Ice-Hunter Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 αν παρεις τωρα 4870 με αυτο τον επεξεργαστη ειναι οτι χειροτερο...αφου λες οτι εισαι gamer κανε αναβα8μιση σε cpu και mobo (ε8400,MSI P45 NEO-F,ραμ δεν ξερω τι εχεις) και μετα παρε την 4870 για να την απολαυσεις στο επακρο τουλαχιστον ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** ποιος τεχνικος σ ειπε αυτες τι μ@λ@κιες???? μ λες??? ο τεχνικος που μου εγτιαξε το PC με τα κομματια που ειχα αγορασει παλια (εγω δεν ξερω) και αυτα που με βαζει οταν τα προσθετω ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Προφανως δεν γνωριζεις το ποσο εξαρτιονται οι Nvidia απο τον CPU και το ποσο οι ATI. Και αναφερθηκα σε μειωση επιδοσεων που μπορει να αγγιξει και το 20% σε μια ΑΤΙ ενω σε μια NVIDIA ειναι σιγουρο πως θα ειναι διπλασιο σχεδον. Τωρα αν εσυ νομιζεις πως η 4870 θα δουλευει στο 50% με τον 3800 δικαιωμα σου, εγω ομως δεν το πιστευω σε καμια περιπτωση. αχ δεν καταλαβαινω πιος ξερει πραγματικα τι θα γινει, ο τεχνικος μου ειπε θα πηγαινω 100% με μια 4850 οποτε με μια 4870 ειναι λογικο οπως λεσ εσυ να χανω 10-20% πιο λογικο ακουγετε, αλλα αν χανω 50% οπως λει ο αλλος δεν θα ειναι καλη αγορα....
Spartacos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 βαλε μια 4830/4850 και κρατα το κατοσταρικο για αλλαγη πλατφορμας αργοτερα τι αναλυση εχει η οθονη σου?
Ice-Hunter Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 βαλε μια 4830/4850 και κρατα το κατοσταρικο για αλλαγη πλατφορμας αργοτερα τι αναλυση εχει η οθονη σου? ειναι 1280X1024 για αυτο ειχα σκεφτει πως η 4870 δεν θα εχει προβλημα ακομα και με το crysis δηλαδη θα βγαζω κανα 32-35 fps, αλλα απο τα comments σας μαλλον για καμια 4850 θα παω οπως φαινετε με αυτα που λετε
HellasVagabond Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Για αυτη την αναλυση παρε την 4850....Εκτος αν σκεφτεσαι για μεγαλυτερη οθονη συντομα.
Nikosgiann Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 4850 και απο μενα,αν και παλι πολυ ειναι... εγω εχω 4850 σε συστημα με phenom II x4 920+ αναλυση 1650*1050
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 ΟΙ Nvidia ειναι πολυ CPU-Dependent και οχι οι ΑΤΙ. Οτι θα εχεις ενα Bottleneck θα το εχεις αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα σου κοπει το 60% των επιδοσεων. Ενα 10-20% ειναι πιο πιθανο και με το 20% να φανταζει υπερβολικο. screenshot/url or it didn't happen πρώτη φορά ακούω και εγώ κάτι τέτοιο
HellasVagabond Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 URL για το οτι οι Nvidia ειναι περισσοτερο CPU Dependent απο τις ΑΤΙ ? Ειμαι σιγουρος πως και ο Ailuros μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο αν τον ρωτησεις.
caution Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 [4870/gtx260] + [AMD3800+] Πω πω σε περιμένει μεγάλη πίκρα από το μπουκάλι. Αν χάσεις μόνο 10-20% των επιδόσεων της κάρτας στείλε μου pm και αγοράζω το σύστημα σου σε ότι τιμή πεις
Ice-Hunter Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 [4870/gtx260] + [AMD3800+] Πω πω σε περιμένει μεγάλη πίκρα από το μπουκάλι. Αν χάσεις μόνο 10-20% των επιδόσεων της κάρτας στείλε μου pm και αγοράζω το σύστημα σου σε ότι τιμή πεις κοιτα οταν παρω την 4870 θα κανω ενα benchmark να σου δειξω και εσυ να ετοιμασεις τα 5000 ευρω που θελω για το συστημα επισης και 50% αν πιασω (που δεν θα γινει γιατι ο φιλος πιο πανω λει ακομα και 20% να χασεισ υπερβολη ειναι) εισαι σιγουρα 2 φορες καλυτερη απο την 8600 gt μου επισης μια ATI παντα εχει καλυτερες επιδοσεις σε εναν AMD επεξεργαστη παρα σε intel τωρα αν ειχα εναν intel ιδιων ικανοτητων θα επρεπε να την ξεχασω....
