haHa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 γτ στα windows πως ακριβώς θα το έκανες;;; δε το εκανα, ουτε αυτο ουτε πολλα αλλα στα windows. για αυτο και αλλαξα. δε σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να το κανω και στο μακ. Βασικα ακριβως με τον ιδιο τροπο γινεται κ στα win. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Βασικα ακριβως με τον ιδιο τροπο γινεται κ στα win. μα το έγραψα για να του δείξω πως αυτό που ισχυρίζεται(ότι σε Mac Os x δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κλειδώσεις φάκελο) δε στέκει... καταλαβαίνεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 μα το έγραψα για να του δείξω πως αυτό που ισχυρίζεται(ότι σε Mac Os x δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κλειδώσεις φάκελο) δε στέκει...καταλαβαίνεις... Μωρε εγω καταλαβα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
memtsas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 μα το έγραψα για να του δείξω πως αυτό που ισχυρίζεται(ότι σε Mac Os x δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κλειδώσεις φάκελο) δε στέκει...καταλαβαίνεις... οχι φιλε μου εχεις λαθος κατα τη γνωμη μου, σορυ κιολας. αυτο που μου λες αποδεικνυει οτι απλα ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ, ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!! ο ευκολος τροπος θα ηταν καπως ετσι. την πρωτη φορα, πατας στις ιδιοτητες και κλειδωνεις το φακελο. την επομενη φορα που πας να τον ανοιξεις σου ζητα κωδικο με ποπ-απ παραθυρο. δινεις κωδικο.μπηκες.τελος. οχι να μπλεκω με τα περμισιονς καθε φορα που θελω να ανοιξω ενα αρχειο του φακελου. για να μην αναφερθω οτι πρεπει επισης να εξαιρεσεις το φακελο απο το σποτλαιτ, για να μη φαινονται εκει τα αποτελεσματα του. θεωρητικα βεβαια, και με τη λογικη της απλλε, ολα αυτα που συξηταμε ειναι βλακειες γιατι βαζεις τα αρχεια που θες στο χομ νταιρεκτορι του γιουσερ σου και τελειωνεις. αλλα ιν ριαλ λαιφ δε μπορεις να κανεις 40 λογκ ιν την ημερα στο λαπτοπ. σορυ για τα ελληνικα-ηχητικα-αγγλικα ονοματα, αλλα βαριεμαι να αλλαζω γλωσσα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 καλά, whatever mate...τεσπα, σεβαστό αυτό που λες...απλώς, διαφωνώ με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα σε ένα περιβάλλον που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο unix... FYI, ο spotlight δε θα σου δείξει τα περιεχόμενα ενός φακέλου που δεν έχεις δικαίωμα ανάγνωσης...αν το έκανε, θα παραβίαζε τις βασικότερες αρχές του unix... είναι πολλά που δε ξέρεις, συνιστώ να τα μάθεις ετσι ώστε να σχηματίσεις ολοκληρωμένη άποψη για το συγκεκριμένο λειτουργικό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jiraya sama Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 μια απορια ρε φιλε?? οθτε στο thrash του iphot υπάρχουν?? επιδή έκανα 2 φωτογραφίες delete για να δω αν με ρωτούσε πρώτα και δεν ρώταγε απλά τις έπαιρνε στο thrash... τις εσβησες και από εκέι ?????? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μια ερώτηση κρίσεως, που μου προέκυψε από αυτό που ρώτησε ο φίλος. Αν βάλεις έναν φάκελο να γίνεται ανάγνωση μόνο από τον Admin (δηλαδή δώσεις δικαιώματα read/write μόνο στον admin) δεν θα σου ζητάει κωδικό πριν σου εμφανίσει τα περιεχόμενά του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μιας και ψάχνετε για εύκολο τρόπο κρυπτογράφησης αρχείων: TrueCrypt: free/open-source, cross-platform disk encryption. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Μιας και ψάχνετε για εύκολο τρόπο κρυπτογράφησης αρχείων: TrueCrypt: free/open-source, cross-platform disk encryption. Tο ίδιο πράγμα κάνεις κι από το disk utility. Ξεχωριστό encrypted image που το κάνεις mount για να δεις/αλλάξεις τα περιεχόμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 καταρχήν κάνε ανάκτηση των φωτογραφιών σου με filesalvage είτε όποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιθυμείς. και εμένα στην αρχή μου φαινόταν περίεργο το iphoto κατά τη μεταφορά μου από τα χαζοwindows πριν από 2 χρόνια και βλαστημούσα γιατί δεν είχα picasa (δεν υπήρχε ακόμη τότε για mac) έψαξα βέβαια και lightroom και το iphoto και κατέληξα στο καλύτερο πρόγραμμα με διαφορά έτη φωτός το aperture της apple όλα τα υπόλοιπα είναι παιδικά μπροστά του. θέλει το χρόνο του για το καταλάβεις απόλυτα αλλά δεν συγκρίνεται με κανένα πρόγραμμα της κατηγορίας του. Το τελευταίο iphoto έχει κάποιες βελτιώσεις αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Εγώ πάλι έχω να πώ τα χειρότερα για το faces recognition... ΔΕΝ λέει να αναγνωρίσει κανένα face άσχετα αμα έχω taggάρει ήδη καμια εκατοστή... Τα ελάχιστα που μου έβγαλε σαν προτάσεις ήταν 8/10 λάθος.. Τα υπόλοιπα ήθελαν τα πρόσωπα των φίλων μου να μοιάζουν με τζάκια καρέκλες και αγκώνες... Επίσης άρχισα να αναρωτιέμαι τί σκ@τ@ έγινε ο χώρος μιας και έχω εγκαταστήσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ πράγματα.. Έφτασα τα 150 απο τα 250 gb με 16000 φώτο των 13+gb σύνολο. 