Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με HP PAvilion dv6000 (περίεργα shutdowns)

NOPSTRIM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Μετά από ένα format από vista σε xp pro sp3

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα...

Αφού το ανοίξω μετά από κάποια ώρα το laptop

απλά κλείνει:shock:

Όταν το πιάσω είναι αρκετά ζεστό...

σκέφτομαι μήπως έχει κάποιο όριο ασφαλείας, μόλις ξεπεράσει κάποιους βαθμούς

να κλείνει...

Δεν ξέρω τι να πω...

επίσης το core temp δείχνει 82 + 86 βαθμούς idle... είναι φυσιολογικό;

Το θέμα είναι ότι επειδή μου το έκανε, σκέφτηκα μήπως ξανά κάνω format

μπας και είχε γίνει καμιά πατάτα και μου έκλεισε και πάνω στο format 2 φορές...:shock::shock::shock:

Δημοσ.

82-86 σε idle δεν ειναι νορμαλ...ανοιξε και καθαρισε το...λογικα θα χει μαζεψει σκονη...ποσο καιρο το χεις το λαπτοπ;

Δημοσ.

τώρα έχει 77 + 80

και είναι ο AMD Turion 64 x2

1 χρόνο.

Πάντως αυτό που είπα για κλείσιμο ασφαλείας δεν παίζει;

κάπου το έχω ακούσει...

Δημοσ.

φιλε ξαναβαλε τα vista εχω και εγω hp τα laptops με vista κανουν μονο upgrade ας πουμε κανε αναβαθμιση σε windows 7 δεν λειτουργουν με παλαιοτερα windows

Δημοσ.

ναι άλλα ξέρεις τι;

το συγκεκριμένο δεν θα έπρεπε να τρέχει vista

σέρνεται!

και η κοπέλα μου χρησιμοποιεί πάρα πολύ adobe suite...

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

έβγαλα τις βίδες αλλά δεν άνοιγε...

δεν ξέρω πως, πρώτη φορά!!:-D

Δημοσ.

αποκλειεται να φταιει το λειτουργικο για τις θερμοκρασιες...εχει μαζεψει σκονη ο ανεμιστηρας της cpu...καθαρισε το και θα σαι ενταξει....

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τα videos αλλά το θέμα είναι ότι το dv6000

δεν έχει τον ανεμιστήρα έξω και πρέπει να το ανοίξεις όλο για να το βρεις

και δεν ξέρω...

Δημοσ.

βγαλε οτι βιδες βλεπεις...δεν ειναι δυσκολο...αν τ αφησεις ετσι μπορει να σου καει η cpu και μετα πεταμα ο φορητος....

Δημοσ.

Παίδες μη λέτε ότι σαν έρχεται στο κεφάλι.

NOP$TRIM τα βίντεο τα έβαλα ενδεικτικά για να πάρεις μια ιδέα τι περίπου πρέπει να κάνεις.

Τώρα στο dv6000 όντως δεν γίνεται να αφαιρέσεις κάποιο κάλυμα στη βάση του φορητού αλλά παραμένει έυκολη η διαδικασία (το έχει η αδερφή μου το φορητό και το έχω ανοίξει για καθαρισμό αρκετές φορές).

Υπάρχουν νομίζω 2 βίδες στην βάση που έχουν την ένδειξη πληκτολόγιο. Ξεβιδώνοντας αυτές απευλευθερώνεται το πληκτρολόγιο και έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό του. Τουλάχιστον για έναν απλό καθαρισμό δεν χρειάζεσαι να αφαιρέσεις κάτι παραπάνω.

Προσοχή να μην κοπεί η ταινία που συνδέει το πληκτρολόγιο με την μητρική.

Update:

Τελικά φαίνεται ότι από το καλοκαίρι που το έκανα τελαυταίο φορά παρέλλειψα κάτι...γκουχ, γκουχ.

Λοιπόν για να έχουμε πρόσβαση στο ανεμηστιράκι στις σειρές ΗΡ dv6000 ακολουθούμε τα εξής βήμματα έχουντας ένα κατσαβίδι τύπου Philips:

1. Αφαιρούμε τη μπαταρία

2. Αφαιρούμε τις 3 βίδες που υπάρχουν κάτω από την μπαταρία

3. Γυρίζουμε το φορητό, ανοίγουμε την οθόνη και αφαιρούμε το πλαστικό κάλυμα που φέρει τα πλήκτρα αφής.

