takis345 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπον να εξηγησω τι ακριβως ζηταω γιατι μπορει να φανει ακατανοητη η ερωτηση : Σε ενα μεγαλο δισκο εχω "ριξει" μεσα 200 dvd. Το καθε dvd ειχε ας πουμε 30 φακελους. Μερικους απο αυτους τους ειχα βαλει να φαινονται με ενα συγκεκριμενο icon (με δεξι κλικ κτλ) Για καποιο λογο (πιθανως με την εγγραφη του dvd με το nero) τωρα μεσα στο δισκο (στους υποφακελους) δεν φαινονται τα εικονιδια αυτα παρολο που το αρχειο desktop.ini ειναι κανονικα μεσα στο φακελο με το περιεχομενο του απειραχτο. Ξερει κανεις καποιο τροπο (με καποιο utility) να κανω τα windows αυτοματα να τα ξαναδουν ολα αυτα τα desktop.ini και να εμφανισουν τον φακελο με το εικονιδιο που ειχα αντιστοιχισει παλια. Γιατι για να παω παλι να τα κανω ενα ενα με το χερι ουτε λογος... (μιλαμε για 500 και βαλε υποφακελους..)
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Όταν λες icon, εννοείς ότι έχεις προσαρμόσει μια εικόνα να φαίνεται σε προβολή μικρογραφιών (1) ή έχεις αλλάξει το εικονίδιο του φακέλλου (2); Αν είναι απλά icons, τα είχες αποσυμπιεσμένα σε φάκελο ή εγκατέστησες κάποιο icon pack; Για το (1), θα πρέπει να έχει ένα thumps.db μέσα στον φάκελο Για το (2), το αρχείο Desktop.ini που δημιουργείται μέσα θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες για την διαδρομή, το αρχείο και το εικονίδιο που χρησιμοποιείται. π.χ. [.ShellClassInfo]IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll IconIndex=19 Αν στο παραπάνω δεν βρεθεί το αρχείο shell32.dll στον φάκελο windows\system32\ δεν πρόκειται να εμφανιστεί το εικονίδιο. Σε σένα το λέει το Dektop.ini;
takis345 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Όταν λες icon, εννοείς ότι έχεις προσαρμόσει μια εικόνα να φαίνεται σε προβολή μικρογραφιών (1) ή έχεις αλλάξει το εικονίδιο του φακέλλου (2);Αν είναι απλά icons, τα είχες αποσυμπιεσμένα σε φάκελο ή εγκατέστησες κάποιο icon pack; [ATTACH]15875[/ATTACH] Για το (1), θα πρέπει να έχει ένα thumps.db μέσα στον φάκελο Για το (2), το αρχείο Desktop.ini που δημιουργείται μέσα θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες για την διαδρομή, το αρχείο και το εικονίδιο που χρησιμοποιείται. π.χ. Αν στο παραπάνω δεν βρεθεί το αρχείο shell32.dll στον φάκελο windows\system32\ δεν πρόκειται να εμφανιστεί το εικονίδιο. Σε σένα το λέει το Dektop.ini; Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση. Το αρχείο Desktop.ini ειναι κανονικα στη θεση του με τα περιεχομενα του σωστα αλλα επειδη τα dvd μαλλον γραφτηκαν με το nero κατι εγινε και ενω στο dvd φαινονται κανονικα τα εικονιδια στους υποφακελους οταν κανω copy paste το dvd στο δισκο αντιγραφονται ολα αλλα δε φαινονται τα εικονιδια.
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δεν νομίζω να φταίει το nero. Αν το icon που δήλωσες είναι από κάποιο αρχείο συστήματος που έχουν από την αρχή τα windows δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα το shell32.dll Αν είχες χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο πακέτο με εικονίδια τότε είναι λογικό να μην εμφανίζονται σε άλλα συστήματα. Αυτό εννοούσα με την ερώτησή μου. Αν τα icons τα πήρες από αρχείο συστήματος ή όχι και τι λέει μέσα το desktop.ini. Αφού όμως στα δείχνει στο dvd και όχι όταν αντιγράφεις τους φακέλους, ίσως να μην αντιγράφεται σωστά το ini αρχείο.
takis345 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δεν νομίζω να φταίει το nero. Αν το icon που δήλωσες είναι από κάποιο αρχείο συστήματος που έχουν από την αρχή τα windows δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα. Παράδειγμα το shell32.dllΑν είχες χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο πακέτο με εικονίδια τότε είναι λογικό να μην εμφανίζονται σε άλλα συστήματα. Αυτό εννοούσα με την ερώτησή μου. Αν τα icons τα πήρες από αρχείο συστήματος ή όχι και τι λέει μέσα το desktop.ini. Αφού όμως στα δείχνει στο dvd και όχι όταν αντιγράφεις τους φακέλους, ίσως να μην αντιγράφεται σωστά το ini αρχείο. Οχι! Τα εικονιδια ηταν απο τα κλασσικα των Windows. Αν θελεις δοκιμασε το ! Γραψε ενα dvd με το nero με πολλους υποφακελους εκ των οποιων μερικους βαλτους εικονιδιο. Μετα το dvd kanto copy σε ενα δισκο και μου λες μετα ... Καποιο bug με το κωλο filesystem του dvd moy φαινεται παιζει..
micos000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δεν χρειάστηκε να γράψω cd, το είχα δοκιμάσει ήδη με εικονικό αρχείο και όντως, όταν φόρτωνα το image με το Daemon για να τα μεταφέρω ξανά στον δίσκο τα εικονίδια δεν εμφανίζονταν. Αντίθετα, μέσα από το iso με το ultraiso έβγαιναν κανονικά. Περίεργα πράγματα. Πιό πολύ μου κάνει για χαζομάρα των Windows και όχι του Nero. EDIT: Και μες το Ultraiso που έκανα ένα iso και το φόρτωνα πάλι τα ίδια. Άρα, μάλλον τα windows πα..ρίζονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.