Apanepai Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Μέσο της ar qv test.c test.h ... έφταιξα ένα αρχείο βιβλιοθήκης. Το πρόβλημα είναι ότι έχασα τα ξεχωριστά .h αρχεία και θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στον κώδικα μου. Πως μπορώ να από το αρχείο βιβλιοθήκης να πάρω πίσω τα ξεχωριστά αρχεία ή έστω να τα ανοίξω μέσα από το αρχείο βιβλιοθήκης και τα κάνω edit? Ευχαριστώ.
georgemarios Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 αν δε κανω λαθος, οι βιβλιοθηκες .a εχουν μεσα object code ο οποιος προοριζεται να γινει statically linked με τα objects της εφαρμογης ωστε να βγει το εκτελεσιμο. Αρα, ενα .a αρχειο, στη ουσια ειναι ενα "πακετο" που περιεχει μεσα .ο αρχεια. Αυτα ειναι αποτελεσμα του compile που εκανες πιο πριν με τα source αρχεια σου. Ο μονος να παρεις πισω κωδικα ειναι να κανεις extract τα .ο αρχεια απο το library (δε ξερω την εντολη, κοιτα στο documentation) και μετα decompile, αλλα αυτο θα σου δωσει πισω μονο assembly κωδικα. με 2 κουβεντες, ή βρισκεις ξανα τους κωδικες σου, ή τους ξαναγραφεις. PS1 το header φιλε το χρειαζεσαι ετσι και αλλιως αν θες να κανεις λινκ τη βιβλιοθηκη. PS2 χαιρομαι να φτιαχνω τις μερες των υπολοιπων
Apanepai Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ georgemarios μου έφτιαξες τη μέρα. Οπότε άντε φτου και από την αρχή (μόλις βρω το κουράγιο να το κάνω). Τα header δεν τα χρειάζομαι για να κάνω link τη βιβλιοθήκη όπως αναφέρεις. Με την ranlib καταλογραφείς την βιβλιοθήκη και είναι έτοιμη προς χρήση. --edit--- Με την ίδια εντολή είδα στο man ότι μπορείς να κάνεις και extract αν δώσεις ar -x Αλλά και πάλι δεν βρήκα λύση καθότι μου έβγαλε μόνο τα .ο αρχεία και όχι και τα header.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.