Προς το περιεχόμενο

AUTO Buy-Aρχάριος

Unsouled

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γειά σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση,τι αυτοκίνητο θα επιλέγατε για έναν αρχάριο οδηγό που τώρα ξεκινά?Κυρίως Μεταχειρισμένο και να μην υπερβαίνει τις 4,500Ε?μέχρι στιγμής δύο μοντέλα μου έχουν κεντρίσει τον ενδαιφέρον peugeot 206, και Toyota Yaris,στα 1000 κυβικά και τα 2 μοντέλα 2000-2002, πιο πολύ τίνω στο πρώτο ως πιο κομψό και design,αλλά από όσα μου έχουν πεί αυτά είναι αρκετά προβληματικά και να προτιμείσω την Ιαπωνική αξιοπιστία που και εγώ συμερίζομαι.......εσάς όμως ποιες είναι οι απόψεις σας με αυτό το κεφάλαιο και αυτά τα χαρακτηριστικά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/163819

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/148355

Κατι παρομοιο γενικα.Και το 206 μου ακουγεται καλο για πρωτο οχημα,θα μαθεις να οδηγεις.Να ξερεις οτι με αρκετο ψαξιμο και λιγο παζαρι,μπορεις να βρεις καλες τιμες.Αν δεις μια αγγελια και ειναι λιγο εκτος προυπολογισμου παρε τηλεφωνο,δες το οχημα και παζαρεψε.Αυτη την εποχη το μετρητο μετραει πολυ στην αγορα μεταχειρισμενου...Επισης εχεις ΠΜ

2-3 φίλοι μου έχουν χιλιάρια Yaris 10ετίας.

Όλα έχουν πολύ πάνω από 100.000 χιλιόμετρα.

Η σοβαρότερη βλάβη που μου έχουν αναφέει είναι κάνα καμένο λαμπάκι και καίνε ακόμα ακριβώς ότι καίγαν 10 χρόνια πριν.

Μόνο ένας που του έχει πιεί το αίμα (>200.000 χιλιόμετρα, βουνά, χωματόδρομοι κλπ) παραπονιέται ότι τρίζει αλλά προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο.

Δε λέω να πάρεις 10ετίας (άλλωστε ένα τέτοιο το βρίσκεις σε πολύ χαμηλότερη τιμή) αλλά αν έπερνα ένα 5ετίας και ήξερα ότι τα επόμενα 5 χρόνια θα ήταν απροβλημάτιστα δε θα το σκεφτόμουν καν.

Αν δε ψάχνεις για πολλά πολλά, αλλά μια τίμια φτηνή πρόταση για χρήση εντός πόλης, σχετικά άνετη χρήση εκτός, και να έχεις το κεφάλι ήσυχο ένα χιλιάρι Yaris, εντελώς "γυμνό" (=όχι πολλά φρου φρου και αρώματα) είναι πραγματικά αυτό που ψάχνεις.

Το μόνο που με χάλαγε στο Yaris ήταν η αίσθηση του λεβιέ ταχυτήτων που μου θύμιζε τη στιγμή που μου έσπασε ο λεβιές του πρώτου μου Lada στα χέρια (είναι άθλια χαλαρός). Επίσης συνηθισμένος από τη μαούνα το Sierra που για να πατήσεις συμπλέκτη έπρεπε να κάνεις πρώτα ζέσταμα σε σκουότ ο συμπλέκτης του Yaris ήταν πολύ μαλακός για μένα (αλλά αργότερα κατάλαβα ότι σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα είναι εξίσου χαλαρός).

Βέβαια στα μεταχειρησμένα παίζει πάντα ρόλο το τι θα σου κάτσει.

yaris εχουν ολες οι σχολες αυτοκινητων,ειναι αξιοπιστα οικονομικα και δεν στριβουν γρηγορα,στην εθνικη με πανω απο 150-160 θα νοιωθεις οτι εισαι εν πτηση,εγω στη θεση σου yaris,θα επερνα

Κυρίως Μεταχειρισμένο και να μην υπερβαίνει τις 4,500Ε?μέχρι στιγμής δύο μοντέλα μου έχουν κεντρίσει τον ενδαιφέρον peugeot 206, και Toyota Yaris,στα 1000 κυβικά και τα 2 μοντέλα 2000-2002, πιο πολύ τίνω στο πρώτο ως πιο κομψό και design

στα μεταχειρισμένα δώσε βάση σε έτος 1ης κυκλοφορίας, και χιλιόμετρα και μετα στο design, και το μοντέλο.

