SilverCloak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά,να ρωτήσω κάτι τελευταίο.Αν πάρω ένα σετ μνημών tripple-channel των 3ών gb,μετά δεν μπορώ να βάλω και μία σκέτη του 1ός gb? Δεν ξέρω με σιγουριά να απαντήσω, αλλά τουλάχιστον στο dual channel αυτό ήταν εφικτό. Α, και κατά τα γνωστά τα 32 bit λειτουργικά δεν βλέπουν πάνω από 3 GB, αν δεν κάνω λάθος. edit, με πρόλαβαν. Πάντως η αλήθεια είναι ότι είναι παράξενο που δούλευε στο dual-channel. Και τελικα ξέρει κανένας τι είναι το νέο stepping? A, και το να τουρμπιζεις τις μνήμες στα 4e13123 αστροhertz δεν δινει μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις. Οποτε και οι 1600-αρες καλες ειναι!
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Στο Dual Channel οταν το εκανες αυτο εχανες το Dual Channel. Μπορει και εδω να γινει αλλα και να γινεται θα χανεις το Tri-Channel. Οσο για την ταχυτητα οχι δεν βλεπεις Μεγαλες διαφορες, ομως βλεπεις, συν το οτι μπορεις να OC καλυτερα τον επεξεργαστη.
SilverCloak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Κοίτα, η μητρική μου πάντως και με 3 Dimm πάνω υποστηρίζει ότι έχει Dual Channel. Τώρα τη πραγματικά συμβαίνει, άγνωστο. Έχω μια Gigabyte 7N400-Pro2, n-Force 2 chip set. Αν θυμάσαι, παλιά στην άγρια δύση...
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Dual Channel = 2 Μνημες / 4 Μνημες Tri-Channel = 3 Μνημες / 6 Μνημες Τωρα οτι σου λεει πως δουλευει σε Dual Channel μαλλον ειναι bug.
G_Zisis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ HellasVagabond και SilverCloak για τη βοήθεια. Κάτι τελευταίο και τα υπόλοιπα που θέλω θα τα ρωτήσω στο topic που θα ανοίξω (όταν...).Ο i7 υποστηρίζει προγράμματα/λειτουργικά 32-bit,64-bit ή και τα δύο?
SilverCloak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, θεωρητικά τα multiple channel σημαινουν παραλληλη προσβαση στη μνήμη. Ως εκ τουτου θελουν n-πολλαπλασια Dimms για να δουλεψουν, n ε {2,3}. Και ομως, δεν ξερω πως το εννοει η Gigabyte, αλλα και κατα το boot αλλα κυριως στο manual υποστηριζει οτι δουλευει και με 3 Dimm. Μαλιστα, αν του βαλεις 4, θα πρεπει τα 2 να ειναι single-sided, σε ενα ηλιθιο configuration. Και για να επανελθω ontopic, τι κανει αυτο το νεο stepping τεσπα?? Οπως καταλαβαινετε, πρεπει να κανω και εγω μια αναβαθμιση εδω κοντα.
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Τιποτα απο οσο γνωριζω, κυριως μειωνει το κοστος κατασκευης.
SilverCloak Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστώ HellasVagabond και SilverCloak για τη βοήθεια. Κάτι τελευταίο και τα υπόλοιπα που θέλω θα τα ρωτήσω στο topic που θα ανοίξω (όταν...).Ο i7 υποστηρίζει προγράμματα/λειτουργικά 32-bit,64-bit ή και τα δύο? link 64-bit microprocessor architectures (as of 2008[update]) include: * 64-bit extensions of the Intel x86 architecture' date=' commonly known generically as "x86-64" or "x64": o AMD's AMD64 extensions (used in Athlon 64, Opteron, Sempron, Turion 64 and Phenom processors) o Intel's Intel 64 extensions (used in newer Celeron, Pentium 4, Pentium D, Xeon, Core 2, and Core i7 processors) o VIA's 64-bit extensions, used in the VIA Nano processors [/quote'] Και γενικώς, god bless AMD, όλοι οι επεξεργαστές μας είναι 64-bit nowadays, όπως φαίνεται και από πάνω. Προφανώς, περιέχουν και simulation 32-bit, να τρέχουν και τα παλιά.
Spartacos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 σημειωση: αυτο το kit ζηταει 1,8V... (αλλο φρουτο και αυτο με τον imc της ιντελας)
nikosl Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Από μνήμες ότι επιλέξετε, αυστηρά μέχρι 1,65v τάση. Έχει τεράστιο αυτοκόλλητο και η μητρική και το λέει και το εγχειρίδιο του i7 με bold μεγάλα γράμματα.
red7genius Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Έχει τεράστιο αυτοκόλλητο και η μητρική και το λέει και το εγχειρίδιο του i7 με bold μεγάλα γράμματα. Ποιο πραγμα?
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Το οτι το προτεινομενο κατα την Intel Voltage για μνημες ειναι μεχρι 1.65. Αυτο φυσικα δεν σημαινει πως δεν δουλευουν και παραπανω.
red7genius Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι πως επιρρεαζει η ταση των μνημων τον επεξεργαστη?
telegamesvg Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 σημειωση: αυτο το kitζηταει 1,8V... (αλλο φρουτο και αυτο με τον imc της ιντελας) Aυτο το κιτ βαλαμε πριν απο μια εβδομαδα σε ενα i7 920 με m/b Asus P6T Deluxe και δουλευει μια χαρα ..και μαλιστα τα timings που εχουν ειναι πολυ καλα (7-7-7-18) .
HellasVagabond Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι πως επιρρεαζει η ταση των μνημων τον επεξεργαστη? Οχι τον επεξεργαστη, απλα σου λενε πως παραπανω απο 1.65v μπορει να παθουν ζημια οι μνημες σου. Και δεν πεφτουν και εξω καθοτι εχω δει DDR3 να παθαινουν λουμπαγκο με 1.8v.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.