tmjuju Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Λυπάμαι… σβήστηκε… προφανώς το τράβηξα το σκοινί… HellasVagabond την επόμενη φορά που θα σου ζητήσουν link (όπως παραπάνω) βάλε link εδώ σε αυτό το Thread όπου το ‘απέδειξες’. XronisR, μια χαρά θα είσαι, καλή διασκέδαση
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 παρε μια 4850 με 512 μνημη να τελειωνεις. τα παραπανω χρηματα της 4870 κρατα τα. Δεν θα δεις διαφορες που να αξιζουν την διαφορα τους. 70€ που ειναι η διαφορά τους κοστιζει ολοκληρο σχεδον το υπόλοιπο σύστημα σου. με την 4850 θα παιζεις τα παντα που μπορεί το υπόλοιπο σύστημα σου άνετα. τωρα αν δεν μπορεις να παιξεις crisis σε ποιοτητα που θες δεν θα μπορεις ουτε με την 4870 λογω cpu. παραλληλα με τα 70€ μπορεις να παρεις καποιο μτχ cpu (προαιρετικά). και αυτα που φοβασε για τις θερμοκρασιες ειναι λιγο αβάσιμα (ετσι τις βγαζει η εταιρια και με αυτο το συστημα ψυξης δινει τα 3 χρονια εγγυηση).αν παρόλα αυτα δεις οτι κρασαρει (λεμε τωρα) το συστημα η οτι πρεπει να το κλεινεις γιατι εχεις προβλημα, θα βαλεις προσθετους ανεμιστήρες στο κουτι.αν παλι μετα εχεις προβλημα ξανασυζητάμε για αλλαγη κουτιου. (το θεωρω εντελως απιθανο)
planetman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Εγώ έχω έναν Athlon 64 3700+ s939 @ 2.8GHz και πρόσφατα πήρα την 4870 512MB. Ήθελα να ρωτήσω αν θα δω μεγάλη διαφορά στην πράξη αν αλλάξω επεξεργαστή και πάρω έναν core 2 duo για παράδειγμα.
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 εννοεις να αλλαξεις cpu,motherboard και ram?
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 ε ειναι δυνατον να μην δεις διαφορες?ολοκληρο το συστημα θα αλλαξεις και αφου είσαι τυπος του OC θα δεις μεγαλες διαφορες με έναν oced intel περιπτοντως ζηλευω την οθονη σου
nickolas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Nα προσθέσω και εγώ τα δικά μου δεδομένα έστω και αν προέρχονται από παλαιότερο υπολογιστή. Με Athlon XP 2000+ όταν από GF4200ti πήγα σε 6600GT (δηλαδή 3-4 χρόνια πιο πρόσφατη κάτρα γραφικών από τον επεξεργαστή) είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, χωρίς να έχω μάλιστα αισθητή υστέρηση σε σχέση με άλλους με ίδια κάρτα και δυνατότερο επεξεργαστή. Μάλιστα όταν έβαλα 6800LE (δλδ η "κουτσουρεμένη" 6800) είδα μια μικρή ακόμη βελτίωση των επιδόσεων, ανάλογη της αναμενόμενης από τη διαφορά των 2 καρτών. Οπότε μπορεί μεταξύ 2 συστημάτων με ίδια κάρτα γραφικών, αυτό με τον ισχυρότερο επεξεργαστή να είναι πιο γρήγορο, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η διαφορά θα είναι μικρή. Συνεπώς αγοράστε όσο καλύτερη κάρτα γραφικών μπορείτε μιας και είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος να βελτιώσετε τις επιδόσεις στα παιχνίδια. Έχω την εντύπωση πως ένας Core I7 με 4850 θα έχει χειρότερες επιδόσεις από έναν επεξεργαστή διετίας-τριετίας με 4870.
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 καλα ας μην μπουμε σε συγκρισεις και παραδείγματα γιατι παιζουν πολλα ρολο (αναλυσεις,φιλτρα, λειτουργικα, το συγκεκριμενο παιχνιδι καθε φορα....κ.α.) απλα οταν πας απο ti4200 σε 6600 ειναι η μερα με την νυχτα (η Τι4200 δεν υποστηρίζει καν dx9 & shaders2, δηλαδη ουτε καν ανοιγουν παιχνιδια που παιζεις με την 6600) οταν πας απο 4850 σε 4870 ειναι πολυ μικροτερες οι διαφορες.