3πλο εγγραφές των ίδιων φωτογραφιών.. απαράδεκτο... Και περιττό να πώ οτι απο χθές ακόμα επεξεργάζεται το faces "κάτι"... Μια χαρά.. Είμαι πολύ ευχαριστημένος συνολικά απο το macbook. Αλλα το iphoto αν και είναι καλή ιδέα χάνει τρομερά στην υλοποίηση! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:24 ---------- Επίσης έχω οργανώσει τα events.. Παραβλέπω οτι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει overwrite σε δύο όμοια events και γίνεται μόνο merge και πάω και το κάνω απο τον φάκελο που είχα κάνει import. Πάω λοιπόν και κάνω στο αρχικό φάκελο κάποιες μετατροπές (αντιγραφές/επικολλήσεις στους φακέλους κτλ). οι αλλαγές δεν γίνονται φυσικά στο iphoto και φοβάμαι πως αν κάνω import θα πρέπει να ξαναματακάνω τα events faces κτλ... Δυσχρηστία και το μέγα έλεος... ΑΝ τελειώσω με αυτό.. κάτι γίνεται μετά.. Αλλα τώρα στη μετάβαση είναι απο τις χειρότερες εμπειρίες που είχα ποτέ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αφού δεν σας αρέσει το iPhoto και δικαίωμά σας φυσικά γιατί δεν χρησιμοποιείται απλά φακέλους στο Finder? Εγώ ετσι έχω τις φωτογραφίες μου και ούτε διπλά ούτε τριπλά ούτε χαμένα αρχεία ούτε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ε είπα να εκμεταλευτώ πλήρως τα "προτερήματα" του macbook και είπα να μην τον παρατήσω. Τόσο εύκολα. Βασικά αν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσουμε κάπως τις 3πλοεγγραφές μου άρεσε πολύ σαν interface.. Και ta faces ακόμα τα βρίσκει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Επίσης έχω οργανώσει τα events.. Παραβλέπω οτι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει overwrite σε δύο όμοια events και γίνεται μόνο merge και πάω και το κάνω απο τον φάκελο που είχα κάνει import. Πάω λοιπόν και κάνω στο αρχικό φάκελο κάποιες μετατροπές (αντιγραφές/επικολλήσεις στους φακέλους κτλ). οι αλλαγές δεν γίνονται φυσικά στο iphoto και φοβάμαι πως αν κάνω import θα πρέπει να ξαναματακάνω τα events faces κτλ... Δυσχρηστία και το μέγα έλεος... ΑΝ τελειώσω με αυτό.. κάτι γίνεται μετά.. Αλλα τώρα στη μετάβαση είναι απο τις χειρότερες εμπειρίες που είχα ποτέ.. Δεν έχεις καταλάβει μάλλον τη λογική του. Όταν κάνεις import φωτογραφίες στο iPhoto, ΔΕΝ κάνει απλώς sortcuts από τους φακέλους στους οποίους είχες αρχικά τις φωτογραφίες, ΟΥΤΕ παρακολουθεί αυτόματα το φάκελο για προσθήκες νέων φωτογραφιών. Αν βάλεις νέες φωτογραφίες στο φάκελο, θα πρέπει να κάνεις πάλι import. Το iPhoto ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ τις φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη του και μετά, μπορείς να τις σβήσεις από τους φακέλους (εκτός iPhoto). Για να καταλάβεις τη φιλοσοφία του, σκέψου πως περνάς φωτογραφίες από την φωτογραφική σου μηχανή στο iPhoto: Έχεις 10 φωτογραφίες στη μνήμη της μηχανής. Τις κάνεις import στο iPhoto και μετά τις σβήνεις από τη μνήμη της μηχανής. Οι φωτογραφίες σου είναι ήδη μέσα στη βιβλιοθήκη του iPhoto. Ακόμα όμως κι αν δεν σβήσεις τις πρώτες 10 φωτό, αλλά πας και τραβήξεις άλλες 5 φωτογραφίες, την επόμενη φορά που θα κάνεις import, θα κάνει import μόνο τις 5 νέες και θα παραλείψει τις πρώτες 10 που έχει ήδη. Την ίδια φιλοσοφία χρησιμοποιεί και για το import από κάποιο φάκελο στο δίσκο σου: μετά το import, δεν χρειάζεται να κρατήσεις τις φωτογραφίες στο φάκελο εκτός iPhoto. Εκτός αυτού, αν επεξεργαστείς μια φωτογραφία που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του iPhoto, αυτό κρατάει σαν backup και την αρχική φωτογραφία. Έτσι, αν κάνεις κάποια βλακεία και δεν σου αρέσουν οι αλλαγές που έκανες στη φωτογραφία, μπορείς πάντα να γυρίσεις στην original. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Ναί έχει κάποια ώρα που ασχολούμαι και όντως εξοικειώνομαι κάπως. Δηλαδή σβήνω πλέον τον αρχικό φάκελο (τον έχω backup σε εξωτερικό ούτως η άλλως) και έτσι έχω τα original στην library και τα modified... Άρα φώτοςχ2. Αν λοιπόν θελήσω να πάρω σε μορφή φακέλων όλα αυτά τα event άρτια οργανωμένα απο πού θα τα πάρω; Απλό c/p απο τα modified? Βλέπω εκεί πως έχει φακέλους άσχετους με τα event που έχω δημιουργήσει και που κατα τα άλλα τους έχω σβήσει απο το iphoto μιας και ήταν duplicate etc... Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις γιατί εδώ και ώρα νόμιζα οτι κάνω κάτι λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.