ledbyzeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Kαλησπερα παιδια , αγορασα εδω και 3 μερες την ASUS EAH4830 , εχω συστημα me core 2 duo 4300 2gb μνημης, και την mobo asrock 4core dual vsta ( μητρικη που δεχεται και agp και pci express καρτες) . Eιχα πριν μια καρτα ati radeon 9600 , και ειπα να κανω την πολυποθητη αναβαθμιση καρτας γραφικων.Αρχικα αντιμετωπισα προβλημα με το τροφοδοτικο μου που ηταν 420 watt , και το αλλαξα στο Arctic power 600 Watt. Ολα καλα απο κει και περα , οι συνδεσεις εγιναν , τα παντα λειτουργησαν , περασα αμεσως τους drivers της καρτας (σε Win XP) και πρωτα πηγα να τρεξω το aquamark , εκει παρατηρησα ενω ετρεχε κανονικα σε γρηγορη ταχυτητα fps, εδειχνε καποια παραξενα γεωμετρικα σχηματα στην απεικονιση 3D γραφικων, επειτα πηγα να τρεξω το Crisis, και σε οποιοδηποτε detail level μου δειχνει παλι παραξενα γεωμετρικα σχηματα μεσα στα 3d γραφικα του παιχνιδιου. Δοκιμασα και με τους νεους drivers της Ati , παλι τα ιδια, επειτα εκανα μια καινουρια εγκατασταση καθαρη των Windows Vista ultimate, κι εκει με ολους τους drivers Ati που δοκιμασα, παλι τα ιδια, και ιδιως στα Vista , το Crisis μου πεταει blue screen με error. Δοκιμασα και στο ΝΒΑ Live 08 μολις , μου δειχνει κανονικα την απεικονιση γραφικων, αλλα μετα απο λιγο κολλησε και με πεταξε εξω. Να αναφερω παρεπιπτοντως οτι στην ιδια μητρικη ειχα δοκιμασει και καρτα 3850 Ati , και 8600gt Nvidia, και λειτουργησαν χωρις κανενα προβλημα. Τι μπορει να φταιει? και ποια ειναι η λυση? Υποψιαζομαι οτι ειναι καθαρα προβλημα της καρτας γραφικων.Και μαλλον θα την επιστρεψω αμεσα. Συγνωμη για το μακροσκελες του θεματος , αλλα ηθελα να παραθεσω με λεπτομερειες το προβλημα,παρακατω παραθετω και 2 screenshots, ευχαριστω για καθε απαντηση εκ των προτερων.
sam_@ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 νομιζω οτι ειναι 8εμα artifacts... την εχεις υπερσυγχρονιση κα8ολου? στη δικια μου την connect3d 4830 τις πρωτες μερες δεν της εκανα καλο OC με αποτελεσμα τα artifacts. εντιτ:δοκιμασε να δεις τις 8ερμοκρασιες σου κατεβαζωντας αυτο και πες μας τι βλεπεις στο σημειο "gpu core temperatures"
ledbyzeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δεν την εχω υπερχρονισει καθολου , ειναι στα 575 Mhz core clock speed. Οι θερμοκρασιες μου φαινονται κανονικες , ειναι στους 49 βαθμους. Μολις αναβαθμισα και το bios της motherboard (asrock 4coredual vsta) και παλι τα ιδια προβληματα. Να αναφερω επισης οτι ενω η καρτα ειναι 512 Mb DDR3 μνημης ,στα Properties μου δειχνει 1024 Μb. Επισης οταν τελειωνει το aquamark τεστ , δεν τερματιζει κανονικα , και μου βγαζει μηνυμα λαθους. Παραθετω αυτα τα 2 δεδομενα σε screenshots.
freestyoler93 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 αν εισαι τυχερος θα ναι θεμα drivers..κανε ενα καθαρισμο με driver sweeper και ξαναπερασε τους..αλλιως πας πισω την καρτουλα
ledbyzeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Φιλε μου καθαρισα και τους Drivers και τους ξαναπερασα, Αφου να φανταστεις εκανα και καθαρη εγκατασταση Windows Vista για να τους περασω καθαρα απο την αρχη. Και στα Vista να δεις κολλημα, τωρα μου βγαζει μπλε οθονες στα Vista οταν τρεχω το Crisis.