nickolas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Mα ο σκοπός νομίζω όταν αγοράζεις κάρτα γραφικών είναι το παιχνίδι που δεν παίζει ή παίζει με τα γραφικά στο min να το βάλεις να παίζει με γραφικά στο max ή και σε μεγαλύτερη ανάλυση, που και για τα δύο βασικά θέλεις κάρτα γραφικών! Εφόσον κανείς θέλει όλα τα φίλτρα ενεργοποιημένα και υψηλές αναλύσεις λίγο τον νοιάζει ο επεξεργαστής. Τώρα αν τον νοιάζει να παίζει σε μέτρια ανάλυση και τα frame να μην πέφτουν ποτέ κάτω από το 60, τότε ίσως ο επεξεργαστής να έχει μια αυξημένη βαρύτητα. Με μια 4870 ή 4850 όμως νομίζω πως ο μέσος χρήστης με επεξεργαστή 2-3 ετών θα είναι υπερ-ευχαριστημένος ακόμη και αν δεν τη χρησιμοποιεί στο 100% όπως λένε μερικοί (στο 90% των περιπτώσεων όμως θα τη χρησιμοποιεί στο 80%+ των δυνατοτήτων της τουλάχιστον). Με λίγα λόγια, χ@στηκε κανείς αν αξιοποιεί πλήρως την κάρτα γραφικών του. Αυτό που θέλει είναι η καλύτερη βελτίωση στα παιχνίδια με τα λιγότερα χρήματα. Οπότε αγοράζει μια καλή κάρτα γραφικών. Τώρα αν θα μπορούσε να έχει 20-30% περισσότερα frame σε χαμηλές αναλύσεις με 150 ευρώ για καλύτερο επεξεργαστή επίσης χ@στηκε νομίζω, δεν είναι όμως αυτός λόγος να μην πάρει καλή κάρτα γραφικών για να χαρεί τα παιχνίδια του!
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 συμφωνουμε αλλα ας μην το ποσοτικοποιούμε. Γι αυτο του προτείναμε την 4850. Αν ηθελε θα εβαζε την 295.παλι καλυτερες επιδοσεις θα ειχε. αλλα για να υπαρχει και μια ισοροπια στο συστημα,στην αποδοση και στα χρηματα λεμε για την 4850. και σε κανενα χρονο αν θελει βαζει καμια πιο καινουρια παλι με λιγα χρηματα,παλι καλυτερα θα ειναι¨) ουτως η αλλως και 8600gt που εχει δεν ειναι κακη καρτα
John-lamia Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 καρτα γραφικων αγοραζουμε σιμφωνα με το υπολιπο συστιμα!!!!!!!! δεν γινετε ρε παιδια να παρει 4850 και να την βαλει σε 3800+ ελεος!!! η καρτα θα τα ξινει χορια το ρευμα που θα κεει..... απο μενα 4670 και εισαι καλιμενος για 2 χρονακια αμα δεν εχεις κολιμα με το να παιζεις τα παιχνιδια σε φουλ γραφικα..... δες εδω : http://www.guru3d.com/article/ati-radeon-hd-4670-review/9 ακομα και crysis παιζει ανετα σε 1600*1200, βγαζει 32 καρε Η 4850 και πανω ειναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ €!!!!!!!!!! ξεχνα την λογικη οτι περνω καρτα και ΟΟΟΟΟΤΑΝ κανω αναβαθμιση θα βαλω αυτη που ειχα και θα παει καλιτερα..... αυτο εκανα και γω και μετα εκλεγα τα € που ειχα δωσει σε καρτες πριν τη αναβαθμιση που εκανα.
planetman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δηλαδή εγώ με το σύστημά μου αν θέλω να παίζω τα παιχνίδια στα 1920x1200 και με καλές ρυθμίσεις στα γραφικά η κάρτα τα ξύνει; Δεν νομίζω να είναι τόσο άνετη... Απλά σε περιπτώσεις όπου έχεις πολλούς αντιπάλους ή ανάλογες περιπτώσεις που χρειάζεσαι τον επεξεργαστή θα έχεις πτώση στο framerate σε σχέση με έναν πιο σύγχρονο που δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Πάντως σίγουρα μια κάρτα δεν είναι ποτέ άνετη αν βάζεις ζόρικες ρυθμίσεις... Εγώ ασ' πούμε έχω σκοπό προς το καλοκαιράκι να αλλάξω CPU-MOBO-RAM αλλά το καθυστερώ όσο γίνεται για να πάρω κάτι που να αξίζει ώστε να δω και σημαντικές διαφορές. Ο επεξεργαστής μου αν και 3ετίας νομίζω κρατάει πολύ καλά ακόμη. Εχτές τερμάτισα το call of duty 5 στα 1440x900 (δεν δοκίμασα 1920x1200 μιας και ξέρω πως αυτά τα παιχνίδια ειναι βαριά) και το παιχνίδι πήγαινε μια χαρά (σε αρκετά σημεία με εκρήξεις έπεφτε το framerate) αλλά δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Οπότε αναρωτιέμαι ακόμα στην πράξη αν είμαι CPU limited ή όχι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 θα έχεις bottleneck πάντως...
gusteg Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 John-lamia (και οχι planetman ) συμφωνα με το λινκ που δινεις η 4850 σε σχεση με την 4670 εχει συνολικα περιπου +50% καλυτερη αποδοση. μην τρελαθουμε εντελως οτι δεν συμφερει να παρει την 4850 για 50€ διαφορα, και ας μην δει ολοκληρη αυτη την διαφορα...
dreaming123 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά για να μην ανοίξω και εγω καινούργιο θέμα... Τώρα έχω μια 4870 saphire 1gb αλλά θα την δώσω σε λίγες ημέρες γιατι έχω πρόβλημα χώρου... Αν πάρω την 4850saphire 512mb θα έχει μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις? Εγω δεν έπαιζα-παιζω πολλά games σε pc αλλά έπαθα πλάκα με τα γραφικά της 4870 και λέω απο τι 2900χτ που έχω για καβάτζα να πάρω μια 4850... Το pc μου είναι 8400,4gb ram και προς το παρών 22 μόνιτορ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.