Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός σε PNA με WinCE 5.0


NikosKallithea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα πρώτα γεια σε όλους

 

Για αρχή θα κάνω μια απλή ερώτηση, ξέρει κάποιος πως μπορούμε να προγραμματίσουμε σε περιβάλλον "WinCE 5.0" και με ποια γλώσσα προγραμματισμού??

Δημοσ.

Χμμ... από τα λίγα που ξέρω, μπορείς να ξεκινήσεις με το .NET Compact Framework (.NET CF), το οποίο ουσιαστικά είναι υποσύνολο του .NET Framework. Επομένως, ισχύουν τα γνωστά. Visual Studio, SDK κτλ. Επίσης αυτό σου παρέχει και τους emulators στους οποίους θα δοκιμάζεις τις εφαρμογές σου. Με το το .NET CF μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε Visual Basic είτε C#, ότι σε βολεύει καλύτερα. Τέλος, αν είσαι πιο hardcore, μπορείς να δοκιμάσεις με Embedded Visual C++.

 

PS: Τι είναι το PNA? Εννοείς PDA?

Δημοσ.
Χμμ... από τα λίγα που ξέρω, μπορείς να ξεκινήσεις με το .NET Compact Framework (.NET CF), το οποίο ουσιαστικά είναι υποσύνολο του .NET Framework. Επομένως, ισχύουν τα γνωστά. Visual Studio, SDK κτλ. Επίσης αυτό σου παρέχει και τους emulators στους οποίους θα δοκιμάζεις τις εφαρμογές σου. Με το το .NET CF μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε Visual Basic είτε C#, ότι σε βολεύει καλύτερα. Τέλος, αν είσαι πιο hardcore, μπορείς να δοκιμάσεις με Embedded Visual C++.

 

PS: Τι είναι το PNA? Εννοείς PDA?

 

Λοιπόν εγώ δουλεύω την vb6 την .net την εχω αλλά δεν εχω κάνει κάτι, θα δοκιμάσω όμως να δω τι γίνετε, δεν ήξερα οτι έχει μέσα emulators. Τα pna από τα pda έχουν διάφορα στο λειτουργικό και τα .exe που τρέχουν σε pna δεν τρέχουν σε pda

 

pda Windows Mobile

pna Windows CE

 

Να σου πω την αλήθεια δεν εχω καταλάβει ποια ακριβώς είναι η διαφορά τους.

 

 

 

.

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι!!

Ψαχνοντας απεγνωσμένα για λίγη βοήθεια έπεσα πάνω σε αυτό το Thread και είδα ότι εσείς είσατε λίγο πιό εξιδεικευμένοι σε αυτό τον τομέα! Σας παραθέτω λοιπόν ένα Thread το οποίο το έχω postάρει και σε άλλο θέμα!!

 

 

Καλημέρα και από μένα!!

 

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας εκθέσω ένα πρόβλημα μήπως και κάποιος από εδώ το έχει ήδη αντιμετωπίσει ή μπορεί να έχει σχετική εμπειρία με WIN CE 4.2.

Στο αυτοκίνητο έχω εγκατεστημένο ένα Multimedia System το οποίο ανάμεσα σε αρκετές λειτουργίες που έχει έχει και NAVI το οποίο μάλλον έιναι ξεχωριστό Module σαν περιφερειακό και μοιάζει να είναι ένα περιορισμένων δυνατοτήτων PNA.

Η λειτουργία του NAVI λοιπόν βασίζεται σε πλατφόρμα WIN CE 4.2.

Μερικές μέρες πριν και δοκιμάζοντας να τρέξω από την κάρτα ενός φίλου το Destinator 8 όπως επίσης και κάποια άλλα καινούργια προγράμματα navigation για έναν περίεργο λόγω το μηχάνημά μου κόλλησε!!

Τι εννοώ?

Από το κεντρικό μενού όταν από το ραδιόφωνο ή το DVD επιλέξω NAVI αυτό τότε δίνει την εντολή και ανοίγει το λειτουργικό WIN CE το οποίο εχει ήδη μπουτάρει με το που ανάβει το μηχάνημα και εφόσον έχει δωθεί το path σωστά τότε αυτό τρέχει κατευθείαν το DESTINATOR.

Μετά από τις δοκιμές το σύστημα μουλάρωσε και με το που μπαίνει στο λειτουργικό πάει στην σελίδα που μοιάζει με desk top και επιλογές και εκεί κολλάει.

Η εταιρία προφανώς έχει φτιάξει δικό της script με το οποίο έχει κλειδώσει οτιδήποτε έχει σχέση με το λειτουργικό και το μόνο που κάνει έιναι να τρέχει αυτόματη διαδικασία για να φτάσει χωρίς να μπορείς να το προσπερασεις στο πρόγραμμα για το NAVIGATOR.

Προφανώς αυτό το script που τρέχει έχει χαθεί και το λειτουργικό δεν ξέρει τι να τρέξει.

Από την άλλη πλευρά και ένω με βγάζει σε ένα υποτυπώδες desctop οι λειτουργίες του όπως είπα είναι κλειδωμένες και δεν μπορείς από κει να επιλέξεις το NAVIGATOR αν και φαίnεται ότι στην αρχική του μορφή έχει την επιλογή αυτή.

Η τελική μου ερώτηση αφού ελπίζω να μην σας ζάλισα!!!!

 

Που μπορώ να βρώ τα αρχεία για να επανεγκαταστήσω τα WIN CE 4.2 στο μηχάνημά μου. Το ίδιο flashάρισμα το έχω κάνει αρκετές φορές στο PDA επιτυχώς και έχω αναβαθμίσει την ROM με πιό καινούργιο λειτουργικό.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει αυτή η διαδικασία και για τα WIN CE 4.2 Και ως γίνεται?

Στα WINDOWS MOBILE έχουμε ένα εκτελέσιμο αρχείο και ένα αρχείο με τις πληροφορίες του λειτουργικού και γράφοντας τες στην ΜΕΜ CARD τις εγκαθιστούμε!!

Για τα WIN CE είναι η ίδια διαδικασία?

 

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθειά σας!!!

 

Pappy69

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...