evansdimo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μετά απο μια πολύμηνη απουσία απο το Insomnia (βλ. Μπαμπάς πια ) επεστρεψα και πάλι στο αγαπημένο μου forum για να ζητήσω την πολύτιμη βοήθεια σας. Με την πολύμηνη αυτή απουσία μου, εχω χάσει απο οτι βλέπω πολλά επεισόδια στο χώρο του Hardware για σύνθεση νέου Pc και ερχομαστε στο θέμα μου: Τωρινή σύνθεση του Pc μου (Μη γελάσετε...) P4 2.4 με 800fsb overclocked στα 3.0 Ghz πανω απο 1 χρονο.... (Σκυλί!) Gigabyte 865PE chipset s478 2 Gb DDR 400 (dual channel) ATI X1950 Pro AGP 1. Το συστημά μου είναι αρκετά παλιό και δεν σκοπέυω πλέον να το αναβαθμίσω ΑΛΛΑ... Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως HTPC. H Καρτα γραφικών αναφέρει οτι υποστηρίζει Hardware επιτάχυνση σε HD ταινιες αλλα για το λογω οτι πάντα εχω K-Lite codec pack με MPC ποτέ δεν εχω δει Hardware επιτάχυνση αφού παντα ο επεξεργαστής φτάνει στο 100% ακόμα και σε 720p ταινιες. Αξίζει ενα τέτοιο σύστημα σαν HTPC? 2. Δεδομένου οτι δεν παιζω και παρα πολύ απαιτητικά παιχνίδια και ειμαι κατοχος ενος 19 CRT monitor ακομα (Χωρίς σκοπό αναβαθμισης του) θα ήθελα αν ειναι δυνατόν να μου κανετε καποιες προτασεις σε CPU, MOBO, RAM, GPU με γνώμονα πάντα συνδυασμό κόστους και επιδόσεων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων τις όποιες απαντήσεις και συγνώμη για το λίγο μεγάλο post.
giorgis4886 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Πιστευω οτι ανταποκρινεται αλλα λογο παλαιοτητας θα'ναι ενεργοβορο ογκωδες και πολυ θορυβωδες..
evansdimo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Για το θεμα θορυβου δεν ανησυχω καθολου. Εχω φροντισει αρκετο καιρο πιο παλια για αυτο.
atrias Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 για τον λόγο 1 που αναφέρεις εγώ θα πρότεινα να το χρησιμοποιήσεις για κάποιο άλλο σκοπό αυτό το pc (πχ κατεβαστήρι ή file server) και να πάρεις ένα popcornhour για HTPC. http://www.popcornhour.com/
caution Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Το σημερινό σου setup θα τα βρίσκει σκούρα ακόμα και με 720p και μεγάλο bitrate, από ότι θυμάμαι η κάρτα σου υποστηρίζει DXVA και μια 3650/3850 σε agp δε θα βελτίωνε την κατάσταση... Για δοκίμασε Media Player Classic Homecinema και τα σχετικά και πες μας αν είδες βελτίωση. Όσο για την καινούργια σύνθεση, πες μας στο περίπου το budget και την χρήση. Ααα και αν σας ζήσει
Delirium Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 H το κρατας ως εχει το συστημα σου, αν δεν σε χαλαει Η το δινεις σε parts (για ~150 euros) και στηνεις νεο [κρατωντας το ιδιο κουτι, σκλ. δισκους, cd/dvd κ.λπ.]
dpurpler Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 [κρατωντας το ιδιο κουτι, σκλ. δισκους, cd/dvd κ.λπ.] Λογικά βέβαια όλα αυτά είναι ATAPI/IDE και οι νέες συσκευές υποστηρίζουν μόνο 1 υποδοχή PATA, ήτοι 2 συσκευές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.