georgeadams Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αν λοιπόν θελήσω να πάρω σε μορφή φακέλων όλα αυτά τα event άρτια οργανωμένα απο πού θα τα πάρω; Απλό c/p απο τα modified? Βλέπω εκεί πως έχει φακέλους άσχετους με τα event που έχω δημιουργήσει και που κατα τα άλλα τους έχω σβήσει απο το iphoto μιας και ήταν duplicate etc... Που το βλέπεις; Αν πας στο φάκελο το_username_σου\Pictures θα δεις ένα εικονίδιο με όνομα iPhoto Library. Αυτό στην πραγματικότητα είναι φάκελος. Αν κάνεις πάνω του δεξί κλικ και Show Contents θα δεις τους διάφορους υποφακέλους στους οποίους έχει οργανώσει τις φωτογραφίες σου. ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ γιατί αν το κάνεις ενδέχεται μετά να χάσεις διάφορα την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το iPhoto! Γενικά, η φιλοσοφία του είναι πως ο φάκελος iPhoto Library θεωρείται "black box" από το χρήστη και δεν θα πρέπει να πειράζεται με το χέρι. Ακόμα, η φιλοσοφία του είναι πως από τη στιγμή που πέρασες τις φωτό στο iPhoto, ξεχνάς την χειροκίνητη οργάνωση τους σε φακέλους. Αν για κάποιο λόγο θέλεις να βγάλεις μια ή περισσότερες φωτογραφίες από το iPhoto, τις κάνεις drag-n-drop από το παράθυρο του σε κάποιο φάκελο εκτός iPhoto. Ακόμα και τότε, δεν τις αφαιρεί από τη βιβλιοθήκη αλλά σου δίνει ένα αντίγραφο από την τελευταία modified έκδοση της φωτογραφίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Και ότι έλεγα να αρχίσω τα κόψε ράψε σε εκείνο τον φάκελο... Άρα λοιπόν με ένα απλό drag and drop σε σχετικούς φακέλους (τι να κάνω θα ζήσω με αυτό μιας και αν πάρεις πολλά event μαζί δεν σου τα βάζει σε ξεχωριστούς φακέλους ονομαστικά αλλα στο root του ενός όλα μαζί) μπορώ να έχω ένα decent backup των φωτογραφιών μου ανα event Και μάλιστα μετά απο αυτό σβήνω τα πάντα απο iphoto και κάνω import τα (ήδη) ανα event οργανωμένα αρχεία και απο κεί και πέρα συνεχίζω με τη λογική του iphoto πλέον. Αρκετός κόπος πρέπει να ομολογήσω.. αλλα μου χρειαζόταν ωστέ να κάνω μια σωστή ταξινόμηση.. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Τα faces ακόμα να αρχίσει να τα λειτουργεί παρόλο που το pushάρω.. αλλα απο ότι καταλαβαίνω απο το "today" λόγω του μεγάλου όγκου των φωτογραφιών δεν έχει επεξεργαστεί ακόμα ότι θέλει και γι αυτό με γειώνει... Στο today έχει άπειρα μικροsshots απο πρόσωπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μην απογοητεύεσαι λύσεις υπάρχουν πολλές! Good Luck! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δε διαφωνώ ότι το faces σου πετάει και άσχετες, αλλά κάθε φορά που προσπάθησα να βρω τις φώτος ενός ατόμου δε μου πήρε πάνω από 3' για να τις βρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Update: Φαίνεται πως όντως τα faces εδώ και δύο μέρες ήταν υπο επεξεργασία! Σήμερα αισίως σταμάτησε το sync σηματάκι και όταν πατάω σε κάποιον taggαρισμένο μου βγάζει σωστά και ΠΟΛΛΑ suggestions Τραγικός χρόνος αναμονής βέβαια.. αλλα τι να κάνεις.! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inSync Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Update: Φαίνεται πως όντως τα faces εδώ και δύο μέρες ήταν υπο επεξεργασία! Σήμερα αισίως σταμάτησε το sync σηματάκι και όταν πατάω σε κάποιον taggαρισμένο μου βγάζει σωστά και ΠΟΛΛΑ suggestions Τραγικός χρόνος αναμονής βέβαια.. αλλα τι να κάνεις.! Όσο tag-άρεις και δίνεις δεδομένα στο faces τόσο καλύτερα λειτουργεί και αναγνωρίζει με μεγαλύτερη επιτυχία. Στην αρχή είναι το μπλέξιμο που έχεις υποτίθεται μεγάλη βάση φωτογραφιών και την περνάς στο iPhoto. Τότε φυσικά είναι μαζεμένη δουλειά. Όταν θα κατασταλάξεις και απλά θα περνάς νέα events θα παρατηρήσεις και μόνος σου πόσο χρηστικό είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntb118 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Κοιταξε παντα υπηρχε η επιλογη Export στο iPhoto ετσι ωστε να παρεις backup τις φωτογραφιες σου ! Δεν καταλαβαινω γιατι εκνευριζεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.