πχ. καλυτερα 206 του 2005, παρά Γιάρις του 2003.

αν βρω και 206, και Γιαρις, ιδιο ετος, ιδια χλμ, ιδια τιμη -> toyota

αλλα αν τα βρω ιδια τιμή, ο πωλητης του 206 ειναι ξυπνιτζής, ή ο τογιότας ειναι κορόιδο. Απο την τιμη του καινουριου βλέπεις οτι δεν αξίζουν το ίδιο.

(τα χλμ φυσικά πειράζονται, κυρίως στις μάντρες)

αν βρω Γιαρις, Χ έτους, με 4.500, θα περίμενα να βρω 206, ιδιου ετους με 3-3.500

δηλ, δεν λεω μην πάρεις 206. Απλά, κάθε πράγμα εχει την τιμή του. και του 206, πρέπει να είναι -ceteris paribus- μικρότερη.

design: οταν πληρώσεις, και μπεις μέσα να οδηγήσεις, το design αφορά πιά, τους απ' έξω :lol:

περισσότερο θα σ' ενδιαφέρουν οι αίσθηση οργάνων, αναρτήσεις, τριξίματα, κατανάλωση, τιμες ανταλλακτικών, τιμη ασφαλιστρων, κλπ, παρά το ντιζάιν.

οταν θα το βλέπεις καθε μέρα, επι χρόνια παρκαρισμενο εξω απο το σπίτι σου, το ντιζάιν θα ειναι πια "αόρατο". Μέρος του τοπίου.

στο car.gr βρήκα, ανάμεσα σε 10άδες Atos, Matiz, punto,

πχ :

C3, 1.4, 2006, 4.200 eur.

Corsa, 1.4, 2004, 3.150 eur.

yaris έως ή κοντά στα 4.500, ειναι δεκαετίας, ή τρακαρισμένα, ή ανταλλακτικά :-)

Και γω με τη σειρα μου toyota θα σου συνιστουσα. 3 αυτοκινητα περασαν απο τα χερια μου και κανενα προβλημα δεν παρουσιασαν.

btw ψαξου καλα και μην βιαστεις. Εγω ειχα παρει το 2004, starlet 1400 του 99 (δηλαδη 5ετιας) με 60.000 που το οδηγουσε γυναικα και το πηγα και στον κολλητο στο συνεργειο οπου του εκανε full check up 5000€.

Σήμερα το αντιστοιχο ειναι το yaris, επομενως νομιζω οτι με τα λεφτά που λες, μπορεις να βρεις κατι που πραγματικα να αξιζει (ειδικα στο 1000αρι δεν βλεπω το λογο να το πουλανε πιο ακριβο).

Τέλος, υπολογισε και τα εξοδα για τη μεταβιβαση που αν θυμαμαι καλα πανε καπου στο 500αρικο.

Τέλος, υπολογισε και τα εξοδα για τη μεταβιβαση που αν θυμαμαι καλα πανε καπου στο 500αρικο.

500€ για μεταβίβαση αυτοκινήτου 1000cc-1400cc ; Υπερβολικό το ποσό μου φαίνεται.

Edit: Απο 60€ μέχρι 90€ είναι τελικά για τα cc που μιλάμε.

Μεταβίβαση ΙΧ

Eγώ ταλαιπωρώ ένα starlet του 96' με ~160.000χλμ.

Μόνο λάδια του αλλάζω.

Μία φορά με άφησε από μπαταρία... :P (δεν του το συγχώρεσα ποτέ).

Γιαπωνέζο από εμένα αν πας για μεταχειρισμένο. Και ας μην έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα.

• 5 μήνες μετά...
Eγώ ταλαιπωρώ ένα starlet του 96' με ~160.000χλμ.

Μόνο λάδια του αλλάζω.

Μία φορά με άφησε από μπαταρία... :P (δεν του το συγχώρεσα ποτέ).

Γιαπωνέζο από εμένα αν πας για μεταχειρισμένο. Και ας μην έχει ούτε ηλεκτρικά παράθυρα.

Το ίδιο και εγώ (με λίγο πιο κάτω χλμ ~120.000 και του '95) και πάει να με αφήσει απο μπαταρία αυτές τις μέρες. Δε φτάνει δηλαδή την βενζίνη και ένα αριστερό stop που μου έκαψε αυτά τα σχεδόν 14 χρόνια, θα χουμε έξοδα πάλι ;)

Γιαπωνέζο, παλιάς κοπής!

off topic: liopyr μπορεις να μου πεις τη μπαταρία έχεις πάνω (μάρκα, Ah);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...