Προς το περιεχόμενο

"λογικη" του iPhoto για κλαματα...

memtsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μας δουλεύεις ρε giorgos_k;;;

Bob "Dr. Mac" LeVitus είναι το χαϊδευτικό του... τι περίμενες να γράφει δηλαδή; Αρχίσατε πάλι με το που βγήκε (ένας ακόμα) άνθρωπος να τα χώσει σε κάτι apple

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

xaxa, δεν είναι κ ο πιο αμερόληπτος άνθρωπος συμφωνώ. :-D

Όλοι εμείς όμως που έχουμε βολευτεί με ενα χ πρόγραμμα(αντικείμενο, αυτοκίνητο, laptop...γκουχ γκουχ, ) δεν νιώθουμε κ πολύ ευχάριστα οταν ακούμε οτι τόσο καιρό ζούμε σε μια πλάνη και κ οτι ασχολούμαστε με κατι άχρηστο κ ανούσιο κλπ. Παράλογο? Είναι θεμιτό απο όλους πιστεύω κάθε άποψη να εκφράζεται με μέτρο..

ρε σεις ενταξει μη με αποπαιρνετε. νομιζω εχω καθε λογο να εχω τα νευρα μου. εχασα φωτογραφιες. κομματι της ζωης μου.

δεν εχασα 5-10 γκιγκα τραγουδια που στο φιναλε τα ξανακατεβαζεις αν θες.

το θεμα ειναι το εξης. places και faces ειναι οντως πολυ ωραια και λειτουργικα....ειδικα το πρωτο.

νομιζω ομως οτι ενα καλο προγραμμα (για το οποιο κιολας η μητρικη εταιρια δε σου δινει εναλλακτικη, ουτε καν καλο επιπεδο customize δε δινει μεταξυ μας) πρεπει να ξεκινα απο μια βαση των απολυτως απαραιτητων και απο εκει και πανω να χτιζει.

ε γιατι μη μου πειτε οτι οσοι απο εσας εδω εχετε μακ οργανωνετε τις φωτος σας σε "εξυπνα αλμπουμ".εεεεε. μην υπερβαλουμε κιολας!

απαραδεκτο να μην εχεις διαχειρηση για duplicates απο την απλλε την ιδια, και να στο παρεχουν αλλες εταιριες.

επισης αν δεν κανω λαθος αν σε μια φωτογραφια θες να κανεις edit πχ να βαλεις ενα κοκκινο βελος και ενα θαυμαστικο, δεν μπορεις να το κανεις με το iphoto! τραγικο?? στα windows ολα αυτα τα εκανες με το paint. ποσες και ποσες φορες δε το χρησιμοποιησαμε ολοι μας??δηλαδη το edit του μεσου χρηστη ειναι το straighten???

και φωτογραφιες που εχουμε ολοι, πχ. μια γκριματσα ενος φιλου, ενα στραβα παρκαρισμενο αυτοκινητο, μια περιεργη κατασκευη, μια φωτο του γαλαξια απο το νετ που μας αρεσε και την αποθηκευσαμε κλπ κλπ, εεεε οπως και να το κανουμε ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ EVENT!!!

για να μην αναφερθω στο πολυ σοφιστικε συστημα του iphoto για να κρυβεις ευαισθητες φωτογραφιες(ενα κλικ). δηλαδη τα βυζια της κοπελας μου που τα εχω σε φωτο, σε ποιο event και με τί τιτλο να τα βαλω? επισκεψη στην κοιλαδα των τεμπων?? αριστερα ο ολυμπος και δεξια ο κισαββος... ρε σεις.... λεω κατι παραλογο??

οσο για το facebook και το συγχρονισμο μπραβο τελειο, αλλα εγω δεν εχω facebook, σορυ!

@giorgos_k: κοιτα και γω γουσταρω τα mac σε πολυ μεγαλο βαθμο. και επικροτω τον τροπο με τον οποιο σκεφτεται η αππλε. οντως αλλαξαν λιγο οι συνηθειες μου απο τοτε που πηρα το μακμποοκ. πολυ καλυτερο σαν ΣΥΝΟΛΟ απο οτιδηποτε αλλο εχω δοκιμασει. αλλα σε καποια σημεια χολενει και εχει προβλημα (πχ αλλο ασχετο, το να κλειδωσεις ενα φακελο με κωδικο, που δε μπορεις να το κανεις). οσο για τον τυπο αυτο που επικαλεισε, μην τα πολυπιστευεις αυτα. ειναι και λιγο πολιτικη. δεν ξερειες τι παιζεται. πχ δηλαδη αν ο φιλος κοστολογει το iphoto μονο του 79$ τοτε το MAC OS X ολοκληρο ποσο θα το κοστολογει? 3-4 ή 5000$$???

Είναι θεμιτό απο όλους πιστεύω κάθε άποψη να εκφράζεται με μέτρο..

ο άνθρωπος έχασε τις φωτό από 2 του ταξίδια λόγο ενός προγράμματός... νομίζω ότι έχει τα 1000 δίκια να βγει από τα ρούχα του...

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

για να μην αναφερθω στο πολυ σοφιστικε συστημα του iphoto για να κρυβεις ευαισθητες φωτογραφιες(ενα κλικ). δηλαδη τα βυζια της κοπελας μου που τα εχω σε φωτο, σε ποιο event και με τί τιτλο να τα βαλω? επισκεψη στην κοιλαδα των τεμπων?? αριστερα ο ολυμπος και δεξια ο κισαββος... ρε σεις.... λεω κατι παραλογο??

:lol: :lol: :lol:

ξεράθηκα...

επισης κοιτωντας τις τελευταιες μερες τη βιβλιοθηκη του προγραμματος, βρηκα οτι γινεται ενας χαμος απο διπλες και τριπλες (και βαλε καμια φορα) φωτογραφιες. χωρος τζαμπα και αγιος ο θεος!

Αυτο ηταν το μεγαλυτερο προβλημα για εμενα, ειδικα με τους μικρους δισκους που εχουν τα apple μηχανηματα.

Wallpaper κατευθείαν!!!!!! Φάτσα κάρτα στην οθόνη!!!!!! :lol:

@memtsas, απόλυτα σεβαστή η άποψη σου m8te, σε προηγούμενο post ήταν λίγο υπερβολική απλά..

Για τις foto ,αν κ θα έχεις ήδη ψάξει, ξανακοίταξες στα user/pictures/Iphoto Library(δεξί κλίκ--> Show Package Contents)/Originals ή Data ?

Όπως είπε κ ο Manuel δύσκολο να χάσεις τελείως foto χωρίς την έγκρισή σου! ;)

Respect απλά!! :lol:

Χαχαχα! Κορυφαίο αυτό με την κοιλάδα των τεμπών!

Πάντως όπως είπαμε, no reason να χαλιέται κανείς. Πολλοί χρησιμοποιούν το Picasa και τελειώνει η ιστορία.

Και εγώ το σκέφτομαι κατά καιρούς και έχω αντίστοιχα προβλήματα με σένα πολλές φορές, φωτό που δεν κατηγοριοποιούνται, τις βάζω σε ειδικό event, όχι και η καλύτερη λύση, αλλά προς το παρόν τα θετικά που νιώθω ότι έχω από το iPhoto είναι περισσότερα από τα αρνητικά.

Και να σκεφτείς ότι αυτό που μ' αρέσει περισσότερο είναι η ευκολία της οργάνωσης, τόσο στο faces, όσο και στα events (split/merge).

καλα φίλε memtsa σε βρίσκω λίγο τραγικό σχετικα με το paint των windows. Έχεις δει τι ποιότητα έχει η φωτό σου όταν την αποθηκεύεις με το paint?? Κλάψε τα 2/3 των mpixels σου. Ποιός βάζει κόκκινα βελάκια και θαυμαστικά με το paint?? Αν έιναι δυνατόν! Αν θες photo editing, και όχι photo management (iPhoto) κατέβασε το GIMP και βάλε όσα θαυμαστικά και βελάκια θες.

Σχετικά με τις φωτογραφίες απο το web. ΔΕΝ ειναι ανάγκη να τις βάλεις στο iPhoto. Δώξα τον προγραμματιστή που το σκέφτηκε,υπάρχει και το Preview και το QuickView για να δείς τις φωτογραφίες σου. ΚΑΙ να τις βάλει στο iPhoto, κάνε ένα event, various net sh*t και βάλε ότι sh*t θες εκεί μέσα. Drag & Drop έιναι!!! DUUHH!!

Σχετικά με τις φωτογραφίες που χάθηκαν. Τα αρχεία ΔΕΝ χάνονται απο τον σκληρό δίσκο. Απλά γράφονται απο πάνω. Αν ψάξεις λίγο θα βρείς κανένα πρόγραμμα για ανάκτηση αρχείων απο τον σκληρό.

Σχετικά με τα πολλαπλά events και την απουσία φακέλων.. Αν είχε αφιερώσει 1 λεπτό απο τη ζωή σου και άλλαζες το autosplit events : Per week αντι για day, θα είχες όλες τις φωτό σε ένα event. ΚΑΙ να στις χώριζε, DRAG & DROP είναι για να μπούν σε ένα event. H split. Το ίδιο ακριβώς πράγμα θα έκανες και άν τις πέρναγες χύμα απο την φωτογραφική σου. Θα τις χώριζες (split!!) σε φακέλους.

