Προς το περιεχόμενο

νεα παρτίδα i7 920

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
ουτε ο/c αξιζει .πανω απο 3,4 Mghz o 920 δεν ειναι καθολου stable.και αν νομιζει καποιος οτι ο υπερχρονισμος του θα διαρκει συνεχεια τοτε κοιμαται ορθιος .

aha μάλιστα, προφανώς δεν εννοούμε με εργοστασιακή ψύκτρα έτσι?

φαίνεται όλοι αυτοί που έχουν τον Core i7 920 3.8-4.2ghz rock stable 24/7 (prime, orthos, whatever) έχουν παραισθήσεις...

Δημοσ.
και ξαναλεω για οσους επιστημονες

το oc είναι όντως επιστήμη.κ ο vatos είναι μέντωρ :P

δεν μπορουν η δεν θελουν να καταλαβουν με την πρωτη .

"δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δεν θέλω" Βενιαμίν Φρανγκλίνος

ο 940 ειναι πιο γρηγορος απο τον 920 ετσι οπως τους αγοραζεις .παει και τελειωσε.

εντάξει ειδοποιήσα παπαδάκη και αυτιά.ο καμπουράκης δεν με πίστεψε..

τωρα αν δεν θελετε ορισμενοι να το καταλαβετε αυτο το πολυ απλο πραγμα .τι να πω οκ.πασο.

τα βλέπω..

το αν αξιζει να δωσεις 250-300 -600 ευρω για να τον αγορασεις αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.ισως ναι να μην αξιζει .

ίσως να μην αξίζει να κάθομαι κ να σε quotarw αλλα ντάξει..χαβαλές να γίνεται

αναλογα με τι δουλεια κανει ο καθενας .

θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις μια λίστα με τις δουλειές που αξίζουν τον 940 και αυτές που όχι γιατί μπερδεύτηκα.

δεν μπορεις να μου συγκρινεις ομως τον 920 πειραγμενο στα 3GHZ me ton 940 απο την μανα του στα 2,93 .

το είπα κ αυτό σε παπαδάκη/αυτιά.ο καμπουράκης με βρισε.

εγω δεν κανω ο/c ουτε με ενδιαφερει το αντικειμενο .

δηλαδή δεν είσαι ο Sampsa?

προτιμω να δωσω λεφτα να περνω κατι πιο καλο και να ειμαι και ησυχος.

εγώ μαζί σου.η ηρεμία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

το εχω πει και σε αλλο post εδω.μηχανικος ειμαι

και γώ :-) !έχω MSc Civ Eng Structures από City University, London. Εσύ?

και ασχολουμαι με autocad 3d ,4M ktp για οσους ξερουν .

το ktp πρώτη φορά τ ακούω

δεν με ενδιαφερει το ο/c .

..τα είπαμε αυτά...

εχω λεφτα να δωσω για να αλλαζω επεξεργαστη και και καθε 4 μηνες αν θελω.

χαίρομαι για για σένα :-)

και δεν το λεω αυτο σαν φιγουρα.

αλίμονο..παιδιά είμαστε;

απλα εγω αυτο θελω και αυτο κανω.

μμ τα αγαθά της ελευθερίας..ελπίζω να τιμάς τους προγόνους μας.

εσυ τωρα παρε τον 920 και βαλτον στα 5 GHZ να δουλεψει .

5ghz; με κολακεύεις..

μαγκια σου και θα γλυτωσεις και ενα καρο λεφτα που εδωσα εγω ο ασχετος ας πουμε που δεν ξερω.

εννοείς αυτό;

που δεν εχω την επιστημονικη σου καταρτιση .και ας εχω βγαλει πολυτεχνειο .

έλα έλα τώρα, μη σε πάρει κ από κάτω..

οσο για το σχολιο σου δεν το καταλαβα ειλικρινα .

....

μια συναδελφική συμβουλή: η κάρτα γραφικών σου είναι τελίως άχρηστη σε προγράμματα 3d rendering όπως αυτά που δουλεύεις. να σου προτείνω μία ανταλλαγή με την δικιά μου (βλέπε την υπογραφή μου), την οποία μπορείς με softmod εύκολα να μετατρέψεις σε αυτήν? Δεν θα σου πάρω χρήματα, για να δείς τι ξηγημένο άτομο είμαι :χειροκρότημα:

Φεύγω τώρα , τ΄αφεντικό φωνάζει..

Ευχαριστώ για την ψυχαγωγία κ μή σε χάσουμε :-)

Velerephon

post-80289-129062988009_thumb.jpg

Δημοσ.
ουτε ο/c αξιζει .πανω απο 3,4 Mghz o 920 δεν ειναι καθολου stable.και αν νομιζει καποιος οτι ο υπερχρονισμος του θα διαρκει συνεχεια τοτε κοιμαται ορθιος .

