Προς το περιεχόμενο

[INFO] Debian 5.0 Lenny release

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι τα εχω με εντασεις

5.1 εχει νοημα μονο για dvd αλλιως δεν μιλαμε για 5.1 με αλλα λογια οταν βαζεις ενα ogg να παιξει ειναι στερεο απλα μπορεις να το κανεις να ακουγεται και απο τα 5 επιλεγοντας το απο το προγραμμα.η οδηγωντας το μεσω alsa στην προκειμενη περιπτωση.ο mplayer πως μπορει να γινει compile οπως λες?κατεβαζω το source το non free αλλα που θα το βρω και αρκει ενα --enable-menu στο ./configure ?

(δηλαδη εσυ ακους σε ενα audio και απο τα 5?τι ρυθμισεις εχεις?η σε ενα dvd με surround εχεις 5.1 στον vlc?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 254
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
στην προκειμενη περιπτωση.ο mplayer πως μπορει να γινει compile οπως λες?κατεβαζω το source το non free αλλα που θα το βρω και αρκει ενα --enable-menu στο ./configure ?

The generic way:

http://www.mplayerhq.hu/DOCS/tech/dvdnav-howto.txt

The Debian way (τα configure options μπορείς να τα ορίσεις στο debian/rules):

http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=16&t=38976

http://www.debian.org/doc/manuals/apt-howto/ch-sourcehandling.en.html

Θα πρέπει να έχεις εγκαταστήσει τη libdvdnav.

δηλαδη εσυ ακους σε ενα audio και απο τα 5?τι ρυθμισεις εχεις?

http://alsa.opensrc.org/index.php/Playing_stereo_on_surround_sound_setup_(Howto)

http://www.halfgaar.net/surround-sound-in-linux

η μια σελιδα δεν εχει τιποτα

η δευτερη οσο αναφορα το surround λεει πως μπορεις να το <<χαλασεις>> απο 5.1 σε 4.0!ετσι ομως χανεις το αληθινο 5.1 που παρεχουν τα video-audio μεσα.

η μια σελιδα δεν εχει τιποτα

Τσινίζει το URL matching του Vbulletin, πρόσθεσε και τον χαρακτήρα ")" στο τέλος που τον αφήνει εκτός URL.

Δοκίμασε κάποιο από αυτά τα configurations:

>pcm.shared_surround {
   type plug
   slave.pcm "surround51"
   slave.channels 6
   route_policy duplicate
}

ή

>pcm.ch51dup {
   type route
   slave.pcm surround51
   slave.channels 6
   ttable.0.0 1
   ttable.1.1 1
   ttable.0.2 1
   ttable.1.3 1
   ttable.0.4 0.5
   ttable.1.4 0.5
}

καμια αλλαγη για 5.1

επιπλεον ο compiz ενω την πρωτη φορα ξεκινησε με την εισοδο στα γραφικα τωρα δεν ξεκιναει και εχω βαλει compiz --replace compiz.real στα sessions Και echo "export WINDOW_MANAGER=/usr/bin/compiz" >> ~/.gnomerc

να αναφερω και ενα bug μηπως γνωριζετε κατι

οταν ανοιγει κατι με τον fille roler κατα το drag and drop σε φακελο εξαφανιζεται ο φακελος και τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας και οι καρτελες στον κατω πινακα

κατι σημαντικο θελω να χτισω ενα πακετο sane-backends αλλα μου βγαζει σφαλμα

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `.libs/abaton.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `.libs/sane_strstatus.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `../sanei/.libs/sanei_init_debug.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `../sanei/.libs/sanei_constrain_value.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `../sanei/.libs/sanei_config.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `../sanei/.libs/sanei_config2.o' is incompatible with i386:x86-64 output

/usr/bin/ld: i386 architecture of input file `../sanei/.libs/sanei_scsi.o' is incompatible with i386:x86-64 output

collect2: ld returned 1 exit status

make[1]: *** [libsane-abaton.la] Error 1

τι παραμετρο πρεπει να δωσω στο configure?

