jim_p Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2009 ># apt-get install linux-headers-2.6.31-rc6-686 Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε Μερικά πακέτα είναι αδύνατον να εγκατασταθούν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δημιουργήσατε μια απίθανη κατάσταση ή αν χρησιμοποιείτε την ασταθή διανομή, ότι μερικά από τα πακέτα δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί ή έχουν μετακινηθεί από τα εισερχόμενα. Οι ακόλουθες πληροφορίες ίσως βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος: Τα ακόλουθα πακέτα έχουν ανεπίλυτες εξαρτήσεις: linux-headers-2.6.31-rc6-686: [b]Εξαρτάται από: linux-kbuild-2.6.31 αλλά δεν είναι εγκαταστάσημο[/b] E: Χαλασμένα πακέτα Το παραπανω λυνεται βαζοντας το deb-src του repo που παρεχει τον παραπανω πυρηνα, παιρνοντας τα sources για το linux-kbuild-2.6.31 με "apt-get build-deps" και τελος κανοντας το compile, πακετο και εγκατασταση. Αυτο το τελευταιο πως γινεται? Το ειχα κανει το Φεβρουαριο αλλα δεν θυμαμαι. --- Χτες μπηκε νεο ghostscript στο testing. Οσοι εχουνε προβλημα με εκτυπωσεις (BonJovi1000) ας ριξουν μια ματια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ω ναι! Απο σημερα, xorg 1.6.3 στο testing. Παω να "κουρεψω" το xorg.conf μου και να προσευχηθω να δουλευουν ολα σωστα μετα το επομενο login. http://packages.debian.org/squeeze/xserver-xorg-core Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Mπορεί να μου πει κάποιος πώς θα βάλω έστω τον nv driver για να μου δουλέψει γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο με nvidia χserver και λοιπές παπαριές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Το πρώτο θύμα βρέθηκε... Μετά το update του xorg δεν μου δουλεύει σωστά το compiz, λείπει από τα παράθυρα η μπάρα που έχει τα minimize,maximized και close. Ως τώρα δεν έχω ασχοληθεί με τον xorg και δεν έχω ιδέα, πως μπορώ να το φτιάξω. Γενικά τι διαφορες έχει ο παλιός xorg με αυτόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Πιο compiz ωρε, no screens found Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Επειδή είδα ότι είχες πρόβλημα με τον nvidia driver, πήγα να κατεβάσω τον καινούργιο να τον περάσω να δω αν θα έχω κανένα πρόβλημα, ο driver περάστηκε και πλέον το compiz δουλεύει,αλλα μου έβγαλε κάποια errors και warning κατά το install. >> Validating previous installation: ERROR: File '/usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so' is not a symbolic link. -> done. WARNING: Your driver installation has been altered since it was initially installed; this may happen, for example, if you have since installed the NVIDIA driver through a mechanism other than nvidia-installer (such as your distribution's native package management system). nvidia-installer will attempt to uninstall as best it can. Please see the file '/var/log/nvidia-installer.log' for details. -> Uninstalling NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64 (1.0-1851831 (185.18.31)): -> Unable to restore symbolic link /usr/lib32/libGL.so -> libGL.so.1 (File exists). -> Unable to restore symbolic link /usr/lib32/libGL.so.1 -> libGL.so.1.2 (File exists). -> done. -> Uninstallation of existing driver: NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64 (185.18.31) is complete. -> Searching for conflicting X files: -> done. -> Searching for conflicting OpenGL files: -> done. -> Searching for conflicting compat32 files: -> done. -> Installing 'NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64' (185.18.36): executing: '/sbin/ldconfig'... executing: '/sbin/depmod -aq'... -> done. -> Driver file installation is complete. -> Running post-install sanity check: -> done. -> Post-install sanity check passed. -> Shared memory test passed. -> Running runtime sanity check: WARNING: The runtime configuration check failed for library 'libGL.so.185.18.36' (expected: '/emul/ia32-linux/usr/lib/libGL.so.1', found: (not found)). The most likely reason for this is that the library was installed to the wrong location or that your system's dynamic loader configuration needs to be updated. Please check the 32-bit OpenGL compatibility library installation prefix and/or the dynamic loader configuration. WARNING: The runtime configuration check failed for library 'libGLcore.so.185.18.36' (expected: '/emul/ia32-linux/usr/lib/libGLcore.so.1', found: (not found)). The most likely reason for this