Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να βάλω linux?

skiabox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα συστημα με vista και θελω να το κανω dual boot με καποια διανομη linux (πχ ubuntu).Μπορει να με βοηθησει καποιος?

Εχω και το acronis true image που εμπλεκεται στην ολη φαση!

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To acronis true image που εμπλεκεται?

Εχεις κανει image το σκληρο σου με αυτο? Αν ναι, τοτε μπορεις να επαναφερεις την εγκατασταση των windows απο αυτο το image οπως θα εκανες κανονικα. Η μονη διαφορα θα ειναι οτι, αφου εγκαταστησεις το linux, θα πρεπει μετα να επαναφερεις και τον grub.

Αν μπορεις δωσε και κανενα ακομα στοιχειο για το laptop σου, κυριως την καρτα γραφικων.

To acronis νομίζω έχει μιά λειτουργία startup recovery ή κάπως έτσι, όπου μπαίνεις με F11 στο boot.

Με την εγκατάσταση του bootloader του linux (του grub), η λειτουργία αυτή θα σταματήσει να υφίσταται. Αν τη χρησιμοποιούσες μην την επαναφέρεις, διότι θα χάσεις τον grub και δε θα μπορείς να bootάρεις πουθενά μέχρι να τον ξαναγράψεις στο mbr. Εναλλακτικά φτιάξε recovery cd.

(την έχω πατήσει... :-) )

Επίσης αν έχεις φτιάξει κατάτμηση security zone, μην επιχειρήσεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτήν μέσω του linux, το acronis ζηλεύει πολύ και θα θεωρήσει τα back up αρχεία σου corrupted.

(κι εδώ την έχω πατήσει... :P )

Η εγκατάσταση του ubuntu περιγράφεται αναλυτικά και εικονογραφημένα εδώ.

Μπορεί να πάρει νέο backup αμέσως μετά την εγκατάσταση του ubuntu και να επαναφέρει ανά πάση στιγμή μόνο το mbr, κομπλέ με τον κώδικα του grub πλέον.

Απλά το startup repair του acronis γράφει κι αυτό στο mbr...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...