memtsas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 μπορει καποιος να μου εξηγησει τη λογικη με την οποια λειτουργει το iPhoto?? πρεπει να σταματησω να χανω φωτογραφιες!!εχει καταντησει αηδια το πραμα! ειμαι ενας απλος χρηστης. εχω μια σονυ ψηφιακη που τραβαω φωτος, το κινητο μου και ενα παλιο "αρχειο" φωτογραφιων και εικονων που βρισκεται μεσα σε σκληρο δισκο. αυτες τις 3 πηγες εχω ολες και ολες και θελω να οργανωσω τις φωτο οπως ΓΟΥΣΑΤΑΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ Κ...-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! θελω να εχω φωτογραφιες απο διακοπες σε ενα μερος(κια οχι σε 40 χιλιαδες διαφορετικα events), ενα μερος που να βαζω ολες τις ασχετες φωτογραφιες τις οποιες ομως θελω να κρατησω. ζηταω κατι ΤΡΟΜΕΡΟ και δε με καλυπτει ενα προγραμμα διαχειρησης φωτογραφιων? θελω μια λογικη ταξινομησης σα να ηταν ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ. πως το κανουμε αυτο? η απλλε εχει βαλει ενα "ηλιθιο" προγραμμα το οποιο δε δουλευει σωστα (γιατι προυποθετει οτι η ζωη σου ειναι σα κινηματογραφικη ταινια, πραγμα χαζο) και δε υπαρχει αλλος αποδοτικος τροπος να δεις τις φωτο σου στο μακ. πραγματικα ας μου πει καποιος γιατι εχασα το νοεμβρη φωτο απο ταξιδι στο βερολινο και τωρα δε βρισκω φωτογραφιες απο αλλο ενα ταξιδι που ειχα κανει με την αδερφη μου στο εδινβουργο. πραγματικα αμα τις εχω χασει και αυτες θα το πεταξω απο το μπαλκονι το μακμποοκ. διευθυνση δε σας δινω μη χαιρεστε! ευχαριστω. ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ. τοσο βλαμενος ειμαι και δε το καταλαβαινω???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί δε βλέπεις τα tutorials στο site της Apple, να σου λυθούν όλες οι απορίες; Ή χρησιμοποίησε Picasa αν θέλεις όπως και δήποτε φακέλους. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το iPhoto. Αρχικώς τα βάζει ημερομηνιακά σε events, αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο σαν interface να της τακτοποιήσεις όπως θέλεις (τουλάχιστον για μένα ήταν), γιατί είναι ήδη ομαδοποιημένες χρονικά. Η πιο εύκολη λύση όπως είπα, είναι να δεις τα tutorials. http://www.apple.com/ilife/tutorials/#iphoto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μην τις περνας με το iphoto.. Περνα τες κανονικα με τον finder σε φακελους οπως εσυ θελεις.. Μετα κανε αυτους τους φακελους import στο iphoto. Διαφορετικα μπορεις να χρησιμοποιησεις το picasa ή αν δεν θελει κανενα προγραμμα οργανωσης, να τις βαζεις σε φακελους οπως θελεις εσυ κ να χρησιμοποιεις τον πολυ καλο image viewer , Xee . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charoui Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 φιλε πρώτον ηρέμησε λίγο γιατί δεν το βλέπω καλά το macaki... λοιπόν: το iphoto έχει μια λογική με την οποια δουλεύει, αφού δεν συμβαδίζει με τι δικη σου απλά θα βρούμε μια λύση να τα βρείτε. μπορείς να κανεις τις φωτό σου import, τα folder ένα-ένα και να κανεις εσύ τα δικά σου albums όπως τα θες. *οι φωτογραφίες που πιστεύεις ότι έχασες τις έκανες import? αν τις έκανες θα τις βρείς στο user/photos/iPhoto library (είναι folder αυτό)/originals Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Google Picasa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Και μένα η λογική του iphoto δεν μου άρεσε... γενικά η λογική των προγραμμάτων με "βιβλιοθήκες" δεν μου αρέσει. Εγώ θέλω τα αρχεία μου να παραμένουν όπου τα έχω εγώ και με την σειρά που θέλω εγώ και έναν καλό viewer για την περίπτωση που θέλω να τα δω. Αν δεν ήταν πλήρως συμβατό με το νέο track pad το iphoto δεν θα το άνοιγα καν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 φιλε πρώτον ηρέμησε λίγο γιατί δεν το βλέπω καλά το macaki... λοιπόν: το iphoto έχει μια λογική με την οποια δουλεύει, αφού δεν συμβαδίζει με τι δικη σου απλά θα βρούμε μια λύση να τα βρείτε. μπορείς να κανεις τις φωτό σου import, τα folder ένα-ένα και να κανεις εσύ τα δικά σου albums όπως τα θες. *οι φωτογραφίες που πιστεύεις ότι έχασες τις έκανες import? αν τις έκανες θα τις βρείς στο user/photos/iPhoto library (είναι folder αυτό)/originals Εμένα το έχει user/pictures/iPhoto library/originals Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