is that the library was installed to the wrong location or that your system's dynamic loader configuration needs to be updated. Please check the 32-bit OpenGL compatibility library installation prefix and/or the dynamic loader configuration. WARNING: The runtime configuration check failed for library 'libnvidia-tls.so.185.18.36' (expected: '/emul/ia32-linux/usr/lib/tls/libnvidia-tls.so.1', found: (not found)). The most likely reason for this is that the library was installed to the wrong location or that your system's dynamic loader configuration needs to be updated. Please check the 32-bit OpenGL compatibility library installation prefix and/or the dynamic loader configuration. -> done. -> Runtime sanity check passed. -> Would you like to run the nvidia-xconfig utility to automatically update you r X configuration file so that the NVIDIA X driver will be used when you res tart X? Any pre-existing X configuration file will be backed up. (Answer: Y es) -> Your X configuration file has been successfully updated. Installation of the NVIDIA Accelerated Graphics Driver for Linux-x86_64 (version: 185.18.36) is now complete. Εσύ γιατί δεν μπορείς να τον περάσεις τον driver; Τι ακριβώς σου λέει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ο νεος xorg κρεμεται (απο τα !@#$%^&) του hal για να κανει autodetection και να φορτωσει drivers κλπ. Για αρχη σβηστε/μετακινηστε αλλου το παλιο xorg και αφηστε τον να κανει οτι θελει χωρις υποδειξεις. Αν δεν πιασει ουτε αυτο βαλτε το παρακατω στο xorg.conf και ξαναδοκιμαστε. >Section "ServerFlags" Option "AutoAddDevices" "False" EndSection Υποψιν. Λογω της αναμειξης του ubuntu σε θεματα ζωτικης σημασιας οπως εινια το xorg, ο συνδιασμος ctrl+alt+backspace δεν δουλευει απο default! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 http://desiato.tinyplanet.ca/~lsorense/debian/debian-nvidia-dri-howto.html Step 5: Installing and configuring the nvidia glx X driverInstall the last few packages: apt-get install nvidia-glx nvidia-glx-dev nvidia-xconfig xserver-xorg To nvidia-glx διώχνει τον xserver κι αυτός το nvidia-glx. To dpkg-reconfigure xserver-xorg δεν υπαρχει ως λειτουργία, δεν το προτείνει. Μέσα xorg.conf πώς όριζω να χρησιμοποιήσει το nv; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2009 Ετσι >Section "Device" Identifier "My super duper nvidia card" [b]Driver "nv"[/b] EndSection Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ τον driver τις nvidia τον έχω περάσει με αυτό που κατέβασα από site τις nvidia. Τι διαφορα έχει με apt που το κανεις εσύ(αρνητικά,θετικά); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Θεωρητικα καμια. Τα ιδια περιλαμβανει και το πακετο nvidia-kernel-source που γινεται module με τον m-a. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonis_wrx Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 οκ με πείσατε να μην κάνω upgrade για αρκετό καιρό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2009 Σημερα περασα το λαπτοπ σε xorg 1.6. Μια χαρα τα πηγε ο νεος xorg χωρις xorg.conf, αλλα... Το λαπτοπ μου εχει μια χαλασμενη nvidia 5700 που δουλευει μονο με vesa σαν driver και με 16bit χρωμα. Για αυτα και μονο εκατσα και εκανα το xorg.conf μου ετσι.Δεν μου πηρε πανω απο 10 λεπτα να ξεκαθαρισω τι θελω. Απλα χρειαστηκε και το κομματι για το πληκτρολογιο γιατι το xfce δεν εχει αναλογο συστημα ρυθμισης οπως το gnome. http://pastebin.com/f3e3102e4 Το παλιο xorg.conf ειναι αυτο http://pastebin.com/f685922fe Σημερα το βραδυ ή αυριο θα "κουρεψω" και το xorg.conf του desktop που ειναι με ati και radeon και θα ποσταρω εμπειριες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Έκανα μια μπακαλιά, αντιγράφοντας τον xorg από live cd, και κατάφερα να έχω γραφικό περιβάλλον, και εγκατάσταση nvidia μια χαρά. Αλλά θέλω να κάνω για άλλο λόγο καινούργια εγκατάσταση, και τα .iso που έχω κάψει δεν ξεκινάνε κατά την εκκίνηση, κι ας επιλέξω από το boot menu το cd, κι ας διώξω το δίσκο από το boot sequence γενικά. Αρνείται να πάρει μπρος, τι τσεκάρω; (μέχρι αρκετά πρόσφατα δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, και το live cd λίγο πριν είχε bootάρει κανονικότατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2009 Ποιο ISO χρησιμοποιείς για να κάνεις boot; Κατέβασε και κάψε το netinst image από "stable" release: http://www.debian.org/CD/netinst/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.