poscaman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο να τον στειλεις στον αγυριστο τον avahi... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Περασε ο grub2 στο testing! Λογω απροσεκτου dist-upgrade τον εκανα εγκατασταση σε ενα φιλο μου. Δεν ξερω τι νεες δυνατοτητες εχει, αλλα δεν μου αρεσε. - Πολυ περιπλοκο το νεο αρχειο ρυθμισεων του. - Χρηση uuid για 1η φορα απο default στο debian! - Χρηση εικονας png για φοντο. Οσο σκεφτομαι οτι παιζει να μου χαλασει αυτο, τα παιρνω. - Χωρις το πακετο os-prober ΔΕΝ βλεπει αλλα μη-linux λειτουργικα το update-grub, αρα δεν τα προσθετει και στη λιστα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2009 Περασε ο grub2 στο testing! Λογω απροσεκτου dist-upgrade τον εκανα εγκατασταση σε ενα φιλο μου. Δεν ξερω τι νεες δυνατοτητες εχει, αλλα δεν μου αρεσε. - Πολυ περιπλοκο το νεο αρχειο ρυθμισεων του. - Χρηση uuid για 1η φορα απο default στο debian! - Χρηση εικονας png για φοντο. Οσο σκεφτομαι οτι παιζει να μου χαλασει αυτο, τα παιρνω. - Χωρις το πακετο os-prober ΔΕΝ βλεπει αλλα μη-linux λειτουργικα το update-grub, αρα δεν τα προσθετει και στη λιστα! σκατουλες..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Πολύ μούφα ο grub2 Τον έχει από default το fedora εδώ και πολύ καιρό αλλά είναι εντελώς άβολος Άσε που το autologin είναι μια ολόκληρη ιστορία για να γίνει και σωστά δεν γίνεται αν έχεις περισσότερους από έναν χρήστες.. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάτι που δουλεύει σωστό πρέπει σώνει και καλά να το κάνουν να μην δουλεύει ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Που κολλαει το autologin με τον grub2? Το autologin ειναι δουλεια του login manager, και στη συγκεκριμενη εγκατασταση που εχω τον grub2 ο kdm κανει autologin μια χαρα. Θα προσπαθησω να βαλω τα οσα ειχε το menu.lst στο grub.cfg να δω αν θα δουλεψει. Οι διαφοροι παραμετροι παντως, πχ timeout, ειναι ολοιδιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Που κολλαει το autologin με τον grub2?Το autologin ειναι δουλεια του login manager, και στη συγκεκριμενη εγκατασταση που εχω τον grub2 ο kdm κανει autologin μια χαρα. Πουθενά. είπα απλά να πω τον πόνο μου Μιάς όμως και το είπες στο fedora καλύτερα νάχει κάποιος kdm παρά gdm .. μήν πω slim για ακόμα καλύτερα δλδ που τον βρίσκω λιτό και απέριττο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2009 Βγαλανε τον slim απο το testing! Οταν ξαναμπει, θα παω σε lxde + slim για να διωξω την βρωμα του gnome απο πανω μου Βεβαια, το lxde το εχει παρει το ubuntu, οποτε μεχρι το τελος του χρονου θα πρεπει να ξαναλλαζω σε *box + κατι αλλο, εκτος και αν δεησουν να βαλουν ξανα media:/ στον konqueror. Εν αναμονη λοιπον του lubuntu σε ενα μηνα και κατι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Εγκαθιστώντας την 5.03 από dvd δεν είδα να έχει επιλογή για εγκατάσταση επιπλέον πακέτων απ ότι έχει ότι έκανα εγκατάσταση από cd. Βέβαια μετά την εγκατάσταση μπορεί κάποιος να φορτώσει πακέτα απ το dvd αλλά το βρίσκω χίλιες φορές καλύτερο το να εγκαθιστάς κάποιος πακέτα κατ' επιλογήν και αναλυτικά (όπως γίνεται στο fedora) κατά την εγκατάσταση και όχι μετά. Υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο; Νομίζω πως είχα επιλέξει μάλιστα και εγκατάσταση expert που σημαίνει πως είχα όλες τις επιλογές διαθέσιμες αλλά δεν θυμάμαι να είδα επιλογή για εγκατάσταση μεμονωμένων εφαρμογών αλλά μόνον ομάδων πακέτων όπως π.