tritonas00 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Τι το τοσο σπουδαιο εχει το Debian Stable που ολες οι αλλες διανομες μειονεκτουν μπροστα του; Δες και μονος σου...http://polishlinux.org/choose/comparison/?distro1=Debian&distro2=Fedora
Αδμιν Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δες και μονος σου...http://polishlinux.org/choose/comparison/?distro1=Debian&distro2=Fedora Χμ, still nothing.
tritonas00 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Χμ, still nothing. Οκ..Αν το APT και επισης ο αριθμος των πακετων δεν σου λεει κατι ok. Δεν βαζω το οτι debian stable=no bugs αστο.. Ειμαι ο tritonas00 και μολις τελειωσα!!!!!!!!!!
Αδμιν Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Το μεγαλυτερο μειονεκτιμα του Debian Stable, ειναι οτι ειναι Stable. Τα Stable δεν τα μπορω. Ο apt ειναι αργος. Πακετα εχουμε αρκετα. Αν μας λειπει και καποιο, κανουμε rpmbuild ΥΓ. Δεν πετυχε. Μια αλλη φορα.
myle Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) On topic: Πολύ καλό που βγήκε η καινούργια stable. Άμεσα οφελειμένη αυτοί που την χρειάζονται σε servers. Έμμεσα οφελημένοι όλοι οι υπόλοιποι που χρησιμοποιούμε debian testing και unstable γιατί επιτέλους πήραν μπρος οι μηχανές! Α, και το Ubuntu οφελημένο! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2009 από dimitris2006
SpyrosR Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Πως γίνεται το APT να 'ναι αργό συγκρινόμενο με το YUM; Το πρώτο είναι compiled κώδικας, το 2ο interpreted scripts.
Αδμιν Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2009 Μια φορα παντως τις εξαρτησεις τις επιλυει πιο γρηγορα. Εχω ξαναπει οτι το Debian (Sid) ειναι το δευτερο distro σε σειρα προτιμησης για εμενα. So, οταν κανουμε flame, να ξερετε οτι ειναι για να κραταμε τις παραδοσεις (rpm vs deb). Αλλα ο apt ειναι αργος.
flamelab Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Πιο γρήγορος ο Yum στις εξαρτήσεις ; Απο-κλει-ε-ται. Σαν ταχύτητα σε dependency checking πάνε: APT (dpkg), Pacman (libalpm) ..................................................Yum (rpm).
Ventrix Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Το μεγαλυτερο μειονεκτιμα του Debian Stable, ειναι οτι ειναι Stable. Τα Stable δεν τα μπορω.Ο apt ειναι αργος. Πακετα εχουμε αρκετα. Αν μας λειπει και καποιο, κανουμε rpmbuild ΥΓ. Δεν πετυχε. Μια αλλη φορα. υπάρχει και άλλη μια αγορά που λέγετε servers. εκεί το stable το μπουρούνε, και βάζουν Debian Stable. το rpm για πες μας πόσο καλά κάνει dependency check εαν το apt ήταν τόσο κακό, τότε όλες οι μεταγενέστερες διανομής θα χρησιμοποιούσαν το rpm. το comparison στο distrowatch είναι εντελώς out dated. τέλος μην ξεχνάτε οτι κάθε διανομή έχει συγκεκριμένο λόγο που κυκλοφορεί και οι συγκρίσεις μεταξύ τους τις περισσότερες φορές είναι άδικες.
Αδμιν Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2009 Το rpm δεν κανει dependency check, οπως δεν κανει και το dpkg στο Debian. Για αυτο το σκοπο υπαρχει το yum και ο apt αντιστοιχα. Και δεν ειπα οτι ο apt ειναι κακος. Απλα στα δικα μου setups ο apt ηταν πιο αργος στην επιλυση εξαρτησεων απο το yum. τέλος μην ξεχνάτε οτι κάθε διανομή έχει συγκεκριμένο λόγο που κυκλοφορεί και οι συγκρίσεις μεταξύ τους τις περισσότερες φορές είναι άδικες. 100% μαζι σου, δεν τιθεται θεμα μισους προς καποια διανομη οπως εχω ηδη πει.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα με το lenny. Δύο φορές πήγα να κάνω εγκατάσταση και τις δύο το ίδιο. Σε desktop και laptop διαμόρφωση είναι να κατεβάσει 809 πακέτα. Τα κατεβάζει όλα ωραία και καλά και εκεί που λέει retrieving file 809 from 809 μηδενίζει ο χρόνος και... τίποτα! Περιμένω 20 λεπτά και τζίφος! Νεκρό! Δοκιμάζω με άλλο mirror και τα ίδια. Τί μπορεί να συμβαίνει;
Ventrix Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δες εδώ: http://forum.hellug.gr/index.php?topic=3682.msg29445#msg29445 τι σύμπτωση, κάποιος με το ιδιο nickname έχει το ίδιο πρόβλημα!!!
Jimoleon Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2009 Γιά σε όλους Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να εγκαταστήσω κάποια κινούρια έκδοση του Linux(Debian 5,Ubuntu 8.10 κ.τ.λ.) σε αυτήν τη μητρική πλακέτα(ASRock P4i65GV) χωρίς επιτυχία...δηλαδή στο Ubuntu δε μπορώ να ξεκινήσω καν την εγκατάσταση...γιατι μετα την επιλογή δοκιμη και εγκατάσταση του Ubuntu και μετά από την περίφημη πορτοκαλί μπαρα κολλάει και δεν κανει τίποτα... από την άλλη στο debian 5 kai sto suse...η εγκατάσταση προχωράει κανονικα και κάει και εγκατάσταση και του GRUB όμως μετα απο αυτό πάλι και μετά από μερικές σελίδες διάφορων περιγραφών λειτουργίας πάλι κολλαει σε ένα σημειο και δεν κάνει τίποτα.... το καλό είναι ότι δεν έχει πολλούς μήνες που έχω αγοράσει αυτήν τη μητρική και με την πηγούμενη μπορούσα να φορτοσο σχεδόν όλες τις διανομες....με τον ιδιο επεξεραστή που χρησιμοποιω και σαυτήν,επίσης έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ ότι άλλοι έχουν την ίδια μητρική και έχουν ήδη Linux με αυτήν... λοιπόν παρακάτω είναι το σύστημάμου μπας και βοηθήσει: Intel pentium4 2.4 ghz socket 478 533bus P4i65GV motherboard ASRock XFX Gforce 6200 AGP with 512 ram 1024 DDR 333hz RAM 2 IDE HARD DISKS one with WinXP SP3 on PRIMARY MASTER and 1 SATA Hard Disk with Linux(debian 5.0 gia thn ora pou den ksekina) 1 SATA DVDRW Δε ξέρω τι γίνεται με τα γράμματα που βγάζει όταν ξεκινά όμως γράφει: hrtimer_start+0x5/0x110 tick_nohz_stop_sched_tick+0x252/0x2ca default_idle+x0/0x53 cpu_idle+0x19/0xcb Και άλλα πολλά προηγουμένως αλλά αυτές είναι οι τλευταίες σειρές πριν κολήσει... τι ν κάνω θα σκάσω θέλω ΚΑΙ Linux!!! Σας Παρακαλώ όποια ιδέα καλοδεχούμενη...αλιώς θα πάω να πάρω άλλη μητρική και επεξεργαστή.......και μνήμη....και κάρτα γραφικών... Ευχαριστώ Από την Αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα