Προς το περιεχόμενο

cmos error

sotosu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες.

Εχω ενα M/B Gigabyte ga ep45t ds3.

Χθες λοιπον οπως πειραζα το bios ειχα ενα αποτυχημενο ο/c οπου το πισι αρχισε τις απανωτες επανεκινησεις.

Το σταματησα και εκανα ενα reset cmos οπως παντα.

Καπου εδω στραβωσε η δουλεια. Αργει να φορτωσει τα windows και πεταει error απο τον ελεγχο που κανει με τα μπιπ. 2 μικρα = cmos error λεει το manual.

Αν ωστοσο πατησω το delete και προσπαθησω να μπω στο bios κολλανε τα παντα και η οθονη μενει μαυρη μεχρι να το κλεισω απο το power sw. Δεν εχω δοκιμασει ακομα να το καθαρισω βγαζοντας την μπαταρια γιατι δεν ειχα χρονο αλλα δεν νομιζω να κανει διαφορα.

Οταν εντομεταξυ το αφησω να φορτωσει η οθονη μου λεει no signal μεχρι και την login οθονη των vista οπου και αναβει αν κουνησω το ποντικι. Μετα ολα δουλευουν ζαχαρη.

Μπερδευτικα... εχει συναντησει κανεις κατι τετοιο?

Αρχισα να σκεφτομαι οτι αν δεν φτιαξει με την μπαταρια παω για αλλαγη?

Ευχαριστω τους γνωστες που ασχολουνται και βοηθουν και εμας τους καινουριους στο αθλημα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα παιδες.

Εχω ενα M/B Gigabyte ga ep45t ds3.

Χθες λοιπον οπως πειραζα το bios ειχα ενα αποτυχημενο ο/c οπου το πισι αρχισε τις απανωτες επανεκινησεις.

Το σταματησα και εκανα ενα reset cmos οπως παντα.

Καπου εδω στραβωσε η δουλεια. Αργει να φορτωσει τα windows και πεταει error απο τον ελεγχο που κανει με τα μπιπ. 2 μικρα = cmos error λεει το manual.

Αν ωστοσο πατησω το delete και προσπαθησω να μπω στο bios κολλανε τα παντα και η οθονη μενει μαυρη μεχρι να το κλεισω απο το power sw. Δεν εχω δοκιμασει ακομα να το καθαρισω βγαζοντας την μπαταρια γιατι δεν ειχα χρονο αλλα δεν νομιζω να κανει διαφορα.

Οταν εντομεταξυ το αφησω να φορτωσει η οθονη μου λεει no signal μεχρι και την login οθονη των vista οπου και αναβει αν κουνησω το ποντικι. Μετα ολα δουλευουν ζαχαρη.

Μπερδευτικα... εχει συναντησει κανεις κατι τετοιο?

Αρχισα να σκεφτομαι οτι αν δεν φτιαξει με την μπαταρια παω για αλλαγη?

Ευχαριστω τους γνωστες που ασχολουνται και βοηθουν και εμας τους καινουριους στο αθλημα...

μετα την τοποθετηση της μπαταριας πρεπει να μπεις παλι στο μπιος να κανεις τις ρυθμισεις απο την αρχη.σκληρους-συσκευες-ακολουθια εκινησης κ.λ.π.μηπως τα αφησες ολα factory default?

Βασικα οπως γραφω απο πανω την μπαταρια δεν την εχω δοκιαμασει ακομα μιας και δεν εχω χρονο. Μολις βγω απο το στρατοπεδο θα το δοκιμασω παλι.

Δηλαδη η αφαιρεση της μπαταριας κανει διαφορετικο clear cmos απο οτι το jumperaki? Γιατι μεχρι τωρα το jumperaki εκανε την δουλεια αριστα και δεν χρειαζοταν ρυθμησεις.

Ωπ! Ευχαριστω πολυ παιδες. Μολις βγω θα δοκιμασω την μπαταρια μονο αρχικα και αν δεν δουλεψει θα κανω αυτο που ειπε ο Vatos_locos. Θα ενημερωσω παραυτα για την εξελιξη.

Καλησπέρα "μαύρε".Δες στο βιβλιαράκι της μητρικής σου πως να κάνεις σωστά reset στο bios. Αλλοιώς αν κάνεις reset στο bios είτε βραχυκυκλώνοντας το jumperaki, είτε βγάζοντας την μπαταρία για πάνω από 10 δεύτερα είναι το ίδιο. Αλλά μπορεί να μην γίνεται έτσι η επαναφορά. Δηλαδή μερικές μητρικές λένε ότι πρέπει να βγάλεις το καλώδιο του ρεύματος, να περιμένεις λίγο, να το ξαναβάλεις, να βραχυκυκλώσεις με το jumperaki, και να κρατήσεις πατημένο το κουμπί εκκίνησης. Σε κάποιες άλλες μητρικές αρκεί το βραχυκύκλωμα και το πάτημα του κουμπιού. Για σιγουρία πάντως, προτείνω να δεις ποια version από το bios έχεις, αφού ανοίγει ακόμα το μηχάνημα, και να δεις στη σελίδα της μητικής αν έχει βγει bios update και να φλασάρεις το bios. Συνήθως όταν βγάζει τέτοια προβλήματα το bios διορθώνονται με ένα update. Για ότι χρειαστείς....

Καλησπερα gallos3. Μαλλον με μπερδεψες με καποιον αλλο γιατι το μαυρος δεν μου λεει κατι. Τελικα δοκιμασα με την μπαταρια και δουλεψε ενω με το jumper συνεχιζει να μην δουλευει. Αγνωστον το γιατι. Τελικος παντος εκανα την δουλεια μου οποτε ολα καλα.

Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...