χ. επιφάνεια εργασίας, βάση δεδομένων sql κλπ κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 εχω την εντυπωση οτι μεμονομενα πακετα δεν μπορεις να εγκαταστησεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 εχω την εντυπωση οτι μεμονομενα πακετα δεν μπορεις να εγκαταστησεις.... δυστυχώς και εγώ αυτήν την εντύπωση έχω. ότι κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενώ έχει κάποιος όλες τις επιλογές ως προς τις ρυθμίσεις του συστήματος = αν κάνει εγκατάσταση σε expert ή expertqui - ως προς τα πακέτα δεν έχει παρά μόνο τις βασικές επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Πάνω που είχα βρει την υγεία μου με το εργαλείο του System->Properties->Sound , να σου το πάλι να κάνει τσαλιμάκια. Δυο περιπτώσεις υπάρχουν: 1) Οι developers του gnome παίζουν με την υπομονή μου και τα νεύρα μου. 2) Να έκανα εγώ πατάτα που έκανα με το apt-get --purge autoremove pulseaudio, μιας και δεν το χρησιμοποιούσα και είχα διαβάσει και από εδώ ότι δημιουργεί προβλήματα μερικές φορες. Για να γίνω πιο κατανοητός το πρόβλημα δεν είναι ότι το Sound tool ενώ δούλευε παρέμεινε το ίδιο και δεν δουλεύει, αλλα άλλαξε τελείως εμφανισιακά και δεν έχει πουθενά να διαλέξω default sound card. Να και μια photo: Κάτι άλλο, επειδή από όσο έχω καταλάβει όσοι γράφουμε εδώ για πρόβλημα οι περισσότεροι δεν έχουμε lenny, αλλα squeeze, μήπως είναι καλύτερα να κάνουμε ένα tread debian testing ή debian squeeze,κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Εκει που λεει device δεν αλλαζει η καρτα που θες για αναπαραγωγη? Χτες βρηκα πως μπορω να κανω τερματισμο και επανεκκινηση με δικαιωματα απλου χρηστη, με τη βοηθεια του hal και του dbus, και πλεον το μονο που μενει να αποφασισω ειναι τον διαδοχο αναμεσα σε icewm, fluxbox και openbox. Δεν θελω κατι ελαφρυ, ο E4500 με τα 2gb σηκωνει ανετα kde4. Κατι οσο γινεται πιο bug-free θελω. Αν βαλω icewm και βαλω αυτο το θεμα, μηπως ειναι καγκουρια? http://www.box-look.org/content/show.php/True+Vista?content=71347 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markelos Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Αν βαλω icewm και βαλω αυτο το θεμα, μηπως ειναι καγκουρια? http://www.box-look.org/content/show.php/True+Vista?content=71347 http://www.youtube.com/watch?v=7Bd8yv1j6cw Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Παιδιά θέλω μια βοήθεια.Εγκατέστησα σε παλιό λάπτοπ το lenny με netinstall.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν ξεκινάει ο υπολογιστής κάνω κανονικά login αλλά με βγάζει σε κονσόλα.Δηλαδή πρέπει να κάνω startx για να μπω σε γραφικό περιβάλλον.Έχω εγκαταστήσει το icewm και ένα fbpanel.Πώς μπορώ να τα κάνω να ανοίγουν αυτόματα μόλις ανοίγω το λάπτοπ;Επίσης θέλω να κάνω και το login σε γραφικό περιβάλλον και θέλω και ένα gui για τον aptitude.Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2009 κατσε μισο λεπτο. εχεις εγκαταστησεις gnome/kde/xfce τι;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.