Ice-Hunter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδια αν κανω ενα CPU overclock στον επεξεργαστη μου?
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 ρε παιδια αν κανω ενα CPU overclock στον επεξεργαστη μου? Θα δεις τόση διαφορά στις επιδόσεις του όσο να βάλεις σε ένα αυτοκίνητο μόνο βενζίνη με περισσότερα οκτάνια.
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Διάβασα όλη την ενότητα από την αρχή μπας και καταλάβω τι ακριβώς συζητάτε, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι κατάλαβα. Σαφώς και θα φρενάρει η πλατφόρμα και ειδικά ο επεξεργαστής του φίλτατου όποια καινούργια GPU επιδόσεων και να χρησιμοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση για αρχή δεν θα έχει απλά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων από την κάρτα γραφικών αλλά πρωταρχικά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων συστήματος. Αν δεν τραβάει στην ανηφόρα ο επεξεργαστής υπό ποιά έννοια να μπορεί να κάνει οτιδήποτε η κάρτα γραφικών και ένα παραπάνω οι Radeon αν κατάλαβα καλά. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε οι Radeon να αναλαμβάνουν τμήμα κωδικού που ουσιαστικά ανήκει στον επεξεργαστή. Και άντε πες ότι γινόταν (πράγμα απίθανο γιατί το να δώσεις σειριακό κωδικό σε μια GPU θα ήταν αυτοκτονία) θα ήθελα να μάθω όχι μόνο που θα αποθηκεύσει τα δεδομένα αυτής της επεξεργασίας αλλά με τι ταχύτητα θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει η ανταλλαγή δεδομένων πάνω από τον δίαυλο PCIe για να πηγαινοέρχονται τα δεδομένα αυτά. Στα χειρότερα σενάρια που θα αποτελεί τροχοπέδη ο επεξεργαστής μπορεί να συμβεί ένα σύστημα να αποδίδει και καλύτερα σε πολύ υψηλές αναλύσεις (με ΑΑ) από ότι σε πολύ χαμηλότερες και ναι και με GeForce. Δεν ειπε κανεις πως το συστημα του δεν θα φρεναρει την οποιαδηποτε καρτα γραφικων, απλα πιστευω πως μια αντιστοιχη ΑΤΙ θα λειτουργησει λιγο καλυτερα στο συστημα του απο μια αντιστοιχη Nvidia.
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δεν ειπε κανεις πως το συστημα του δεν θα φρεναρει την οποιαδηποτε καρτα γραφικων, απλα πιστευω πως μια αντιστοιχη ΑΤΙ θα λειτουργησει λιγο καλυτερα στο συστημα του απο μια αντιστοιχη Nvidia. Δεν νομίζω. Και επειδή είμαι περίεργος άνθρωπος έβαλα προ ημερών σε μονοπύρηνο (!) επεξεργαστή μια Radeon και μια GeForce να τρέξει NFS Pro Street (τα τελευταία 2 παιχνίδια NFS ψοφάνε για διπλό πυρήνα). Η πρώτη με άφησε να τρέξω μέχρι και 2xAA στα 1920 (στα 4xAA με πέταγε στο desktop) και η δεύτερη το σύστημα ανταποκρινόταν σαφώς καλύτερα από ότι στα 1600 για παράδειγμα και με 4xAA (και όχι δεν ήταν θέμα ποσότητας μνήμης GPU). Σε αμφότερες περιπτώσεις δε το slideshow της αρκούδας.
tmjuju Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 HellasVagabond Δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα άρθρο που να περιγράφει ότι η nvidia είναι περισσότερο cpu-bound οΟ=) Αλλά ας το σκεφτούμε λίγο… Το μόνο που θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε είναι το πόσο βαρύς είναι ο driver και κατά συνέπεια ποιος driver καταναλώνει περισσότερους κύκλους επεξεργασίας στο CPU. Αλλά αντίστοιχες μετρήσεις δεν έχω βρει κάπου καθώς δεν έχουν μεγάλο νόημα. Ακόμα και τότε θα έπρεπε πραγματικά ο driver της nvidia να είναι πολύ πιο αργός από τον ανταγωνισμό. Αν το συνεχίζαμε θα έπρεπε να μελετήσουμε τη συμπεριφορά δυο καρτών σε cpu bound παίγνια. Καθώς εκεί η όποια διαφορά στην απόδοση των drivers θα κόστιζε ακόμα περισσότερο μιας και είδη το παίγνιον θα περιοριζόταν από το cpu. Τεσπα, τον ailouro τον έκαμες summon, πες μας και που το άκουσες, βάλε και κανα link. ή πες ότι ήταν FUD που κάποιος έσπειρε.
