HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ισως επειδη μονο εμενα μου την βαρεσε να κανω κατι αναλογο
tmjuju Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 HellasVagabond Σε παρακαλώ μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Συνεχίζεις και υποστηρίζεις κάτι για όλες τις nvidia vs ati όταν βασίζεσαι σε ένα ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟ πείραμα και χωρίς κανένα θεωρητικό υπόβαθρό (θεωρία) λες μεγάλα αχριστα αναπόδεικτα λόγια. Δες πάλι το quote αυτό: Γενικα ανεκαθεν οι Nvidia ηταν πιο CPU Bound η μαλλον για να το θεσω καλυτερα οσο καλυτερο CPU ειχες οι NVIDIA ανταποκρινονταν καλυτερα απο τις ΑΤΙ, αναλογο με το οσο χειροτερο ανταποκρινονταν χειροτερα. Αυτο δεν το διαβασα καπου αλλα το ειχα προσεξει οταν ειχα βαλει την Χ1950ΧΤΧ και την 8800GTS 320 να τρεξουν στον τοτε C2DE6600 και στον Athlon 4400+. Τοτε αναλογικα η X1950XTX ενω ηταν χειροτερη της 8800GTS στον Ε6600 ηταν τα ιδια και λιγο καλυτερη στον Athlon. Παραπληροφορείς συστηματικά, επικίνδυνα και επιδεικτικά, δίχως να κάνεις ένα βήμα πίσω για να σκεφτείς όσα σου καταθέτουμε. Παραπάνω σου έχουμε γράψει δυο πραγαμτάκια, κάνε ένα βήμα πίσω και διάβασέ τα. Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν ‘απόψεις’ για να αποδεχθούμε την άποψη σου. Δεν είναι σαν να λέμε 'δεν μου αρέσει η μονα λίζα'.
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 HellasVagabondΣε παρακαλώ μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας. Συνεχίζεις και υποστηρίζεις κάτι για όλες τις nvidia vs ati όταν βασίζεσαι σε ένα ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΟ πείραμα και χωρίς κανένα θεωρητικό υπόβαθρό (θεωρία) λες μεγάλα αχριστα αναπόδεικτα λόγια. Δες πάλι το quote αυτό: Παραπληροφορείς συστηματικά, επικίνδυνα και επιδεικτικά, δίχως να κάνεις ένα βήμα πίσω για να σκεφτείς όσα σου καταθέτουμε. Παραπάνω σου έχουμε γράψει δυο πραγαμτάκια, κάνε ένα βήμα πίσω και διάβασέ τα. Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν ‘απόψεις’ για να αποδεχθούμε την άποψη σου. Δεν είναι σαν να λέμε 'δεν μου αρέσει η μονα λίζα'. Δεν νομιζω πως παραθεσες "Αποδειξεις" για το αντιθετο. Εγω διαβασα απλα "Για να γινει αυτο πρεπει να ισχυει το αλλο". Αυτο το λες αποδειξη ? Αν ναι τρια πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ, αυτη ειναι η δικια μου απαντηση στις δικιες σου θεωριες. Εγω μια φορα το δοκιμασα και εβγαλα το συμπερασμα μου, εσυ τι εκανες περα απο το υποθετεις ? Ασε λοιπον τις υποθεσεις, κανε κατι αναλογο και οταν το κανεις περιμενω να καταθεσεις και την δικη σου εμπειρια.
Tenshi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Έχω ακούσει πολλά προβλήματα για τις 4870 και 4870Χ2 Το θέμα είναι να τα έχεις δεί φίλε μου. Screenshot or it never happened... Αν αναφέρεσαι στα προβλήματα των X2,αυτά είναι θέμα drivers και έχει να κάνει με τον 1 απο τους 2 πυρήνες που παραμένει ανενεργός σε 3d εφαρμογές.
Delirium Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αν εχει καμμια σημασια, εκεινο που παρατηρησα ειναι πως, οι ΑΤΙ συμπεριφερονται καλυτερα, δηλαδη χανουν / κοβονται λιγοτερο απο τις NVIDIA σε PCIX θυρες μικροτερου ευρους, δηλαδη σε 4Χ και 8Χ, οι ΑΤΙ τρωνε τη μικροτερη σφαλιαρα στις επιδοσεις
eSATA Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 συμπερασμα η παρε μια 4670 που ειναι μια χαρα καρτουλα για ολα τα παιχνιδια προς το παρον η κανε ολικη αναβαθμιση.....:-)
Delirium Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 4850 ή 4870, αλλωστε τις κραταει αργοτερα, με 4670 θα πρεπει να αναβαθμισει και vga
pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αυτο δεν εχει να λεει οποτε μην το σκεφτεσαι. Γενικα ανεκαθεν οι Nvidia ηταν πιο CPU Bound η μαλλον για να το θεσω καλυτερα οσο καλυτερο CPU ειχες οι NVIDIA ανταποκρινονταν καλυτερα απο τις ΑΤΙ, αναλογο με το οσο χειροτερο ανταποκρινονταν χειροτερα. Αυτο δεν το διαβασα καπου αλλα το ειχα προσεξει οταν ειχα βαλει την Χ1950ΧΤΧ και την 8800GTS 320 να τρεξουν στον τοτε C2DE6600 και στον Athlon 4400+. Τοτε αναλογικα η X1950XTX ενω ηταν χειροτερη της 8800GTS στον Ε6600 ηταν τα ιδια και λιγο καλυτερη στον Athlon. Πριν δυο χρόνια αγόρασα μια 2900ΧΤ και την είχα κοτσάρει προσωρινά στο παλιό μου σύστημα με τον Pentium 4 στα 3.4Ghz. Με όλα full στο CS:Source και με 4xAA/16xAF με το ζόρι πέρναγε τα 60fps,ενώ στο Oblivion θυμάμαι ότι σερνόταν με όλα full και χωρίς φίλτρα (δε θυμάμαι fps). Όταν την άλλαξα με μια 8800GTS 640 είδα με τα ίδια settings το CS:Source να τρέχει με ~100 και κάτι fps και το Oblivion να τρέχει ομαλά μεν, αλλά με τα γνωστά σπασίματα λόγω του ότι φόρτωνε την περιοχή καθώς προχώραγα. Με αυτό τώρα δεν προσπαθώ να υποστηρίξω ότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα σου, οι Ati είναι που είναι CPU limited και όχι οι Nvidia. Και αυτό γιατί και οι δυο κάρτες (η μια απο RMA) παρουσίαζαν artifacts και overheat. Θέλω να πω δηλαδή πως σ'αυτό που είδες εσύ, σίγουρα υπάρχει κάποια παράμετρος που σου διαφεύγει και η οποία εξηγεί την διαφορά στις επιδόσεις.
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Πριν δυο χρόνια αγόρασα μια 2900ΧΤ και την είχα κοτσάρει προσωρινά στο παλιό μου σύστημα με τον Pentium 4 στα 3.4Ghz. Με όλα full στο CS:Source και με 4xAA/16xAF με το ζόρι πέρναγε τα 60fps,ενώ στο Oblivion θυμάμαι ότι σερνόταν με όλα full και χωρίς φίλτρα (δε θυμάμαι fps).Όταν την άλλαξα με μια 8800GTS 640 είδα με τα ίδια settings το CS:Source να τρέχει με ~100 και κάτι fps και το Oblivion να τρέχει ομαλά μεν, αλλά με τα γνωστά σπασίματα λόγω του ότι φόρτωνε την περιοχή καθώς προχώραγα. Με αυτό τώρα δεν προσπαθώ να υποστηρίξω ότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα σου, οι Ati είναι που είναι CPU limited και όχι οι Nvidia. Και αυτό γιατί και οι δυο κάρτες (η μια απο RMA) παρουσίαζαν artifacts και overheat. Θέλω να πω δηλαδή πως σ'αυτό που είδες εσύ, σίγουρα υπάρχει κάποια παράμετρος που σου διαφεύγει και η οποία εξηγεί την διαφορά στις επιδόσεις. Το θεμα των παραμετρων ισχυει και στις 2 περιπτωσεις ομως. Το ζητημα ειναι πως εγω απλα υποστηριζω κατι που ειδα με τα ιδια μου τα ματια και ολοι εδω μεσα ξερουν πως γενικα μαρεσει η Nvidia περισσοτερο σαν εταιρεια, οταν βλεπω ομως κατι δεν το κρυβω.
pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δεν αμφισβητώ αυτό που παρατήρησες, απλώς σου λέω μη κάνεις γενικεύσεις.
matias79gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Έχω έναν ATHLON 64 X2 4200 2.2GHz socket 939 , 2GB RAM, και πρόσφατα πήρα μια ΑΤΙ 4850 512RAM. Το μηχάνημα πάει σφαίρα παίζω όλα τα παιχνίδα στο ΜΑΧ και δεν έχω κανένα πρόβλημα,και δεν έχω λόγο να αλλάξω cpu/mobo/ram.Επίσης δοκίμασα στο pc μου την 4870 ενος φίλου,είχε διαφορά,αρκετά καλύτερη αλλά πιστεύω οτι πιο συμφέρουσα αγορά είναι η 4850.Ακόμα και στην περίπτωση που χάνεις κάποιο ποσοστό επιδόσεων μπορείς να την μεταφέρεις στον επόμενο καινούργιο σου υπολογιστή.