Στα 3ghz που μου τον βάζει αυτόματα το πρόγραμμα της msi, είναι με τα default volts και σταθερό 24/7 με στοκ ψύκτρα και μηδαμινή αύξηση θερμοκρασίας. Αφού είσαι πολυτεχνίτης καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι αφού δεν αυξηθηκε καμία τάση, δεν υπάρχει και αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής.

Οι i7 είναι φτιαγμένοι για χαλαρό oc. Άλλωστε το κάνουν και αυτόματα κατα περιπτώσεις(βλεπε turbo mode). Ο δε 940 είναι η χειρότερη και πιο ανούσια αγορά και απο τους 3 i7. Τον 920 τον προτιμάς για την καινούρια αρχιτεκτονική σε σχέση με τους c2q, τον 965 λόγω μεγαλύτερου qpi και ξεκλείδωτου πολ/σιαστή. Τον 940 με τι λογική τον αγοράζει κάποιος? Με την λογική ότι δίνω +100% για +7-8% επιδόσεις που στην τελική δεν θα τις δω πουθενά? Τώρα αν απλά πετάς τα λεφτά σου έτσι, έχεις βρεί λάθος τρόπο να τα χαλάς.

Δημοσ.
Στα 3ghz που μου τον βάζει αυτόματα το πρόγραμμα της msi, είναι με τα default volts και σταθερό 24/7 με στοκ ψύκτρα και μηδαμινή αύξηση θερμοκρασίας. Αφού είσαι πολυτεχνίτης καταλαβαίνεις φαντάζομαι, ότι αφού δεν αυξηθηκε καμία τάση, δεν υπάρχει και αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής.

Οι i7 είναι φτιαγμένοι για χαλαρό oc. Άλλωστε το κάνουν και αυτόματα κατα περιπτώσεις(βλεπε turbo mode). Ο δε 940 είναι η χειρότερη και πιο ανούσια αγορά και απο τους 3 i7. Τον 920 τον προτιμάς για την καινούρια αρχιτεκτονική σε σχέση με τους c2q, τον 965 λόγω μεγαλύτερου qpi και ξεκλείδωτου πολ/σιαστή. Τον 940 με τι λογική τον αγοράζει κάποιος? Με την λογική ότι δίνω +100% για +7-8% επιδόσεις που στην τελική δεν θα τις δω πουθενά? Τώρα αν απλά πετάς τα λεφτά σου έτσι, έχεις βρεί λάθος τρόπο να τα χαλάς.

η διαρκεια ζωης εξαρταται απο το αν αυξησεις την ταση μονο ?πολυ γενικο αυτο που λες.κατα δευτερον μην μπερδευεις το stability με την διαρκεια ζωης.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

ολοι ενα χειροκροτημα στον velerephon o οποιος πραγματικα μεσα σε ενα τοσο συντομο αλλα μεστο απο νοημα μηνυμα αποτυπωσε την αληθεια .φενεται αλλωστε ο ανθρωπος που εχει παρει master .

οσο για την καρτα γραφικων ποτε δεν ειπα οτι την πηρα για αυτον τον λογο .και τα λεφτα σου κρατα τα γιατι ειναι δυσκολη εποχη (ειδικα για οικοδομους με master).

YΓ1: Κουραγιο φιλε...θα ερθουν και για σενα καλυτερες μερες....

ΥΓ2:Εκεινο το structures πραγματικα με εστειλε αδιαβαστο...

ΥΓ3:Συναδελφικη συμβουλη :Μην ζορισεσαι ,κανει κακο στο επαγγελμα μας.

Δημοσ.
το oc είναι όντως επιστήμη.κ ο vatos είναι μέντωρ :P

"δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει δεν θέλω" Βενιαμίν Φρανγκλίνος

εντάξει ειδοποιήσα παπαδάκη και αυτιά.ο καμπουράκης δεν με πίστεψε..

τα βλέπω..

ίσως να μην αξίζει να κάθομαι κ να σε quotarw αλλα ντάξει..χαβαλές να γίνεται

θα σε παρακαλούσα να μου στείλεις μια λίστα με τις δουλειές που αξίζουν τον 940 και αυτές που όχι γιατί μπερδεύτηκα.

το είπα κ αυτό σε παπαδάκη/αυτιά.ο καμπουράκης με βρισε.

δηλαδή δεν είσαι ο Sampsa?

εγώ μαζί σου.η ηρεμία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

και γώ :-) !έχω MSc Civ Eng Structures από City University, London. Εσύ?

το ktp πρώτη φορά τ ακούω

..τα είπαμε αυτά...

χαίρομαι για για σένα :-)

αλίμονο..παιδιά είμαστε;

μμ τα αγαθά της ελευθερίας..ελπίζω να τιμάς τους προγόνους μας.

5ghz; με κολακεύεις..

εννοείς αυτό;

έλα έλα τώρα, μη σε πάρει κ από κάτω..

....