charoui Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 * kpartsi έχεις δίκαιο τελικά λύθηκε το πρόβλημα του φίλου? ή μονοι μας συζητάμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Το πιο πιθανό να μας απαντήσει με κανένα ''απίθανο'' οδηγό να κατεβάσουμε από το rapidshare!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
memtsas Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 το προβλημα δεν λυθηκε, οι φωτογραφιες πεταξαν.... επισης κοιτωντας τις τελευταιες μερες τη βιβλιοθηκη του προγραμματος, βρηκα οτι γινεται ενας χαμος απο διπλες και τριπλες (και βαλε καμια φορα) φωτογραφιες. χωρος τζαμπα και αγιος ο θεος! το ιφωτο το βλεπω να παιρνει ποδι αοπ το μακ και θα ψαξω να βρω κατι αλλο. τι να πω...... κριμα γιατι καμια φορα με το ζορυ δεν κανεις καλο λογισμικο ρε αππλε. ΟΧΧΧΙΙΙΙ δεν θελω να κανω φωτο αλμπουμ τις φωτογραφιες μου, γιατι ρε βλακες μαρκετιστες και να το εκανα δε θα μπορουσατε να το παραδωσετε ελλαδα. τοσο απλα. καμια φορα πως τσατιζομαι με κατι τετοιες μ......ς των εταιριων.... 5 χρονια γουιντοζ δεν εχασα ουτε μια φωτογραφια. 4 μηνες στο μακ και εχασα 2 αλμπουμ. απλα απαραδεκτη η αππλε. δηλαδη στο συγκεκριμενο τομεα ποια ειναι η καινοτομια τους? οτι κανεις ενα τζεστουρ και γυρνας ευκολα γυρω γυρω τη φωτογραφια?? ε μπραβο! σπουδαια δουλεια!!!!! ειλικρινα νομιζω οτι το ιφωτο και το κουικταιμ ειναι τα 2 χειροτερα προγραμματα της αππλε. κριμα κριμα κριμα γιατι σε ενα τοσο καλο λειτουργικο με τοοοοσα πολλα προτερηματα, χανουν ποντους απο κατι τοοοοοοσοοοο απλο!! στιβ, μετεξεταστεος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 ΟΧΧΧΙΙΙΙ δεν θελω να κανω φωτο αλμπουμ τις φωτογραφιες μου, γιατι ρε βλακες μαρκετιστες και να το εκανα δε θα μπορουσατε να το παραδωσετε ελλαδα. τοσο απλα. πνίγεσε σε μια κουταλιά νερό φίλε μου...μπορείς να κάνεις import τις foto σου χωρίς να κάνεις foto album, απλά θα υπάρχουν χύμα στο Library... και άμα θες να τα διαχειριζεσε ανα φάκελο, με λίγη προσπάθεια, μπορείς να το κάνεις μέσω "Smart Album" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δεν είμαι εγώ με δεύτερο λογαριασμό... υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις εκτός από μένα και τον Νικόλα τελικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 το προβλημα δεν λυθηκε, οι φωτογραφιες πεταξαν.... Ρε συ, πώς μπορεί να έχασες φωτογραφίες; Σε ρωτάει πάντα όταν σβήνεις κάτι από τη βιβλιοθήκη αν θέλεις να τις κρατήσεις ή όχι. Άσε που όταν κάνεις import, δε σβήνει τις αυθεντικές. Δηλαδή ή στο δίσκο σου τις έχεις ή στη βιβλιοθήκη. Τώρα αν τις έσβησες από το δίσκο όταν τις πέρασες στη βιβλιοθήκη και μετά τις έσβησες και από τη βιβλιοθήκη ΚΑΙ είπες να τις σβήσει και από το σκληρό, ε, δεν καταλαβαίνω ποιος σου φταίει. Υποπτεύομαι όμως ότι κάτι άλλο τρέχει. επισης κοιτωντας τις τελευταιες μερες τη βιβλιοθηκη του προγραμματος, βρηκα οτι γινεται ενας χαμος απο διπλες και τριπλες (και βαλε καμια φορα) φωτογραφιες. χωρος τζαμπα και αγιος ο θεος! Σ' αυτό έχεις δίκιο. Η Apple δε δείχνει κανένα οίκτο για το χώρο στο σκληρό σου δίσκο γενικότερα. ΟΧΧΧΙΙΙΙ δεν θελω να κανω φωτο αλμπουμ τις φωτογραφιες μου, γιατι ρε βλακες μαρκετιστες και να το εκανα δε θα μπορουσατε να το παραδωσετε ελλαδα. τοσο απλα. καμια φορα πως τσατιζομαι με κατι τετοιες μ......ς των εταιριων.... Ε, τώρα έχεις αρχίσει και υπερβάλλεις και λες ότι να' ναι. Αφενός δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορούν να το παραδώσουν στην Ελλάδα. Αλλά το κυριότερο είναι πως μπορείς να το τυπώσεις μια χαρά μόνος σου το φώτο άλμπουμ ή να το πας κάπου έξω αν θέλεις εξώφυλλα και γαρνιτούρες. Τόσο απλά. Γιατί τόσο μένος τέλος πάντων; το ιφωτο το βλεπω να παιρνει ποδι αοπ το μακ και θα ψαξω να βρω κατι αλλο. τι να πω......κριμα γιατι καμια φορα με το ζορυ δεν κανεις καλο λογισμικο ρε αππλε. δηλαδη στο συγκεκριμενο τομεα ποια ειναι η καινοτομια τους? οτι κανεις ενα τζεστουρ και γυρνας ευκολα γυρω γυρω τη φωτογραφια?? ε μπραβο! σπουδαια δουλεια!!!!! ειλικρινα νομιζω οτι το ιφωτο και το κουικταιμ ειναι τα 2 χειροτερα προγραμματα της αππλε. κριμα κριμα κριμα γιατι σε ενα τοσο καλο λειτουργικο με τοοοοσα πολλα προτερηματα, χανουν ποντους απο κατι τοοοοοοσοοοο απλο!! στιβ, μετεξεταστεος.... Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που λατρεύουν το iPhoto, οπότε καλό είναι τα σχόλια να περιορίζονται σε προσωπικό επίπεδο. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις ένα άλλο πρόγραμμα άλλωστε, δε σε υποχρεώνει κανείς. Μια χαρά είναι το Picasa, ξέρω πολύ κόσμο που το χρησιμοποιεί. Αλλά άσε την Apple ήσυχη να φτιάχνει τέτοια προγράμματα για εμάς που μας αρέσουν, δε χρειάζεται να οδύρεσαι και να πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pantnick Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Δεν είμαι εγώ με δεύτερο λογαριασμό... υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις εκτός από μένα και τον Νικόλα τελικά... Όχι εμεις μόνο είμαστε ρε....O φίλος με το πρόβλημα είναι ο δεύτερος λογαριασμός σου η ο δικός μου. Εδω σου λέει οτι η τελειότητα ξεχιλίζει ακόμα και απο το quicktime και απο το iphoto κ οτι αλλο έχει i... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_k Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2009 DR. MAC IPhoto ’09 has all kinds of cool features By BOB LEVITUS For the Chronicle Feb. 16, 2009, 10:44PM Share Print Email Del.icio.usDiggTechnorati A few weeks ago Apple shipped the latest release of its digital lifestyle suite, iLife ’09. The iPhoto, iMovie and GarageBand applications received major overhauls, while iDVD and iWeb were tweaked. This week I’ll tell you about iPhoto ’09, which gained two mega-cool features plus other features that are just plain cool. The two features generating all the buzz are Faces and Places. Faces identifies people in pictures by recognizing their faces. Places automatically organizes your photos by location. With Faces, the first step is to identify a face and assign it a name. Then iPhoto scans your library and displays other pictures it thinks are that person. The more photos you confirm, the more accurate Faces becomes. With Places, if you used a GPS-enabled camera such as the one in the iPhone, iPhoto automatically determines where a picture was taken and plots it on a map. For pictures shot with non-GPS cameras, you can quickly and easily add locations. Other niceties include: • Instantly publish photos on Facebook. They’ll be automatically tagged with names if Faces knows them. • Dramatically improved slide shows with intelligent image-cropping and six new cinematic themes. • New image editing tools, such as Smart Saturation and Definition. I think iPhoto ’09 is worth $79 all by itself. But when you throw in iMovie, GarageBand, iWeb and iDVD, it’s a true bargain. Bob LeVitus is the author of over 50 computer books. Visit his Web site at http://www.boblevitus.com; e-mail comments to [email protected]. Απολύτως σεβαστή η άποψη του memtsas, αλλά το iphoto εξακολουθεί να είναι ενα απο τα καλύτερα προγάμματα ever Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.