Προς το περιεχόμενο

Διαγραφη Σκληρου-Ποιο προγραμμα?

nickzilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να διαγραψω ολοκληρωτικα το σκληρο μου WD640 ωστε τα αρχεια να μην ειναι δυνατο να ανακτηθουν με κανενα recover tool για να τον επιστρεψω για αντικατασταση αφου μου εβγαζε αρκετα bad sectors και σημερα δεν μπαινει στα windows,δηλαδη χαιρετισε. Ποιο προγραμμα μου προτεινετε για οριστικη διαγραφη του σκληρου?

Δημοσ.

Μπορείς να διορθώσεις τα bad sectors,αν βέβαια δε σε έχει χαιρετήσει τελείως ο σκληρός, αν όμως επιμένεις My Computer -> (Σκληρός Δίσκος) -> Δεξί Κλικ -> Διαμόρφωση.

Αν δε σε ικανοποιεί και αυτό δοκίμασε το Partition Magic (για XP) ή το Partition Manager (για Vista).

Δημοσ.

Eνα αλλο ειναι αυτο http://www.dban.org/

Γραφεις ενα cd και το κανεις boot.

Βεβαια η διαδικασια ειναι χρονοβορα,μπορει να σου παρει και 10 ωρες ισως και πιο πολυ,αλλα δεν αφηνει κανενα ιχνος των δεδομενων σου.

Δημοσ.
Μπορείς να διορθώσεις τα bad sectors,αν βέβαια δε σε έχει χαιρετήσει τελείως ο σκληρός, αν όμως επιμένεις My Computer -> (Σκληρός Δίσκος) -> Δεξί Κλικ -> Διαμόρφωση.

Αν δε σε ικανοποιεί και αυτό δοκίμασε το Partition Magic (για XP) ή το Partition Manager (για Vista).

Τον ειχα τεσταρει και ειχα βρει bad sectors, αργοτερα δεν εμπαινε στα Windows καθολου και εσωσα το παιχνιδι με το HDD Regenerator και μπηκα στα windows, τα bad sectors παραμεινανε απλα το προγραμμα μετεφερε τα δεδομενα σε αλλο σημειο αφου τσεκαρα τον σκληρο με το WD Diagnostics, τωρα το ξαναεκανε, εβγαλε δηλαδη και αλλα bad sectors οποτε δεν εχει νοημα γιατι με χαιρεταει οποτε εχει παρει τον δρομο προς το μαγαζι απλα θελω ενα low level format και οχι των windows αφου τα δεδομενα ανακτωνται...ο χρονος δεν με πειραζει...μπορει να δουλευει και οσο εγω κοιμαμαι...

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Εχετε υποψιν σας το Active Kill Disk? Ειναι καλο?

Δημοσ.

μα καλα,καινουργιο δισκο,και θες να τον διορθωσεις ? γιατι ? για να μην χρεωθει το καταστημα που τον αγορασες ? και ας πουμε οτι τον διορθωσες,θα τουχεις εμπιστοσυνη για τα δεδομενα σου ? σου συνιστω να τον επιστρεψεις.

Δημοσ.

http://www.ultimatebootcd.com

Hard Disk Wiping Tools

Darik's Boot and Nuke 1.0.7

CopyWipe 1.14

Active@ KillDisk Free Edition 4.1 (Free Edition. Supports "One Pass Zeros" method only.)

PC INSPECTOR e-maxx 0.95 (Actual version is 0.95 Build 775, but is referred to as 1.0 on product website.)

HDDErase 3.1

http://www.ubcd4win.com

Βλ. UBCD4Win HOWTO @ Insomnia Wiki

Security

Drive Erase 1.02 (Permanently erases data from hard disks, removable media, partitions, files and folders.)

Disk Wipe 1.1 (Securely wipes data from discs)

Eraser 5.7 (Completely remove sensitive data from your hard drive by overwriting it several times with carefully selected patterns)

Δημοσ.

Η free έκδοση του Active@ KillDisk που περιέχεται στο Ultimate BootCD ούτως ή άλλως έχει περιορισμό σε 1 pass. Τα άλλα εργαλεία ίσως προσφέρουν περισσότερα περάσματα.

Το «πόσα περάσματα είναι αρκετά για να είναι οριστική η διαγραφή» είναι πολύ δύσκολο ερώτημα. Ένα πέρασμα είναι αρκετό για να αποτρέψει τη δυνατότητα data recovery μέσω software. Αν όμως ο δίσκος ανοιχτεί σε κατάλληλο εργαστήριο με εξειδικευμένο εξοπλισμό, ίσως είναι δυνατή η ανάκτηση ορισμένων δεδομένων. Αν σε απασχολεί τόσο πολύ αυτό το ενδεχόμενο, δες πόσο διαρκεί το ένα πέρασμα και κάνε τόσα επιπλέον όσα σου επιτρέπει ο χρόνος που είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις στην όλη διαδικασία.

Δημοσ.

Τον διεγραψα με το Active KillDisk...Εκανε για 3 passes χωρις το verification 14 ΩΡΕΣ...Τον πηγα το μεσημερι (13:00)στο Plaisio...στις 19:00 με πηραν τηλεφωνο να παω να παρω καινουργιο...και τωρα τον εχω ηδη βαλει πανω...Το κακο ειναι οτι ενω ο προηγουμενος ειχε 5 χρονια εγγυηση Πλαισιου...αυτος μου απαντησαν οτι εχει 3 χρονια αφου ετσι τον δινουν τωρα, σε ερωτηση δικια μου γιατι...αφου εχω πληρωσει για 5 χρονια, μειον 1 ετος που τον ειχα...εχω αλλα 4

Δημοσ.

ε καλα μην κανεις ετσι ειναι τυχαιο ποτε θα χαλασει. τι μαρκα ειναι αν επιτρεπεται αυτος που χαλασε και αυτος που σου εδωσαν ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...