Προς το περιεχόμενο

Asus P5k se Vdroop+pencil mod

mits_g13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Vdroop ποσσο πρεπει να ειναι μαγκες?

εγω εχω 1,416 idle

1,368 full

οποτε εχω 0,048 Vdroop...

ειναι αποδεκτή τιμή αυτή???

Ψάχνοντας λύση βρήκα το λεγόμενο pencil mod...

ειναι καλή λύση αυτή? την έχει δοκιμάσει κανένας?

και αν ναι... πως θα εντοπίσω την αντίσταση που πρέπει να μολυβιάσω (δικό μου ρήμα το μολυβιάσω :P:p)

Δημοσ.

απο οσο καταλαβα κι εγω... εεξουδετερωνει εντελως το Vdroop...

ζωγραφίζεις λεει μια αντισταση με μολυβι πανω στην μητρικη και εισαι κομπλε...

Δημοσ.

με 0.05 Droop δεν έχει πρόβλημα και δεν πρόκειται με pencil mod να το εξαλείψεις τελείως ούτε και με hard mod πάλι θα έχεις Droop

δεν είναι επικίνδυνο αλλά δεν ενδεικνύεται η intel αναγκάζεις τους κατασκευαστές να έχουν droop στα board τους οπότε υπάρχει λόγος πέρα από τους φυσικούς περιορισμός ( tolerance αντιστάσεων και πραγματικές τιμές ) να υπάρχει

so αν δεν πάς για να clockάρεις στα όριά σου δεν χρειάζεται να το κάνεις

απλά τσίμπα το Vcore 0.05 παραπάνω από ότι παίζεις δεν θα κάνεις τεράστια διαφορά

αν πάλι επιμένεις ( σε καταλαβαίνω και εγώ στην αρχή μόνταρα τα πάντα χωρίς λόγο ) καλύτερα κάνε αυτό και ξέχνα τα μολύβια

η αντίσταση πάνω στο board είναι 3.6k αν την ρίξεις στα 900Ωhm θα έχεις το λιγότερο droop που μπορείς ( αυτό στην θεωρία λόγο αυτόν που έγραψα πριν ( tolerance αντιστάσεων και πραγματικές τιμές ) ) βάλε ένα trimer ακριβείας 20 στροφών 1.5Κ στην θέση της αντίστασης που έχει στην photo αλλά πρόσεχε όταν το κολλήσεις να είναι ρυθμισμένο στην μέγιστη τιμή του αν κάνεις λάθος θα χαλάσεις το board...

αν πάλι δεν είσαι της hardcore σκηνής απλά πέρνα λίγο μολύβι ΗΒ πάνω στην smd αντίσταση που είναι κολλημένη η κανονική αντίσταση αλλά να ξέρεις οτι με μολύβι θα βαρεθείς να το περνάς συνέχεια γιατί θα φεύγει....

αυτά και αν το καταστέψεις από λάθος σου δεν φέρω καμία ευθύνη έτσι disclimer mode

myvdroopmoddj2.jpg

Δημοσ.

Μια χαρά δουλειά κάνει και το μολύβι. Ξύστο καλά να κάνει καλή μύτη να εχεις ακριβεια και δώσε τρεις τέσσερις καλές μολυβιές. Πριν απο 2 χρόνια το έκανα σε p5b και είναι ακόμα εκει.

Κάποιοι βάζουν και ενα κομμάτι ζελοτειπ απο πάνω για σιγουριά. Αλλά μάλλον δε χρειάζετε.

Δημοσ.

ευχαριστω για την βοήθεια...

υπαρχει ενα προβλημα...

το μαυρο μερος της αντιστασης ειναι καπως πιο ψηλα απο τις μεταλικές άκρες και δεν πιανει το μολύβι...

απο αντιστασεις, κολλισεις και τετοια ξέρω αλλα φοβάμαι υπερβολικα να κανω κολλιση πανω σε ΜΒ...

υπαρχει κανα μαγαζι ή κανας μοντας βορεια ελλαδα που να κάνει τέτοιες πατέντες?

(καβάλα μερια εννοω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...