4. Επιστρέφοντας ξανά στη βάση του φορητού αφαιρούμε τις 4 βίδες που δεσμεύουν το πληκτρολόγιο. Μόνο η μία είναι εμφανής. Δύο αποκαλύπτονται αφαιρώντας τη μπαταρία και η 4η αφαιρώντας το καπάκι της RAM.

5. Ξανά στην πάνω πλευρά του φορητού αποδεσμεύουμε τους 4 μικρούς σύρτες στην πάνω πλευρά του πληκτρολογίου και το ανασηκώνουμε για να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Η παραπάνω διαδικασία περιγράφεται λεπτομερώς και με φωτογραφίες στο service manual του φορητού κεφ 5.11 σελ 142-145 που υπάρχει εδώ.

Τελικά τη διαδικασία τη θυμούμουν εύκολη επειδή θυμόμουν τη μισή... lol

Δημοσ.

@ gilardino: δεν είμαι διστακτικός απλά έβγαλα όλες τις βίδες και είδα ότι δεν έβγαινε το κάτω κάλυμμα...

@ michalis2610: σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε! και ευχαριστώ και τους υπόλοιπους που ασχοληθήκατε! θα το κάνω αύριο και θα σας πω!!!

Δημοσ.

Θέλει άμεσα καθάρισμα το σύστημα ψύξης του. Τα DV ανοίγουν εξαιρετικά δύσκολα και για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ανεμιστηράκι πρέπει να αφαιρεθεί το mainboard από τον υπολογιστή. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=301282

Δημοσ.
Τα DV ανοίγουν εξαιρετικά δύσκολα και για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ανεμιστηράκι πρέπει να αφαιρεθεί το mainboard από τον υπολογιστή.

Γκουχ γκουχ...νομίζω ότι χθες το βράδυ τα είχαμε πιει λιγάκι παραπάνω και η μνήμη μου με γέλασε κανονικότατα. :o

Ο φίλος carib έχει δίκιο. Δυσυτχώς από τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω λείπουν ακόμα βήμματα, μιας και χρειάζεται αφαίρεση και το κάνω κάλυμα του φορητού -πέραν του πληκτρολογίου- γενικά θέλει αρκετή δουλίτσα. Δεν είναι τίποτα φοβερό αλλά αν δεν έχεις μια σχετική εξοικίωση καλύτερα να το αφήσεις. Πάντως περιγράφεται διεξοδικά στο service manual.

NOP$TRIM θα πρότεινα να αγοράσεις σπρεύ πεπιεσμένου αέρα και υπό γωνία απλά να ψεκάσεις το ενμηστηράκι από την πλευρά εισόδου του αέρα. Πάντα με την μπαταρία αφαιρεμένη και με προσοχή ώστε να μην τρέξουν υγρά προς το εσωτερικό (κράτα τη φυάλη όσο πιο όρθια μπορείς).

Τελικά ούτε το 1/5 δεν θυμόμουν εχθές αν και με ξένισε το γεγονός ότι θυμόμουν πως είχα κατεβάσει 1-2 γαλλικά όσο το έκανα....προφανώς κάποιο λόγο θα είχα για να αρχίσω το ψαλτήρι αλλά είχαν περάσει και 8(?) μήνες από την τελευταία φορά που μπήκα στην διαδικασία...μετά από έναν καλό ύπνο και το ποστ του carib το μυστήριο λύθηκε.... :o

Μ#λ$κισμένα gay friendly consumer laptops...όλο αναποδιές είναι τελικά.

Δημοσ.

Α τόσο καλά...

Δεν πειράζει ρε παιδιά δεν μασάω!

Τώρα πάω στης κοπέλας μου και θα της (του"laptop") αλλάξω τα φώτα!!!!:-D

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Νομίζω πως η εγχείρηση πέτυχε!:-)

1) από Core0 80 > 45

Core1 87 > 47 βαθμούς

2) από εκεί που έκανε λες και θα απογειωθεί τώρα δεν το ακούς καν!:-)

Ευχαριστώ πολύ μάγκες!!!!!!!:-D:-D:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...