μια συναδελφική συμβουλή: η κάρτα γραφικών σου είναι τελίως άχρηστη σε προγράμματα 3d rendering όπως αυτά που δουλεύεις. να σου προτείνω μία ανταλλαγή με την δικιά μου (βλέπε την υπογραφή μου), την οποία μπορείς με softmod εύκολα να μετατρέψεις σε αυτήν? Δεν θα σου πάρω χρήματα, για να δείς τι ξηγημένο άτομο είμαι :χειροκρότημα:

Φεύγω τώρα , τ΄αφεντικό φωνάζει..

Ευχαριστώ για την ψυχαγωγία κ μή σε χάσουμε :-)

Velerephon

κοιτα...δεν νομιζω να εισαι ΤΕΛΙΩΣ (ουρίστι?) χαζος ε??? και εγω για να δεις τι ΞΗΓΗΜΕΝΟ(απο την Ξηγα ή το Ξιγκι της μυγας) ατομο που ειμαι το σταματαω.

Δημοσ.
κοιτα...δεν νομιζω να εισαι ΤΕΛΙΩΣ (ουρίστι?) χαζος ε???

well spotted :lol:

και εγω για να δεις τι ΞΗΓΗΜΕΝΟ(απο την Ξηγα ή το Ξιγκι της μυγας) ατομο που ειμαι το σταματαω.

μπρρρ :eek:

Δημοσ.

εγω παντως τον 940 δεν τον πηρα για να τον παρω μαζι μου.. αντε να τον κρατησω κανα εξαμηνο και μετα θα παρω κατι καλυτερο. αμα χαλασει σε καλυπτει η εγγυηση γιατι σιγα μην παρουν χαμπαρι τι εγινε.

το συγκεκριμενο ποστ ξεκινησε για τους overclockers και τις νεες δυνατοτητες για oc που θα εχουν οι 920.. οποτε οσοι γραφουμε κατα κυριω λογο στο συγκεκριμενο ποστ μας αρεσει το oc λογικα.. ασε που οπως ειπε και ενας αλλος η ιντελ απο μονη της δινει το turbo mode auto που εμενα φτανει στα 3,8 απο τα 2,93 και πεταει.. και τι πηρα την rampage ii extreme για να τρεχω στανταρ ταχυτητες?

αλλα οτι αρεσει στον καθενα και δεν κατηγορω κανεναν..

Δημοσ.
σε επιδόσεις πάντως ένας 940 και ένας overclocked 920 στα 2.93ghz δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ διαφορά, οπότε είναι πεταμένα λεφτά να πάρει κάποιος τον 940 με τα διπλάσια χρήματα (μην πω κοροϊδία) αν δεν κάνει σοβαρό overclocking (με νερό ή phase change) ώστε να μπορεί να ανέβει πιο πάνω από το μέγιστο του 920...

Επίσης για να έχεις τον 920 στα 3ghz σημαίνει ότι το base-clock παίζει ~147mhz οπότε μπορεί σε cpu power να είναι ισάξιος με τον 940 αλλά το σύστημα γίνεται γρηγορότερο..

Για παράδειγμα στην περίπτωση ενός core2 στα 3ghz δεν έχει καμιά σχέση να τον τρέχεις στα 333χ9 με το 500χ6 σε θέμα ταχύτητας και απόκρισης του συστήματος.

Προσωπικά κατάλαβα την αξία των επεξεργαστών (και γενικότερα του hardware) από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με overclock. Και σαφώς για μένα ο 940 δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα διπλάσια χρήματα. Η χειροπιαστή του διαφορά με τον 920 θα έπρεπε να αποτυπώνεται με 50-70€ διαφορά στην τιμή.

Για μένα με το overclock δίνεις μεγαλύτερη αξία στα χρήματα που έδωσες. Αν κάποιος δεν γουστάρει να ασχοληθεί τότε δικαιολογώ την αγορά ενός ακριβότερου επεξεργαστή.

Αλλά το ότι κάποιος έχει τον 920 στα 4ghz με ψάξιμο, διάβασμα, δοκιμές, πειραματισμούς στο bios κλπ κλπ δεν το κάνει για να έχει να λέει... το κάνει γιατί πρώτα του αρέσει και γιατί στο τέλος θα δει ότι αξίζει να πάρεις τον CPU με τα μισά λεφτά αφού τα ghz σε νορμάλ overclock για 24/7 θα είναι πάνω κάτω τα ίδια όποιον επεξεργαστή και να πάρεις (στην περίπτωσή μας 920 ή 940)

Δημοσ.

ενταξει ο 940 oc φτανει πολυ παραπανω σε επιδοσεις απο τον 920.. αλλα με μετριο oc στα 3,6 και ο 920 στα 4 εχουν ιδιες επιδοσεις στο 3mark06

Δημοσ.
peace?

B):cool:B)

Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά!

πρώτα θα παραδεχτείς ότι η cpu σου είναι overkill *κοινώς κωλοπιάσιμο*

(δεν έχω πρόβλημα με σένα αλλά με την intel/εσύ απλά έτυχε να δικαιολογήσεις τις βαμπιρικές πολιτικές της :devil: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...