha, Holdem, Deep Dish.....φτανει ρε! φτανει! 100 φορες εχουν ερθει! οι μισοι εχουν ελληνικοι υπηκοοτητα πια.

Οταν στα 100 χρονια ερχετε ενα ονομα που λες να και κατι διαφορετικο, πας και καταριεσε την ωρα που πηγες. Dj Krush στο Its only της Θεσσαλονικης, 1000+ ατομα σε μαγαζι που χωραει 400 με το ζορι. Δεν εβλεπες, δεν ακουγες, δεν κουνιοσουν.......real party time.

Δημοσ.

Όντως έχεις δίκιο, αλλα όσο προβάλλεται η υποκουλτούρα του σκυλάδικου στην Ελλάδα σε αυτά τα χαλια θα είμαστε.

Αχ και να έβλεπα Black Sun Empire η Pendulum στην ελλάδα.

Δημοσ.

Αμάν ρε παιδιά! Φτάνει ποια με την νυχτερινή ζωή… ξεφύγαμε από το θέμα μας… Γι αυτό θα σας επαναφέρω εγώ!!!

Εδώ και 2 μέρες ακούω συνέχεια το νέο cd των Prodigy και πραγματικά τα συναισθήματα είναι ανάμικτα…

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά που το άκουσα ξενέρωσα λίγο… τώρα έχω ξεχωρίσει κάποια κομμάτια αλλά οκ απλά ωραία τίποτα παραπάνω…

Γενικά είμαι ανάμεσα στον tzinos και τον kaiowas, χωρίς παιδιά να συμφωνώ ή να διαφωνώ απόλυτα μαζί σας…

Για το αν κάποιο συγκρότημα μπορεί να φέρει την μουσική επανάσταση 2 φορές…. Πιστεύω πως οι prodigy την έφεραν 3… με τα 3 πρώτα άλμπουμ τους.

Και αυτό το κατάφεραν με το να αλλάζουν το στυλ τους από cd σε cd……

1. Μέχρι τώρα υπήρχε μια μουσική εξέλιξη στην καριέρα τους ακόμα και στο «Always Outnumbered Never Outgunned» (που σε πολλούς δεν άρεσε ενώ εγώ το βρίσκω πολύ καλό και σίγουρα καλύτερο από το καινούργιο) υπήρχαν νέοι ήχοι – ένα νέο στιλ... υπήρχε κάποια εξέλιξη… αυτό που δεν μου άρεσε στο «Invaders Must Die» είναι πως όντος γυρίζουν πίσω στην αρχή χωρίς να μας δίνουν κάτι νέο…

Τα κομμάτια που ξεχώρισα: warriors dance πρώτο και καλύτερο, το omen (που αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου αλλά με την πλύση εγκεφάλου που δέχτηκα ακούγοντας το cd 10 φορές στο full, τώρα το γουστάρω με τα 1000), το take me to the hospital… άντε και το thunder….

Πάντως για μένα σίγουρα το νέο cd δεν είναι σε καμία περίπτωση μια πρόχειρη δουλειά, ισα-ισα είναι αρκετά καλό απλά δεν πιστεύω πως είναι καλύτερο από τα 2, 3 προηγούμενα cd τους... μπορεί να φταίει και το τι περίμενα να ακούσω….

Και κάτι τελευταίο…. Το τραγούδι των Pendulum δεν μου θημήζει τοσο το ΟΜΕΝ όσο το PIRANHA

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο…. Το τραγούδι των Pendulum δεν μου θημήζει τοσο το ΟΜΕΝ όσο το PIRANHA

Εμενα μου θυμιζει το Omen επειδη χρησημοποιουν και τα δυο κομματια τον 'creepy' ηχο σαν κεντρικη μελωδια. Κατι σαν B'movie thriller ηχος. Παιζει γενικα αυτος η ηχος αρκετα τελευταια στην DnB σκηνη και τον πρωτοακουσα πρωτη φορα πριν μερικα χρονια απο την συνεργασια Ed Rush & Optical.

Με τον tzino δεν εχουμε διαφορετικη αντιληψη για τον δισκο, εχουμε πιστευω την ιδια οπτικη απλα το τελικο μας συμπερασμα αλλαζει. Πιστευω στον καθενα θα ναι διαφορετικο το τελικο συμπερασμα γιατι στο τελος ειναι καθαρα θεμα μουσικου γουστου.

Δημοσ.

Το CD πολύ καλό κατά τη γνώμη μου.

Του βάζω ενα 8.5/10.

Αγαπημένα κομμάτια:

Take me to the hospital, Worlds on fire, Omen αυτή τη στιγμή :)

P.s. Και μακάρι να τους δούμε φέτος το καλοκαίρι και στη χώρα μας γιατί βαρεθήκαμε να ξενιτευόμαστε :P

Δημοσ.

κοιταξε επιασα τον εαυτο μου να σφυριζει στο μυαλο μου τα συνθ απο το ομεν που σαν κοματι το βρησκο μετριο, αλλα εχει κατι εθιστικο. Γενικως δεν λεω οτι βγαλανε κατι τραγικο, απλα ψιλοαπογοητευτικα και περιπμενα διαφορετικους ηχους, κατι ποιο πολυπλοκο. Kaiowa απλα σε κοβω ποιο πολυ της dnb/breakbeat σκηνης ενω εγω ποιο πολυ προς χαουζ (αλλα οχι τα φανκυ και τα φλωρικα ςτσι) γι αυτο στην τελικη μας κριση του σιντι διαφερουμε.

Εγω εφυγα απο αγγλια το 2003 (η 2002) νομιζω και μπορω να πω οτι μεχρι τοτε δεν ειχα παρατηρησει σημαντικη πτωση στο clubbing. Βεβαια δεν ημουν παντα σε μεγαλεις πολεις αλλα παντα εβρισκες κατι ψαγμενο. Εχω περασει απο plymouth(dance academy), dudley, birmngham(bonds, to θρυλικο que club, godskitchen)..., wolverhampton(club uk), torqay(εδω εκανα ολο το καψιμο σε ενα κλαμπ που λεγοταν monastery μεσα σε παλια εκλησια!), exeter (εδο επαιζε καλα dnb h breaks party), glascow (arches), newcastle (foundation), λονδiνο (club 333, brixton academy, return to the source). Ο ζορες παντα ητανε να πεισω τους κολητους να παμε σε τετοια μερη ενω αυτοι θελανε τα γνωστα μουροχαυλομπαρα με τις παρτολες. Μου λειπουν αυτες οι μερες γαμωτο

Δημοσ.

Εντάξει, δεν είναι το καλύτερό τους album, ωστόσο μετά από τόσα χρόνια απουσίας από τη μουσική σκηνή, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είναι μία αξιοπρεπής προσπάθεια. Άλλωστε στο χέρι τους είναι να κάνουν κάτι καλύτερο στα χρόνια που έρχονται.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα, το άκουσα στο γραφείο και με ακουστικά. Είναι τίμιο και έχει κάποιες στιγμές που αξίζουν, e.g. thunder.

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...