Ice-Hunter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Διάβασα όλη την ενότητα από την αρχή μπας και καταλάβω τι ακριβώς συζητάτε, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι κατάλαβα. Σαφώς και θα φρενάρει η πλατφόρμα και ειδικά ο επεξεργαστής του φίλτατου όποια καινούργια GPU επιδόσεων και να χρησιμοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση για αρχή δεν θα έχει απλά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων από την κάρτα γραφικών αλλά πρωταρχικά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων συστήματος. Αν δεν τραβάει στην ανηφόρα ο επεξεργαστής υπό ποιά έννοια να μπορεί να κάνει οτιδήποτε η κάρτα γραφικών και ένα παραπάνω οι Radeon αν κατάλαβα καλά. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε οι Radeon να αναλαμβάνουν τμήμα κωδικού που ουσιαστικά ανήκει στον επεξεργαστή. Και άντε πες ότι γινόταν (πράγμα απίθανο γιατί το να δώσεις σειριακό κωδικό σε μια GPU θα ήταν αυτοκτονία) θα ήθελα να μάθω όχι μόνο που θα αποθηκεύσει τα δεδομένα αυτής της επεξεργασίας αλλά με τι ταχύτητα θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει η ανταλλαγή δεδομένων πάνω από τον δίαυλο PCIe για να πηγαινοέρχονται τα δεδομένα αυτά. Στα χειρότερα σενάρια που θα αποτελεί τροχοπέδη ο επεξεργαστής μπορεί να συμβεί ένα σύστημα να αποδίδει και καλύτερα σε πολύ υψηλές αναλύσεις (με ΑΑ) από ότι σε πολύ χαμηλότερες και ναι και με GeForce. δηλαδη λες πως το συστημα μου θα σερνεται? ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** HellasVagabond Δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα άρθρο που να περιγράφει ότι η nvidia είναι περισσότερο cpu-bound οΟ=) Αλλά ας το σκεφτούμε λίγο… Το μόνο που θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε είναι το πόσο βαρύς είναι ο driver και κατά συνέπεια ποιος driver καταναλώνει περισσότερους κύκλους επεξεργασίας στο CPU. Αλλά αντίστοιχες μετρήσεις δεν έχω βρει κάπου καθώς δεν έχουν μεγάλο νόημα. Ακόμα και τότε θα έπρεπε πραγματικά ο driver της nvidia να είναι πολύ πιο αργός από τον ανταγωνισμό. Αν το συνεχίζαμε θα έπρεπε να μελετήσουμε τη συμπεριφορά δυο καρτών σε cpu bound παίγνια. Καθώς εκεί η όποια διαφορά στην απόδοση των drivers θα κόστιζε ακόμα περισσότερο μιας και είδη το παίγνιον θα περιοριζόταν από το cpu. Τεσπα, τον ailouro τον έκαμες summon, πες μας και που το άκουσες, βάλε και κανα link. ή πες ότι ήταν FUD που κάποιος έσπειρε. το μονο που βγαζει νοημα γιατι μια ATI θα πηγαινε καλυτερα απο μια nVidia στον CPU μου ειναι γιατι η ΑMD φτιαχνει και τις ATI οποτε....
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 δηλαδη λες πως το συστημα μου θα σερνεται?***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** το μονο που βγαζει νοημα γιατι μια ATI θα πηγαινε καλυτερα απο μια nVidia στον CPU μου ειναι γιατι η ΑMD φτιαχνει και τις ATI οποτε.... Αυτο δεν εχει να λεει οποτε μην το σκεφτεσαι. Γενικα ανεκαθεν οι Nvidia ηταν πιο CPU Bound η μαλλον για να το θεσω καλυτερα οσο καλυτερο CPU ειχες οι NVIDIA ανταποκρινονταν καλυτερα απο τις ΑΤΙ, αναλογο με το οσο χειροτερο ανταποκρινονταν χειροτερα. Αυτο δεν το διαβασα καπου αλλα το ειχα προσεξει οταν ειχα βαλει την Χ1950ΧΤΧ και την 8800GTS 320 να τρεξουν στον τοτε C2DE6600 και στον Athlon 4400+. Τοτε αναλογικα η X1950XTX ενω ηταν χειροτερη της 8800GTS στον Ε6600 ηταν τα ιδια και λιγο καλυτερη στον Athlon.