καμια νεα απαντηση

παντως compiz εβαλα πειραζοντας το gconf-editor

για το lightscribe που ρωτουσα η λυση ειναι:

παιρνεις τα πακετα για i386 debs και με την σειρα πρωτα τα κανεις fakeroot alien -t και στην συνεχεια fakeroot alien (πρεπει να υπαρχει εγκατεστημενο το i32libs,fakeroot,alien)

ενα νεο ζητημα προεκυψε αρκετα σοβαρο

εχω segmentation fault σε screenlets μετα απο αφαιρεση των gdesklets(τυχαιο ισως)δοκιμασα να κανω compile το Stable αλλα τιποτα

το μονο που θελω ειναι το radio

υπαρχει καμια εναλλακτικη λυση-προταση?

Για ραδιο μπορεις να βαλεις το url του σταθμου που θες στον mplayer πχ. Εγω ετσι το κανω. Ενα screenlet τι παραπανω εχει?

Vlc 1.0rc2 (για ολες τις αρχιτεκτονικες) και iceweasel 3.5 (για i386 και amd64 μονο) απο σημερα στο experimental. Το vlc περναει παντα απο experimental, αλλα για να εχουν το iceweasel στο experimental κατι παιζει. Μαλλον θα προσπαθουν να βγαλουν την σαβουρα το geolocation.

Υπαρχει και swiftfox στο αναλογο repo αλλα ειναι 3.5rc3 και μονο για i386.

μενω οπως ειμαι!

προσφερει με ενα κλικ αλλαγη σταθμου

κατα τα αλλα το ιδιο ισως και χειροτερο γιατι δεν μπορεις να επεμβεις στον ηχο με απλες διαδικασιες

αλλα οπως ανεφερα μπορεις να βαλεις πολλους σταθμους στον rhythmbox ο οποιος τελικα επιλεχθηκε απο τον banshee

δεν μου εχεις πει αν εχεις 5.1 ηχο απο stereo source?και τι configuration χρησιμοποιεις..pulseaudio εχεις εγκαταστησει?

Pulseaudio εδω ουτε με σφαιρες. 5.1 ηχο δεν ξερω αν εχω γιατι δεν εχω 5.1 ηχεια.

Αν θυμαμαι καλα εχεις μια καρτα ηχου που δουλευει με το snd-intel-hda module, αρα ισως να χρειαζεσαι να φορτωσεις το module με καποια επιλογη μεσω του /etc/modprobe.d/alsa-base.conf.

Τι σου δινει το

>cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec

οχι δεν εχω ιντελ

επαναλαμβανω για οσους βλεπουν οτι προβλημα δεν υπαρχει

5.1 ηχο εχω οταν το audio source ειναι 5.1

η φαση ειναι καθαρα για duplicate stereo σε pseudo5.1

και κατι τελειως ασχετο απο ηχο , σχετικο με debian

δεν εχω καθολου network managers

πειραζει?να βαλω wicd?

Αν δεν εχεις ασυρματο ή αν με το ασυρματο που εχεις δεν αλλαζεις δικτυα συχνα, να μην βαλεις τιποτα. Το /etc/network/interfaces αρκει.

Στο λαπτοπ εχω το wicd για την κακια στιγμη που ο μικρος θα το παρει και θα παει να συνδεθει σε αλλο δικτυο εκτος του σπιτιου. Αλλα δεν το χρησιμοποιω, εχω κλεισει ακομα και τον δαιμονα του.

Η καρτα ηχου σου φαινεται να υποστηριζεται κανονικα απο την alsa

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Module-ice1712

Αν καταλαβα καλα, θες ενα αρχειο που παιζει ηχο stereo να ακουγεται απο ολα τα ηχεια, ενω αυτο ακουγεται μονο απο τα 2 μπροστα ή τα 2 πισω, σωστα?

Με pulseaudio αυτο γινοτανε κανονικα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...