Σχετικά με τις private photos. E η apple δεν ξέρει τι θα πεί XXX!! Όλοι είμαστε αγνοί σαν το άσπρο της μήλο για αυτήν !! Και πάλι , αν τις βάλεις private , στα events δεν φαίνονται.

Σχετικά με το QuickTime. Ε καλα το ξέρουμε ότι τo VLC έιναι αιώνες μπροστά , αλλα αν βάλεις το perian, το QuickTime θα παίζει τα ΠΑΝΤΑ ( και ελληνικούς υπότιτλους στο quickView παρακαλω)

και φωτογραφιες που εχουμε ολοι, πχ. μια γκριματσα ενος φιλου, ενα στραβα παρκαρισμενο αυτοκινητο, μια περιεργη κατασκευη, μια φωτο του γαλαξια απο το νετ που μας αρεσε και την αποθηκευσαμε κλπ κλπ, εεεε οπως και να το κανουμε ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ EVENT!!!

?

1. Σε φωτογραφίες που πολύ απλά δεν θέλεις να τις έχεις σαν event, κάνεις 1 event με ονόμασία "Stuff" π.χ. και μετά δημιουργείς Albums και βάζεις αναλόγως (Fun, Art, Lanscapes κτλ)

2. Μπορείς να τις εμπιστευθείς σε εμένα. Τις ανεβάζω στο iDisk και τις έχεις όποτε θέλεις εσύ. Κανένας κίνδυνος να τις δουν τρίτοι :P

(πχ αλλο ασχετο, το να κλειδωσεις ενα φακελο με κωδικο, που δε μπορεις να το κανεις)

Μια λύση είναι να πας

Applications>>>Utilities>>>Disk utility>>>New Image

και να διαλέξεις 128/256 AES Encryption στο ανάλογο menu.

Μια λύση είναι να πας

Applications>>>Utilities>>>Disk utility>>>New Image

και να διαλέξεις 128/256 AES Encryption στο ανάλογο menu.

επίσης, μια άλλη λύση είναι να πατήσεις δεξί κλικ->Get Info και στη συνέχεια να αφαιρέσεις όλα τα δικαιώματα από έναν φάκελο και να πατήσεις το lock.ετσι, ο φάκελος θα ειναι προστατευμένος και κανένας δε μπορεί να το διαβάσει...αν θες να το διαβάσεις θα πρέπει να επαναφέρεις τα δικαιώματα παρέχοντας το user password σου...(αυτό που χρησιμοποιείς για να μπεις στο leopard)

@memtsas

είναι απλό όπως βλέπεις, απλώς πρέπει να το ψάξεις λίγο...όπως όλα δλδ...

επίσης, μια άλλη λύση είναι να πατήσεις δεξί κλικ->Get Info και στη συνέχεια να αφαιρέσεις όλα τα δικαιώματα από έναν φάκελο και να πατήσεις το lock.ετσι, ο φάκελος θα ειναι προστατευμένος και κανένας δε μπορεί να το διαβάσει...αν θες να το διαβάσεις θα πρέπει να επαναφέρεις τα δικαιώματα παρέχοντας το user password σου...(αυτό που χρησιμοποιείς για να μπεις στο leopard)

@memtsas

είναι απλό όπως βλέπεις, απλώς πρέπει να το ψάξεις λίγο...όπως όλα δλδ...

πολυ πρακτικο τι να σου πω!

γτ στα windows πως ακριβώς θα το έκανες;;;

τα windows τα ειχα καψει σε ενα cd απο ενα φιλο, το οποιο εκανα copy τουλαχιστον 10 φορες με τον ιδιο σιριαλ για αλλους 10 φιλους που φανταζομαι το εδωσαν σε αλλους 10 δικους τους φιλους ο καθενας.

εννοω, αν δεν με καταλαβες, οτι τα windows δε τα χρυσοπληρωσα ουτε μου τα παρουσιασε κανεις ως το "πιο εξελιγμενο λειτουργικο του κοσμου". τοτε αυτο ηξερα, αυτο εμπιστευομουνα.

και τελος παντων δεν ειναι επιχειρημα αυτο (το πως το εκανα στα windows). ειναι σα να μου λες.''' μη παραπονιεσαι που παιρνεις 800 ευρω το μηνα, υπαρχουν και αλλοι που ειναι ανεργοι"!

δε το εκανα, ουτε αυτο ουτε πολλα αλλα στα windows. για αυτο και αλλαξα. δε σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να το κανω και στο μακ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...