Ice-Hunter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αυτο δεν εχει να λεει οποτε μην το σκεφτεσαι. Γενικα ανεκαθεν οι Nvidia ηταν πιο CPU Bound η μαλλον για να το θεσω καλυτερα οσο καλυτερο CPU ειχες οι NVIDIA ανταποκρινονταν καλυτερα απο τις ΑΤΙ, αναλογο με το οσο χειροτερο ανταποκρινονταν χειροτερα. Αυτο δεν το διαβασα καπου αλλα το ειχα προσεξει οταν ειχα βαλει την Χ1950ΧΤΧ και την 8800GTS 320 να τρεξουν στον τοτε C2DE6600 και στον Athlon 4400+. Τοτε αναλογικα η X1950XTX ενω ηταν χειροτερη της 8800GTS στον Ε6600 ηταν τα ιδια και λιγο καλυτερη στον Athlon. ορεα και 2 ερωτησεις ακομα ... 1.καλυτερα ειναι να παρω την εκδοση των 1GB ή 512MB? γιατι μπορει με το 1gb να σερνεται ή το αντιθετο να πηγαινει καλυτερα... 2. και επισης σε ποση ωρα θα υπερθερμενται? στους 90C δεν crasharei?
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 512 Οι ΑΤΙ φτανουν και μεχρι 100 σε μερικες περιπτωσεις και οχι δεν κρασαρουν, απλα σου θερμαινουν ολο το συστημα οποτε καλα θα κανεις να εχεις ενα καλο κουτακι με καλη κυκλοφορια του αερα.
Ice-Hunter Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 512 Οι ΑΤΙ φτανουν και μεχρι 100 σε μερικες περιπτωσεις και οχι δεν κρασαρουν, απλα σου θερμαινουν ολο το συστημα οποτε καλα θα κανεις να εχεις ενα καλο κουτακι με καλη κυκλοφορια του αερα. ναι ξερω, εχω μικρο κουτι και θα αγορασω ενα περιπου διπλασιο, χωρουσε και σε αυτο που εχω αλλα ο τεχνικος ειπε πως καθε 1 ωρα πρεπει να το κλεινω γιατι αλλιος μπορει να χαλασει η καρτα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Αυτο δεν εχει να λεει οποτε μην το σκεφτεσαι. Γενικα ανεκαθεν οι Nvidia ηταν πιο CPU Bound η μαλλον για να το θεσω καλυτερα οσο καλυτερο CPU ειχες οι NVIDIA ανταποκρινονταν καλυτερα απο τις ΑΤΙ, αναλογο με το οσο χειροτερο ανταποκρινονταν χειροτερα. Αυτο δεν το διαβασα καπου αλλα το ειχα προσεξει οταν ειχα βαλει την Χ1950ΧΤΧ και την 8800GTS 320 να τρεξουν στον τοτε C2DE6600 και στον Athlon 4400+. Τοτε αναλογικα η X1950XTX ενω ηταν χειροτερη της 8800GTS στον Ε6600 ηταν τα ιδια και λιγο καλυτερη στον Athlon. πιστεύω ότι δεν έβαλες αντίστοιχες κάρτες και για αυτό έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα...
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Ασχετα με το οτι δεν ηταν αντιστοιχες πως εξηγεις το οτι στον 4400 επαιξε καλυτερα η ATI ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 αν έβαζες μια 2900ΧΤ πιστεύω ότι θα έτρωγε το ίδιο bottleneck ...
HellasVagabond Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μα οσο και Bottleneck αν ετρωγε σταληθεια πιστευεις πως θα επαιζε χειροτερα απο την Χ1950ΧΤΧ ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 δεν μπορώ να ξέρω, μπορεί να έφταιγε οτιδήποτε άλλο... πάντως αυτό που λες δεν το έχω ακούσει πουθενά, είσαι ο πρώτος που το λέει...(δλδ ότι οι Nvidia είναι πιο cpu bound)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.