Ailuros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Το θεμα των παραμετρων ισχυει και στις 2 περιπτωσεις ομως. Το ζητημα ειναι πως εγω απλα υποστηριζω κατι που ειδα με τα ιδια μου τα ματια και ολοι εδω μεσα ξερουν πως γενικα μαρεσει η Nvidia περισσοτερο σαν εταιρεια, οταν βλεπω ομως κατι δεν το κρυβω. Διάβασα την προηγούμενη συμμετοχή σου για το τι ακριβώς είχες διαπιστώσει και μου ακούγεται για απλή διαφορά βελτιστοποίησης οδηγών για συγκεκριμένους επεξεργαστές. Η R580 είχε πόσους μήνες ζωής στην αγορά όταν την σύγκρινες με την GTS320; Η δεύτερη σύγκριση της 8800 με άλλο επεξεργαστή έγινε με ακριβώς τους ίδιους οδηγούς όπως στο πρωταρχικό ή είχες χρησιμοποιήσει ακριβώς τον ίδιο; Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να συνέτρεχαν ώστε να δεις τις διαφορές που είδες και δεν βοηθάνε καθόλου στο να γενικεύσεις και να πεις ότι η μια οικογένεια GPU είναι πιο CPU bound από την άλλη και ειδικά όταν μιλάμε για διαφορετικές τεχνολογικές γενιές GPU. Για να μην μακρυγορούμε, στο πολύ μακρινό παρελθόν υπήρχαν σαφώς GPU που είχαν σαφέστατη εξάρτηση από την δύναμη της CPU, όπως ήταν οι 2 πρώτες γενιές PowerVR όπου χρησιμοποιούσαν την CPU για το HSR και μιλάμε και για εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική που επιβιώνει μέχρι και σήμερα σε άλλες αγορές χωρίς όμως την παραπάνω εξάρτηση από τον επεξεργαστή (ο μοναδικός επεξεργαστής γραφικών που καθυστερεί την επεξεργασία κάτα ένα καρέ και χρησιμοποιεί ray casting). Στην εποχή μας δεν χρησιμοποιούν οι GPU πλέον οποιουσδήποτε πόρους από τον επεξεργαστή. Σαφώς και βελτιστοποιούν οι IHV τους οδηγούς τους για όλους τους επεξεργαστές και σε κάποιες περιπτώσεις να έχει μείνει ο ένας από τους 2 λίγο πίσω ειδικά όταν πρόκειται για σχετικά νέα GPU σε σύγκριση με μια που έχει παρουσία στην αγορά πάνω από χρόνο. Για να το κλείσουμε το θέμα και να βοηθήσουμε το παλληκάρι που ρωτάει, μια μεσαία Radeon (46xx- οτιδήποτε) για τον επεξεργαστή του ακούγεται ιδανικότερη λύση από αντίστοιχες της NV όχι όμως χάρη του επεξεργαστή. Μπορεί επίσης να πάει για μια 4870 τώρα και να αναβαθμίσει αργότερα την υπόλοιπη πλατφόρμα.
Ailuros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Παρακαλώ γενικώς να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εγώ πάντως στα 8 μου αναρωτιόμουν αν το πουλί μου το έχω μόνο για κατούρημα γιατί υπολογιστές δεν υπήρχαν τότε ακόμα στην αγορά. Πρώτα καβάλησα πάντως την πρώτη μου 1000-άρα και μετά κόλλησα με τα arcade παιχνίδια :Ρ
XronisR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Εγω εχω την Gigabyte HD4870 1GB και δεν εχω κανενα προβλημα..Εχω βαλει τους 9.1 για Vista64 και ολα κομπλε...
Ailuros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Εγω εχω την Gigabyte HD4870 1GB και δεν εχω κανενα προβλημα..Εχω βαλει τους 9.1 για Vista64 και ολα κομπλε... Φυσικά με icore7 τι πρόβλημα να έχεις ακριβώς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.