Προς το περιεχόμενο

Corsair 550W vs SEASONIC 650W

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να αγοράσω ένα τροφοδοτικό σήμερα.

Το σύστημα θα έχει πάνω έναν AMD Phenom II 2,8ghz, μητρική MSI KA790GX, 3-4 σκληρούς ένα dvd-rw combo και στο μέλλον μπορεί να μπει ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Θα εχει firewire controler και ίσως μια tv capture card και κάρτα ήχου soundblaster audigy...

Είμαι ανάμεσα στο Corsair 550W CMPSU-550VXEU και στο SEASONIC ΤΡΟΦ.650W SS-650HT 80plus APFC ...

To seasonic κοστίζει 16-17 ευρώ λιγότερο μεν αλλά έχει και μικρότερη εγγύηση.

Νομίζω και με τα 2 είμαι καλυμμένος από πλευράς w4tt απλώς ρωτάω αν πχ μια από τις δυο εταιρίες είναι αρκετά πιο αξιόπιστη. Επίσης στο corsair έχει 85% efficiency ενώ το seasonic 80%+...

• Super Moderators
Δημοσ.

το Seasonic πάντως στο Πλαίσιο έχει 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2 όπως στο hardshop...

βέβαια είναι πιο ακριβό και κατόπιν παραγγελίας πλέον...

(ένα θεός ξέρει γιατί το 650w Seasonic είναι πιο φτηνό από το 550w...)

τώρα γιατ ο 85% efficiency του Corsair ψιλοαμφιβάλω (θα είχε πάρει συγκεκριμένη 80 Plus πιστοποίηση για αυτό) αλλά who knows...

όποιο και να πάρεις πάντως θα είσαι μια χαρά...

• Super Moderators
Δημοσ.
Tα Corsair τα φτιαχνει η Channel Well που ειναι απο τις κορυφαιες στον χωρο (Φτιαχνει και της Thermaltake).

όχι όλα...τα περισσότερα τα φτιάχνει η Seasonic :-)

* Channel Well Tech

VX550W, TX750W, TX850W, HX1000W

* Seasonic

CX400W, VX450W, HX450W, HX520W, HX620W, TX650W

Δημοσ.

Θα πάρω το Seasonic. Και εκεί που είχα κατασταλλάξει σε μητρική είδα ότι μπορώ να βρω μια DFI Lanparty DK 790GX για AMD και το σκέφτομαι...

αλλά κοστίζει 50 ευρώ παραπάνω, δεν πρόκειται να κάνω overclocking κτλ οπότε θα παραμείνω στην ΜSI, μιας και δεν παίζω παιχνίδια και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις πέρα από καποιο video encoding ή editing...

Δημοσ.
Θα πάρω το Seasonic.

Να πάρεις όποιο θέλεις, αλλά το corsair που έχω κοντά ένα χρόνο, το θεωρώ κορυφαίο τόσο από άποψης κατανάλωσης, όσο - το σημαντικότερο - και από άποψη θορύβου.

Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν να μας πει και κάποιος που φοράει στο PC του το Seasonic, την ιδία άποψη, για να έχουμε και άμεση συγκρισιμότητα στις απόψεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
Από εκεί και πέρα καλό θα ήταν να μας πει και κάποιος που φοράει στο PC του το Seasonic, την ιδία άποψη, για να έχουμε και άμεση συγκρισιμότητα στις απόψεις.

το 1ο PC μου έχει Seasonic 650w και το 2ο το 550w...

και τα 2 άψογα...

Δημοσ.

(ένα θεός ξέρει γιατί το 650w Seasonic είναι πιο φτηνό από το 550w...)

όποιο και να πάρεις πάντως θα είσαι μια χαρά...

γιατί κάνουν κόντρα με το e-shop

όπως και στο enermax 525 που είναι πιο φτηνό από το 425

Δημοσ.

το corsair 620w mobular το εχω 1,1/2 χρονο, απροβληματιστο σταθερο και πολυ αθορυβο.η τιμη λιγο τσιμπημενη 120 ευρω στο πλαισιο.

Η τιμη δεν εχει πεσει καθολου εδω και 1 χρονο, μηπως δεν ειναι τυχαίο αυτο ;)?

Δημοσ.

Το corsair ειναι σχετικα ακριβο..

Χιλιες φορες να προτιμησεις καποια απο αυτα:

ENERMAX EMD525AWT MODU82+ 525W

Enermax PSU EPR525AWT PRO82 + 525W

Enermax PSU EPR625AWT PRO82 + 625W

(η συγκεκριμενη σειρα τροφοδοτικων θεωρειται οτι ειναι τα πιο αθορυβα της αγορας..)

ή σε λιγοτερα χρηματα το seasonic που σκεφτοσουν..

Δημοσ.

Παρήγγειλα το Seasonic στα 650 για να είμαι σίγουρος από πλευράς ισχύος και επειδή ήταν ένας καλός συμβιβασμός στην τιμή, στα 70 ευρώ.

Ελπίζω να φανεί καλή επιλογή για τον AMD Phenom II και την MSI μητρική με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Ένα μικρούλι (425Watt) Enermax που έπαιζε στο Plaisio εξαφανίστηκε εδώ και καιρό και δεν το ξαναβλέπω, κρίμα, καλό τροφοδοτικό για χαλαρά PCακια...

Κατά τα άλλα Corsair ftw (όχι ότι τα Seasonic δεν είναι καλά...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...