sam_@ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 οκ αφου τα εκανες ολα και παλι τιποτα...πας πισω την καρτα με ανταλλαγη καποιας αλλης...(λογικα καμια 9800gt 8α δωσουν) αλη8εια απο που πηρες την καρτα? μην μου πεις απο κανα e-shop??? edit:μην εμπιστευεσε και πολυ τι λενε τα windows για την καρτα σου ("1024mb")...ειδικα τα xp.
ledbyzeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 H καρτα αγοραστηκε απο την Zeroone computers στη Θεσ/νικη! Το μονο που σεφτομαι οτι μπορει να φταιει επισης ειναι οτι η Motherboard εχει μεν και θυρα agp που λειτουργουσε κανονικα, και PCI express που δεν ειναι 16x αλλα 4x. Σκεφτομαι μηπως φταιει η motherboard αν οχι η καρτα.
sam_@ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 απο την περιγραφη της μητρικης μαλλον αυτη 8α φταιει... η γνωμη μου ειναι οτι η καρτα απο 8εματα 8ερμοκρασιας,drivers κτλ ειναι οκ αρα δεν πρεπει να εχει καποιο προβλημα... δωσε 57ε και παρε την μητρικη GIGABYTE GA-EP31-DS3L με 16χ slot για την καρτα γραφικων και με καλο chipset(p31) και συγχρονος κανεις αναβα8μιση στη μητρικη σου σκεψου το...
ledbyzeppelin Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Απ οσα διαβαζω μαλλον η μητρικη φταιει, στο site της Asrock , στα vga cards compatibilities για αυτην την mobo δεν αναφερεται η σειρα 4χχχ της Ati ουτε η 4830, αρα μαλλον μιλαμε για ασυμβατοτητα της mobo. Το καλο ειναι να δοκιμασω την καρτα σε αλλη mobo για να σιγουρευτω. Μην παμε τζαμπα σε αλλαγη mobo. Ποιες αλλες mobo θα προτεινατε?
sam_@ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 εγω σου προτεινα μια φ8ηνη λυση... τωρα αν 8ες κατι πιο ακριβο και καλυτερο δες αυτες: ASROCK P45XE στα 86ε η MSI P45 NEO-F στα 90ε και τελος η ASUS P5Q στα 118ε
Delirium Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2009 Bios http://www.pctreiber.net/filebase.php?lim=40&cat=108 http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?t=75467
caution Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 btw 49 βαθμούς (load) δεν παίζει να έχεις (με stock τουλάχιστον)...
ledbyzeppelin Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις σας. Το προβλημα λυθηκε σε μεγαλο βαθμο. Με μια ρυθμιση στο bios (εβαλα το 2.30 της Asrock) , στο σημειο που λεει PCI-E DOWNSTREAM PIPELINE, διαλεγουμε "DISABLE" (thanks to John-Lamia) Eτρεξα μετα παιχνιδια 3d και βασικα το Crisis σε full graphics και δεν παρατηρω πλεον καθολου artifacts και λαθη στην απεικονιση. Οσον αφορα τις θερμοκρασιες , με υπερχρονισμο του core clock σε 650 Μhz και του Memory clock σε 2200 Mhz, σε full load δινει 62 βαθμους κελσιου!! Η ψυκτρα τηs Asus δεν ειναι stock. Πιστευω ειναι καλες οι θερμοκρασιες. Θα δοκιμασω και αλλα τεστ να δουμε αν θα βρουμε κανενα νεο bug! Ως τοτε ολα πανε ρολοι!!!
John-lamia Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις σας.Το προβλημα λυθηκε σε μεγαλο βαθμο. Με μια ρυθμιση στο bios (εβαλα το 2.30 της Asrock) , στο σημειο που λεει PCI-E DOWNSTREAM PIPELINE, διαλεγουμε "DISABLE" (thanks to John-Lamia) στις υπηρεσιες σας μεσιε ledbyzeppelin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.