HellasVagabond Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Για μενα και 2 μερες ειναι πολυ. Το Επιτοπου εξαρταται απο πολλα.
GIANNIS400 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 παιδια ανοιξαμε θεμα για τους i7 και τις τιμες τους.Ανοιξαμε θεμα για το ποτε θα πεσουν οι τιμες στους quad kai i7, και ποτε θα ερθουν καινουριοι i7. Αλλα τελικα το ριξαμε στις μνημες και το rma του Πλαισίου. Ελεος
nikosl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 σιγά για αυτό υπάρχει η εγγύηση, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν ότι κάηκε ο cpu εξαιτίας σου και ασφαλώς δεν μπορούν να το αποδείξουν... Αν όμως έχεις αγοράσει από eshop και το ψειρίζουν για κανα δίμηνο (στέλνοντάς το στην intel για έλεγχο κτλ κτλ) δεν βγάζεις άκρη.....
swiftech Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 και ο δικος μου ειναι απο το eshop δυστυχως αλλα δεν νομιζω οτι χαλανε ετσι για πλακα.. εγω εχω πολλα χρονια να δω χαλασμενο cpu και απο μια μεγαλη εταιρια που ξερω και στελνει στην ιντελ χαλασμενους επεξεργαστες αντε να στειλει εναν στις 10 μερες.. στο πλαισιο στον αλλαζουν σε λιγοτερο απο 24ωρες απο εμπειρια δικια μου με μητρικες.. τον βαζουν δεν δουλευει αλλος.. σε αυτα ειναι εγγυηση το πλαισιο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Αν όμως έχεις αγοράσει από eshop και το ψειρίζουν για κανα δίμηνο (στέλνοντάς το στην intel για έλεγχο κτλ κτλ) δεν βγάζεις άκρη..... όσοι overclockάρουν με "teravolts" δεν αγοράζουν από eshop
javaneze Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Λέει πουθενά η adata ότι είναι συμβατές με i7 στα 2000mhz γιατι θα μουρλαθούμε εδώ.Οι συγκεκριμένες μνήμες είναι για c2q!!!!!!!!! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ i7. ------------- .... Λειτουργείς τις μνήμες κανονικά στα 2,05v αλλά ριψοκινδυνεύεις τον επεξεργαστή σου, αφού τα 2,05v είναι τελείως εκτός προδιαγραφών (και να πείς ότι δεν στο λενε και τεράστια γράμματα και με αυτοκόλλητα αλλά και στο bios?) .... με 100% συνέπειες για τον επεξεργαστή .... Φιλε εισαι απολαυστικος ... Τετοια κινδυνολογια ουτε απο τον Αυτια για τις τραπεζες .... Ενω επιμενεις οτι το triple channel kit αφορα τους C2Q, βγαζεις και αχρηστη την Adata ... Kαι παντα με υποθεσεις και χωρις ουτε μια χειροπιαστη αποδειξη ... Ακομα και ενα thread σε οποιοδηποτε φορουμ που καποιου του καηκε ο i7 λογω μνημων θα μου αρκουσε σαν backup αυτων που ισχυριζεσαι .... Καταντας γραφικος και καλο θα ηταν να μην συνεχισεις να μιλας σαν να αναφερεις γεγονοτα γιατι σε διαβαζουμε και ανθρωποι που δεν εχουμε πολλες γνωσεις για αντιπαραθεση και τα παιρνουμε μασημενη τροφη ...
nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Φιλε εισαι απολαυστικος ...Τετοια κινδυνολογια ουτε απο τον Αυτια για τις τραπεζες .... Ενω επιμενεις οτι το triple channel kit αφορα τους C2Q, βγαζεις και αχρηστη την Adata ... Kαι παντα με υποθεσεις και χωρις ουτε μια χειροπιαστη αποδειξη ... Ακομα και ενα thread σε οποιοδηποτε φορουμ που καποιου του καηκε ο i7 λογω μνημων θα μου αρκουσε σαν backup αυτων που ισχυριζεσαι .... Καταντας γραφικος και καλο θα ηταν να μην συνεχισεις να μιλας σαν να αναφερεις γεγονοτα γιατι σε διαβαζουμε και ανθρωποι που δεν εχουμε πολλες γνωσεις για αντιπαραθεση και τα παιρνουμε μασημενη τροφη ... Προφανώς εσυ και η adata ξέρετε καλυτερα τις προδιαγραφές των i7 από την intel. Αλήθεια την τηλεόρασή/monitor σου γιατί την συνδέεις σε 220v και όχι σε 550v? Είδα ότι ο tomsharware έλεγε ότι αυξάνει τον ρυθμό ανανέωσης έτσι. Μην το σκέφτεσαι καθολου, αυτός ξέρει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 sorry αλλά η Intel βάζει γενικότερα τις προδιαγραφές αρκετά χαμηλά... δεν χρειάζεται να αναφέρω στα πόσα volts λέει η Intel ότι πρέπει να παίζουν οι Core 2 και στα πόσα τους παίζουν αρκετοί overclockers για 24/7 χρήση...
nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Συνήθως όταν κάνεις oc μένεις μέσα στις προδιαγραφές για 24/7 χρήση. Αλλο πράγμα αυτοι που στήνουν συστημα για 5 ώρες για να τρέξουν benchmarks.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 οι προδιαγραφές της Intel νομίζω πως λένε "NO overclocking" και προφανώς καθόλου αύξηση της τάσης...
nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τσου. Έχει ένα εύρος με min & max voltages που σου επιτρέπει να βάλεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 δεν είμαι σίγουρος αλλά από την στιγμή που έχει αυτό το εύρος γιατί η εγγύηση "ακυρώνεται" όταν κάνει κάποιος overclocking? εκτός βέβαια αν το εύρος που λες είναι απίστευτα μικρό οπότε δεν υπάρχει νόημα να το συζητάμε...
nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Εκτός εγγύησης τίθεσαι αν ξεπεράσεις τις μέγιστες τιμές ρεύματος που έχει ορίσει η intel. Ενα oc της τάξης του 15% (δλδ 300-400mhz) συνήθως δεν απαιτεί την αύξηση τάσης εκτός ορίων, οπότε είσαι εντός εγγύησης. Αυτό είναι και το ασφαλές oc, απο κει και πάνω παίζεις με πιθανότητες. Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις πρόβλημα αν έχεις καλο κομμάτι, υπάρχει περίπτωση να τον κάψεις ή σε 2 χρόνια να έχει degrade 7 χρόνων (για να μην συνυπολογίσω και τα αριθμητικά λάθη του επεξεργαστή που κάνει όταν έχει υποστεί oc της τάξης του 50% και που το καθιστουν αναξιόπιστο για επαγγελματική-ερευνητική χρήση). Αλλά για τις τάσεις των μνημών ειδικά δεν υπάρχει λόγος να υπερβείς τις προδιαγραφές, αφου υπάρχουν ένα σωρό μνήμες που τις πληρούν. Γιατί να ξεστοκάρεις τα παλιά τσιπάκια της κάθε εταιρείας που χρειάζονται 1,8+ v για να δουλέψουν εκει που οι καινούριες δουλεύουν με 1,65 v? Το ξαναλέω, ότι τα τσιπάκια που δουλεύουν με παραπάνω από 1,65v ήταν προορισμένα για c2q, βγήκαν οι i7 και κάποιες εταιρείες έσπευσαν να ξεστοκάρουν τα παλια τους τσιπς (φτιαχνοντας συσκευασίες των 3, για να αγοράζουν τα θύματα), ουσιαστικά λέγοντάς τους ότι στη μέγιστη συχνότητα θα λειτουργήσουν με αποκλειστική ευθύνη του χρηστη. Ε τέτοιες λογικές δεν αντιπροσωπεύουν σοβαρή εταιρεία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 συμφωνώ ότι δεν αξίζει να τις πάρεις, απλά είναι κάπως υπερβολή ότι θα πάθει ζημιά ο cpu... πάντως θα ήθελα ένα url με τις επιτρεπτές τιμές τάσης
nikosl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLBCH εδώ αναφέρει μόνο την τάση του πυρήνα. Αν θες να δεις αναλυτικά για κάθε υποσύστημα μπορείς να δεις τα thermal-electric specifications. Όπως βλεπεις λεει .80V-1.375V Κανονικά είναι 1,280v στα 2,66ghz, στα 3ghz που τον έχω όταν κάνω βαριες διεργασίες πάει στα 1,300v οπότε σαφώς τηρώ τα όρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.