caution Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 κοιτα οταν παρω την 4870 θα κανω ενα benchmark να σου δειξω και εσυ να ετοιμασεις τα 5000 ευρω που θελω για το συστημα Έγινε man, το 'χω το πακέτο έτοιμο επισης και 50% αν πιασω (που δεν θα γινει γιατι ο φιλος πιο πανω λει ακομα και 20% να χασεισ υπερβολη ειναι) εισαι σιγουρα 2 φορες καλυτερη απο την 8600 gt μου Ότι θα δεις διαφορά από την 8600gt σου είναι αλήθεια επισης μια ATI παντα εχει καλυτερες επιδοσεις σε εναν AMD επεξεργαστη παρα σε intel τωρα αν ειχα εναν intel ιδιων ικανοτητων θα επρεπε να την ξεχασω.... Η απάντηση μου είναι: ζαμπαρακατρανέμια και μετά από λίγη έρευνα μπορώ να προσθέσω: ήλεος νάμα νάμα νάμα νάμα , ανέμια , αληλληλούηα ααααααααααααα.
nickolas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε μου πάρε την 4870 και όταν μπορέσεις μελλοντικά αναβάθμισε και το υπόλοιπο σύστημα. Μην πάρεις όμως χειρότερη κάρτα τώρα που όταν αναβαθμίσεις το υπόλοιπο σύστημα θα πρέπει να την αλλάξεις και αυτήν!
Delirium Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 AMD athlon dual core 3800+ 2.2 GHZ 3800 Χ2 @ 2.2 GHz δεν ειναι stock ετσι? [s939 και AM2 3800 Χ2 = 2.0 GHz ] Οποιον κι να εχεις*, αν τον ανεβασεις, τουλαχιστον @ 2.7 GHz, πηγαινε για 4870, διαφορετικα = stock, καλυτερα μια 4850 *εφοσον μιλαμε για Χ2, αν ειναι ο απλος 3800, καλυτερα 4670 Εν ολιγοις, overclock ή cpu upgrade, fits better the Ati 4870
pappous_soulis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Προσπαθώ να εντοπίσω την διαφορά μεταξύ αυτού: κοιτα οταν παρω την 4870 θα κανω ενα benchmark να σου δειξω και εσυ να ετοιμασεις τα 5000 ευρω που θελω για το συστημα επισης και 50% αν πιασω (που δεν θα γινει γιατι ο φιλος πιο πανω λει ακομα και 20% να χασεισ υπερβολη ειναι) εισαι σιγουρα 2 φορες καλυτερη απο την 8600 gt μου επισης μια ATI παντα εχει καλυτερες επιδοσεις σε εναν AMD επεξεργαστη παρα σε intel τωρα αν ειχα εναν intel ιδιων ικανοτητων θα επρεπε να την ξεχασω.... ..και αυτού: either way, πεταμένα λεφτά..
Ailuros Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 URL για το οτι οι Nvidia ειναι περισσοτερο CPU Dependent απο τις ΑΤΙ ? Ειμαι σιγουρος πως και ο Ailuros μπορει να το επιβεβαιωσει αυτο αν τον ρωτησεις. Διάβασα όλη την ενότητα από την αρχή μπας και καταλάβω τι ακριβώς συζητάτε, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι κατάλαβα. Σαφώς και θα φρενάρει η πλατφόρμα και ειδικά ο επεξεργαστής του φίλτατου όποια καινούργια GPU επιδόσεων και να χρησιμοποιήσει. Σε αυτή την περίπτωση για αρχή δεν θα έχει απλά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων από την κάρτα γραφικών αλλά πρωταρχικά μείων Χ ποσοστό επιδόσεων συστήματος. Αν δεν τραβάει στην ανηφόρα ο επεξεργαστής υπό ποιά έννοια να μπορεί να κάνει οτιδήποτε η κάρτα γραφικών και ένα παραπάνω οι Radeon αν κατάλαβα καλά. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε οι Radeon να αναλαμβάνουν τμήμα κωδικού που ουσιαστικά ανήκει στον επεξεργαστή. Και άντε πες ότι γινόταν (πράγμα απίθανο γιατί το να δώσεις σειριακό κωδικό σε μια GPU θα ήταν αυτοκτονία) θα ήθελα να μάθω όχι μόνο που θα αποθηκεύσει τα δεδομένα αυτής της επεξεργασίας αλλά με τι ταχύτητα θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει η ανταλλαγή δεδομένων πάνω από τον δίαυλο PCIe για να πηγαινοέρχονται τα δεδομένα αυτά. Στα χειρότερα σενάρια που θα αποτελεί τροχοπέδη ο επεξεργαστής μπορεί να συμβεί ένα σύστημα να αποδίδει και καλύτερα σε πολύ υψηλές αναλύσεις (με ΑΑ) από ότι σε πολύ χαμηλότερες και ναι και με GeForce.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.