Προς το περιεχόμενο

Δε βλέπει το Bios το σκληρό

alex89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc φίλου που τον άνοιξε και έβγαλε μαύρη οθόνη και έλεγε πως δεν υπάρχει σκληρός. Τον έφερε να τον κοιτάξω. Έβγαλα το σκληρό του και τον έβαλα (sata είναι) στο δική μου μητρική σαν δεύτερο και τον βλέπει και το bios και τα win κανονικότατα. Δοκίμαστα στη μητρική του φίλου μου, να συνδέσω σε άλλη θύρα sata το σκληρό του δίσκο αλλά και πάλι τίποτα. Έκανα reset το bios τπτ. Έκανα update τπτ. Σκέφτομαι μήπως ο sata controler της μητρικής του, έχει χαλάσει και για αυτό δεν τον δείχνει στο bios. Η μπαταρία στη μητρική του και αυτή την άλλαξα με της δικής μου και πάλι τίποτα. Μέχρι και το τροφοδοτικό άλλαξα!! και πάλι τίποτα. Καμία ιδέα του τι μπορεί να φταίει;

Thnx

Ξέχασα πως και το δικό μου σκληρό η μητρική του δεν τον βλέπει. Γενικά δεν παίρνει χαμπάρι από σκληρό δίσκο. Το παίζει σκληρή.

Δημοσ.

Τον έβγαλα από το ρεύμα, έβγαλα από πάνω κάρτα γραφικών, δικτύου, αποσύνδεσα το οπτικό, το σκληρό, έβγαλα και τη μπαταρία, το άφησα 10 λεπτά χωρίς την πρίζα στο ρεύμα, πάτησα και το κουμπί της εκκίνησης του υπολογιστή 10 φορές και μετά τα έβαλα όλα ξανά στη θέση τους. Μπήκα στο bios του έβαλα να φορτώσει τις default ρυθμίσεις και ο δίσκος πάλι δε φαινόταν. Το δίσκο του τον έκανα και εξέταση στο δικό μου pc και με το εργαλείο των win και της seagate (seagate σκληρό έχει) και δεν έβγαλε σφάλμα κανένα. Αρνείται πεισματικά να δει το σκληρό.

Δημοσ.

Anable είναι. Από τις ρυθμίσεις του bios, όλα είναι εντάξει. Τις ξεψάχνισα. Έψαξα και στο inernet για το μήνυμα boot disc falure μήπως λέει τίποτα για τον sata controller αλλά βρήκα για αν πας να περάσεις τα xp που πρέπει να πατήσεις το f6 κλπ κλπ. Εγώ έχω μία μητρική που δε βλέπει και τρίτο σκληρό. Πριν λίγο βρήκα ακόμη έναν σκληρό για να δω αν τον βλέπει. Τίποτα πάλι! Δεν έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα....;;

Δημοσ.

ή στο κάτω κάτω, μπορεί να φταίει η μητρική. Εφόσον τον έβαλες σε άλλο PC και ο δίσκος φαίνεται και δουλεύει κανονικά, τότε δεν βλέπω άλλη αιτία. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως τον βάζεις σε διαφορετικό controller από αυτόν που πρέπει. Για παράδειγμα, στην μητρική μου, έχω δυο ελεγκτές: έναν του nForce4 και έναν raid controller της Silicon Image. Αν βάλω δίσκο στον nForce θα τον δει κανονικά, αν τον βάλω στον Silicon Image θα τον δει μόνο αν είναι σε raid. Δοκίμασε σε όλες τις sata ports, αν δεν δουλέψει σε καμία, άλλαξε μητρική.

Δημοσ.

Σε όλες τις θύρες sata της μητρικής έβαλα και το δικό του σκληρό (που το δικό μου Pc τον βλέπει μία χαρά) και το δικό μου σκληρό. Τα καλώδια τα άλλαξα με τα δικά μου που είμαι σίγουρος πως δουλεύουν, έβαλα το δικό μου τροφοδοτικό, reset, update έκανα το bios, το έβαλα να φορτώσει default ρυθμίσεις, ρυθμίσεις για sata σκληρό. Μνήμες δε νομίζω να είναι. Ο επεξεργαστής αν ήταν δε θα μου έβγαζε μήνυμα για boot disc. Θα δοκιμάσω για το mbr. Θα βάλω το σκληρό του στο δικό μου pc και θα τον κάνω format και θα περάσω τα xp (αυτά που είχε δηλαδή) αν και σαν δεύτερο σκληρό τον βλέπει το pc μου, θα τον βάλω μόνο του και θα τον κάνω format :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...