BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 λοιπον θα βαλω το παραπανω λειτουργικο εχω ηδη μεσα αλλα 2 αλλα στην θεση του 2ου θελω να βαλω αυτο πως ακριβως θα το κανω?μπορειτε να μου πειτε ακριβως τι πρεπει να κανω για να μην γινει καμια βλακεια?τι θα επιλεξω στον installer?partitioning instalation (start partition , gparted , root partition ,format with , set mountpoints mount partition on boot κτλ)η εκδοση θα ειναι xfce υ.γ ο ουρανος βγηκε τωρα? δεν δειχνει καθε σκληρος τι χωρο εχει....μην γινει κανενα λαθος...ποιος μου λεει οτι ο sdc ειναι αυτος που ξερω σαν sdc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Θα το κανεις ενα format σε ext3 με το gparted του livecd στο partition που θες και θα το βαλεις μετα μεσα εκει. Απλα πραγματα. Σαν mountpoint θα ορισεις να ειναι το / (θα το προτεινει μονος του ο installer βασικα). Η τελευταια εκδοση του sidux ειναι η Ουρανος. Αν δεν πιστευεις το τι λεει, κανε ενα "fdisk -l" απο ενα τερματικο σαν root και δες και μονος σου τι ειναι ο sdc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 http://manual.sidux.com/lib/images-en/installer-en/installer2-en.png σε μια παρομοια εικονα τι κλικαρω?και τι οχι?ειναι ηδη εχτ3 αφου εχω πανω και 2ο λειτουργικο..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αφου σιγουρευτεις ποιο partition ειναι πανω στο sdc, θα το επιλεξεις εκει που λεει root partition πανω πανω. Μετα πρεπει να κανεις format σε ext3 για να καθαρισει. Δεν νομιζω να θες να το βαλεις πανω στο ubuntu Το "mount partitions on boot" δεν σε ενδιαφερει μιας και δεν εχεις partitions σε ext3 που να μην ειναι του συστηματος τωρα. Αυτο ειναι για να κανει mount καποιο αλλο ext3 partition στην εκκινηση. Το "set mountpoints for other partitions" δεν σε ενδιαφερει αν δεν εχεις πχ ξεχωριστο /home partition. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 το διπλα που λεει start part manager τι ειναι?ε σε ubuntu πανω θα το βαλω θα βγαλω το ubuntu που εχω τωρα στο sdc και θα βαλω το sidux64 και κατι αλλο με τον grub δεν θα υπαρξει προβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Το "Start Part manager" σου ξεκιναει εναν απο τους 3 partition managers για να κανεις partition το σκληρο, αν δεν τον εχεις ηδη κανει. Το gparted ειναι το γνωστο gparted, το cfdisk ειναι partition editor σε ncurses (με διαλογους κλπ δηλαδη) και το fdisk ειναι command line only interface. Αναλογα το τι σε βολευει, διαλεγεις και παιρνεις. Τον grub θα τον κανει update οταν τελειωσει η εγκατασταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 δηλαδη εκει θα πρεπει να αφησω sda? δεν καταλαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Τον grub θα τον βαλεις πανω στον σκληρο που ειναι 1ος στην σειρα εκκινησης στο bios, και φυσικα μενει παντα μεσα στο pc σου. Λογικα αυτος ειναι ο sda. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 οχι στο start part manager λεω τι θα βαλω?sda?αριστερα(απο κατω λεει gparted ktl) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LiquidOS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αν τα θυμάμαι καλά αυτό είναι γιά να ξεκινήσεις partition editor ανεξάρτητα απ' τον installer και ξεκινάει με το execute από κάτω. Δε νομίζω πως σου χρειάζεται. Έχεις ήδη διαμορφωμένη κατάτμηση σε ext3. Απλά θα την ξαναδιαμορφώσεις γιά να "σβηστούν" τα δεδομένα του ubuntu. Είναι τικαρισμένο ήδη το "format with", οπότε αν δε θες να ορίσεις mount points γιά τους υπόλοιπους δίσκους σου, προχωράς όπως είσαι. Αν θες, πας και ορίζεις mountpoints στα γκρί πλαίσια, π.χ. /media/windows, /media/mandriva, ή όπως αλλιώς γουστάρεις. Δεν υπάρχει λόγος όμως να το κάνεις τώρα πολύπλοκο, αυτά τα φτιάχνεις μετά και στο fstab αν τα θες μόνιμα mounted. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 ξερετε τι μου την σπαει?που μια τον δισκο με το πρωτο λειτουργικο τον βγαζει sda μια sdb ακομη c δεν τον εχω δει φοβαμαι μην γινει καμια βλακεια μα να μην δειχνει την χωρητικοτητα του καθενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι δεν κανεις ενα "fdisk -l" να μαθεις ποσους δισκους εχεις και τι εχουυν στα partitions τους και καθεσαι και μπλεκεσαι με πρωτο και δευτερο κλπ. Πρωτος για το linux ειναι αυτος που ειναι στο 1ο καναλι της μητρικης, ασχετως με το πως τον ονομαζουν τα windows C: ή D: . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Γιατι δεν κανεις ενα "fdisk -l" να μαθεις ποσους δισκους εχεις και τι εχουυν στα partitions τους και καθεσαι και μπλεκεσαι με πρωτο και δευτερο κλπ. Πρωτος για το linux ειναι αυτος που ειναι στο 1ο καναλι της μητρικης, ασχετως με το πως τον ονομαζουν τα windows C: ή D: . το ξερω εξαλου παραθυρα εχω να δω ενα χρονο στο μηχανημα μου απλα ενω το καθε λινουξ βλεπει α τον ταδε β τον αλλον και γ κτλ ο installer του sidux βλεπει οτι ναναι μετα απο καθε επανεκκινηση λοιπον τρεχω το gparted στο λαιβ cd του sidux και οτι ονομαζει αυτο θα ονομαζει και ο installer του sidux? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Κατα 99% ναι. Αλλα κανε και ενα "fdisk -l" που σου λεω να δεις πως ειναι. >Disk /dev/sda: 320.0 GB, 320071851520 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Disk identifier: 0xb726b726 Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sda1 * 1 7649 61440561 7 HPFS/NTFS /dev/sda2 7650 9473 14651280 83 Linux /dev/sda3 9474 9716 1951897+ 82 Linux swap / Solaris /dev/sda4 9717 38913 234524902+ 7 HPFS/NTFS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LiquidOS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δε νομίζω πως φταίει ο installer του sidux, διάβασε αυτό το άρθρο για περισσότερα: http://wiki.archlinux.org/index.php/Persistent_block_device_naming Έχεις τη βοήθεια του fdisk -l. Εξακολουθείς να μην το εμπιστεύεσαι; Δώσε ένα "ls -al /dev/disk/by-uuid" στην κονσόλα και συνέκρινε τα uuid's μ' εκείνα του menu.lst απ' το mandriva σου. Αν εξακολουθείς να μη βρίσκεις άκρη, άνοιξε το gparted, διαμόρφωσε το partition του ubuntu και μετά κάνε όλους τους δίσκους mount, ώστε ανοίγοντάς τους μ' έναν filemanager να δεις ποιός είναι κενός και ποιός έχει δεδομένα. Αν εξακολουθείς να μην το εμπιστεύεσαι, νομίζω πως θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά την περίπτωση του backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.