PCharon Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ώπα, να που έχουμε απόψεις προς QT! dark_banishing δεν πιστεύω να σε έχει επηρεάσει ο τόπος διαμονής, εε? Αμερόληπτα, έτσι? Θα το μελετήσω παίδες.
dark_banishing Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ακόμα και για σκουπιδιάρης να ψάξω δουλειά εδώ πέρα θα με ρωτήσουν αν ξέρω Qt
evabb Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 ένα download ζήτησα και κοίτα που φτάσαμε:-( ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Ακόμα και για σκουπιδιάρης να ψάξω δουλειά εδώ πέρα θα με ρωτήσουν αν ξέρω Qt :shock::shock: υπάρχει κάτι που δεν ξέρω εδώ?
alkisg Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 PCharon: συνάδελφος στο ...ψάξιμο κι εγώ, ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα τρία. Με το που έγινε όμως LGPL το Qt, και αν και το περιβάλλον εργασίας μου είναι σε Gnome, το πήρα απόφαση: Qt ασυζητητί.
gtroza Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 δες και την περίπτωση tk μήπως μπορείς να την "παντρέψεις" με τον κώδικά σου http://en.wikipedia.org/wiki/Tk_(computing) http://wiki.tcl.tk/13636 .
PCharon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 περίπτωση tk Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν το(?τα) ΤΚ είναι ξεχωριστό από την TCL ή όχι κι αν βάζεις το ΤΚ στη C ή τη C στο ΤΚ... (αν και γεμάτο links δεν είναι και πολύ φιλικό το site σε αυτούς που το βλέπουν πρώτη φορά). Με βάση τις gtroza-εκσκαφές, συμπεραίνω πως υπάρχουν διάφορες λύσεις που σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάποιες περιπτώσεις προγραμμάτων, τουλάχιστον για λόγους πρωτοτυπίας και για... να σπάσεις πλάκα (χρόνο να έχει κανείς). Λίαν συντόμως θα ξεκινήσω τη μελέτη σε όλα. Έχω ήδη κοιτάξει wxWidgets (το μόνο μειονέκτημα που τους βρίσκω είναι ο όχι και πολύ "ξεκάθαρος" κώδικας, τουλάχιστον όπως μου φάνηκε), το GTK+ (φοβάμαι πως τα "αλά Linux" controls που φτιάχνει στα Windows δεν θα είναι φιλικά σε κάποιους, ούτε το πλήθος των βιβλιοθηκών που κουβαλάει και το απόρριψα), έριξα μια ματιά σε examples του QT (δεν έχω κάνει κάποιο compile ακόμα, πάντως μου αρέσει πάρα πολύ το στυλ του κώδικα). Έχω μαζέψει αρκετή δουλειά μπορώ να πω, πρέπει να "μελετήσω" λίγο παραπάνω, να δω τί με διευκολύνει και θα αποφασίσω. Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις.
gtroza Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 PCharon δεν μπορώ να σε "φωτίσω" περισσότερο λόγω επαγγέλματος (σκαφτιάς) απλώς έχω παίξει λίγο με tcl/tk και είδα ότι με ελάχιστες γραμμές κώδικα έχεις άμεσο αποτέλεσμα και για την περίπτωσή μου (του σκαφτιά) ήταν "θείο δώρο" είμαι άσχετος απο προγραμματισμό στις πρώτες τάξεις του alkisg ! καλή επιτυχία .
PCharon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Να 'σαι καλά που γελάω πρωί πρωί. respect to alkisg... ασυζητητί
gtroza Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 κ' αυτός windosάς ήταν αλλά έγινε "δικός μας":mrgreen: μήν ξεχνάς GPL ! καλημέρα άμα παίξεις με tcl/tk θα εκπλαγείς ! .
PCharon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Με το που έγινε όμως LGPL το Qt, και αν και το περιβάλλον εργασίας μου είναι σε Gnome, το πήρα απόφαση LGPL σημαίνει πως μπορείς πια να το χρησιμοποιήσεις ως ξεχωριστή βιβλιοθήκη για εφαρμογές κλειστού κώδικα, ή κάνω λάθος?
ippo00 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 κάπως έτσι. πάντως 95% το QT είναι αυτό που ψάχνεις. (από ότι κατάλαβα κάνεις target κυρίως windows)
dark_banishing Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Όχι ακριβώς. Και πριν μπορούσες αλλά έπρεπε να πληρώσεις. Τώρα μπορείς να το κάνεις χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις άδεια.
PCharon Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ναι ippo00 για Windows θα γίνει το πρώτο compile και το δεύτερο για Linux (κατά βάση κι εγώ Win-user είμαι). Μια χαρά ξέρω και WinAPI, αλλά αν κάτσεις και φτιάξεις ένα κάρο κώδικα και μετά ξέρεις πως αφορά μόνο ένα λειτουργικό σύστημα δε νιώθεις ιδιαίτερα ευτυχισμένος. Εξάλλου είναι βέβαιο πως ο κώδικας θα ανοίξει κάποια στιγμή (δε ζούμε και χίλια χρόνια, που λέει ο λόγος, οπότε αν κάνεις τον κόπο για κάτι το δεύτερο που πρέπει να κάνεις κάποια στιγμή είναι να το δώσεις σε όλους - θέμα λογικής δηλαδή το θεωρώ). Ωραία λοιπόν, ούτως ή άλλως όπου νά'ναι θα δώσουν την LGPL, οπότε βλέπω να το καίμε το QT... (φοβερή κίνηση, μπράβο τους!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.